Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ, 13.04.2004


ΙΡΑΚ: ΤΕΤΑΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΓΩΓΩΝ

Το ενδεχόμενο να αποσύρει τους περίπου 500 υπηκόους της που εργάζονται στο Ιράκ μετά την απαγωγή τριών Ρώσων και 5 Ουκρανών εργαζόμενων σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στη Βαγδάτη, εξετάζεο η Ρωσία.
Στην Ιαπωνία η κοινή γνώμη είναι διχασμένη μετά την απαγωγή τριών Ιαπώνων και το τελεσίγραφο προς την ιαπωνική κυβέρνηση, οτι θα εκτελεστούν αν δεν αποσύρει τους στρατιώτες της απο το Ιράκ.
Εκκληση προς τους αντάρτες να τους αφήσουν ελεύθερους απηύθυνε ο Ιάπωνας αυτοκράτοράς Ακιχίτο, ενώ το αίτημα των ανταρτών απέρριψε ο πρωθυπουργός Κοϊζούμι.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους θα πραγματοποιήσει αύριο τα ξημερώματα την πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου του φέτος, κατά την οποία θα αναφερθεί στην κατάσταση στο Ιράκ. Ο αντιπρόεδρος Τσέινι ζήτησε απο την Ιαπωνία να συνεχίσει να υποστηρίζει την αμερικανοκινούμενη επιχείρηση.
Στο μεταξύ στη Φαλούτζα, η εκεχειρία παρατάθηκε τουλάχιστον έως απόψε προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ σουνιτών ανταρτών και Αμερικανών στρατιωτών, ανακοίνωσε μεσολαβητής. Αξιωματούχος του ιρακινού Ισλαμικού Κόμματος δήλωσε πως τουλάχιστον 600 Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 1.250 τραυματίστηκαν στη διάρκεια μιας εβδομάδας σκληρών συγκρούσεων στη πόλη.
Σήμερα στενός συνεργάτης του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη Μοκτάντα αλ Σαντρ συνελήφθη από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Εξάλλου, στη Βαγδάτη, ένας Ιρακινός σκοτώθηκε απο βλήμα όλμου, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved