ΚΟΣΜΟΣ
Ιράκ, 11.04.2004
ΙΡΑΚ: ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΟΜΗΡΟΥΣ
Η ιρακινή οργάνωση ''Ταξιαρχίες των Μουτζαχεντίν'' απειλεί εκ νέου ότι θα σκοτώσει τον έναν από τους τρείς Ιάπωνες που κρατούν ομήρους εδώ και μέρες, εντός των προσεχών 24 ωρών, εάν το Τόκιο δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους: να ζητήσει η Ιαπωνία συγγνώμη από τον ιρακινό λαό και να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της (550 στρατιώτες) από το ιρακινό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο Μεζάρ αλ-Νουλάιμι που μεσολαβεί για την επίλυση του θέματος αυτού και ο οποίος επικαλέστηκε μια νέα ''ανακοίνωση της ιρακινής αντίστασης'' που μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.
''Η ιρακινή αντίσταση δίνει στην ιαπωνική κυβέρνηση μια διορία 24 ωρών, που είναι αμετάκλητη πριν εκτελέσει τον πρώτο'' όμηρο. ''Η θανάτωσή του θα γίνει και 12 ώρες αργότερα θα ακολουθήσουν οι εκτελέσεις των άλλων δύο'' δήλωσε ο κ. αλ Νουλάιμι, πρόεδρος της Οργάνωσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Ιρακινών, ο οποίος επικαλείται την ανακοίνωση των Ταξιαρχιών των Μουτζαχεντίν.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα κυκλοφόρησε μια ανυπόστατη τελικώς, φήμη σύμφωνα με την οποία οι όμηροι επρόκειτο να αφεθούν ελεύθεροι.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Τόκιο, ιάπωνας υφυπουργός Εξωτερικών Ιχίρο Αϊσάουα, που έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί στο Αμάν, έκανε έκκληση στην Ιορδανία και σε άλλες ''φίλες'' χώρες να μεσολαβήσουν για την απελευθερωση των τριών ομήρων.
Περισσότερα θέματα
-
ΚΟΣΜΟΣ
ΟΗΕ: Συμφωνία 120 ημερών για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας- Η Ρωσία λέει ότι η παράταση είναι για 60 ημέρες
Παράταση για 120 ημέρες έλαβε η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επρόκειτο να λήξει σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Η Ουκρανία ευχαρίστησε τον ΟΗΕ και την Τουρκία για τη συμφωνία αυτή που διευκολύνει τις εξαγωγές ουκρανικών γεωργικών προϊόντων.
"Η συμφωνία για τον διάδρομο για... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Διεθνείς αντιδράσεις στο ένταλμα σύλληψης του Βλαντίμιρ Πούτιν
«Σήμερα, 17 Μαρτίου 2023, το Τμήμα Προδικασίας 2 του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για δύο πρόσωπα σε σχέση με την κατάσταση στην Ουκρανία: για τον κ. Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν και την κα Μαρία Αλεκσέγεβνα Λβόβα-Μπέλοβα», επίτροπο της ρωσικής προεδρίας για τα δικαιώματα των παιδιών στη Ρωσία.
Το Διεθνές Ποινικό... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Τέλος το TikTok σε κυβερνητικές συσκευές, ανακοίνωσε το Λονδίνο
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση - με άμεση ισχύ - του TikTok σε κυβερνητικές συσκευές, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
«Προχωρούμε σε ένα σύστημα όπου οι κυβερνητικές συσκευές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο σε εφαρμογές τρίτων μερών που περιλαμβάνονται σε μια προεγκεκριμένη λίστα», δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Η Ρωσία θέλει να εντοπίσει τα συντρίμμια του αμερικανικού drone που κατέπεσε στη Μαύρη Θάλασσα
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θέλει να ανακτήσει τα συντρίμμια του αμερικανικού drone, για την κατάρριψη του οποίου στη Μαύρη Θάλασσα κατηγορείται από τη Δύση, και να αποδείξει την εμπλοκή, όπως καταγγέλλει, των ΗΠΑ σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία, ενώ η Ουάσινγκτον επεσήμανε ότι ερευνά τα κίνητρα της Μόσχας στο περιστατικό.
Χθες Τετάρτη... συνέχεια
Last News
Next News