Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

Καζακστάν, 19.04.2004


ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ (SOYOUZ TMA 4)

Ο πύραυλος Soyouz TMA-4, που μεταφέρει τον ολλανδό αστροναύτη Αντρε Κούιπερς, τον αμερικανό Μάικλ Φίνκε και τον ρώσο κοσμοναύτη Γκενάντι Παντάλκα, εκτοξεύτηκε σήμερα το πρωί από τον κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ του Καζακστάν με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και τέθηκε ήδη με επιτυχία σε τροχιά, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο υπέυθυνοι του ρωσικού διαστημικού προγράμματος.
Η εκτόξευση έγινε στις 06.19(ώρα Ελλάδος) και ο πύραυλος τέθηκε σε τροχιά εννιά λεπτά αργότερα, τόνισαν οι ίδιες πηγές. Ο πύραυλος θα προσδεθεί την Τετάρτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Οι αστροναύτες θα αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους Μάικλ Φόουλ και Αλεξάντρ Καλέρι που βρίσκονται στον σταθμό από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο ολλανδός αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, θα παραμείνει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εννιά ημέρες και θα επιστρέψει στη Γη στις 30 Απριλίου. Ο Κούιπερς που είναι γιατρός ,θα πραγματοποιήσει περίπου 20 πειράματα,κυρίως για την πίεση του αίματος και την καρδιακή λειτουργία,στο πλαίσιο της επιστημονικής αποστολής ''Delta''.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved