Home > News 24

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Νέα Υόρκη, 03.01.2008

WWF
Zώα και φυτά υπό αφανισμό...


Σύμφωνα με την κατάσταση με τα είδη που έδωσε το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), οι γορίλες, τα τζάγκουαρ και οι λύγγες, είναι τα ζώα που κινδυνεύουν περισσότερο με αφανισμό.

Στην ίδια κατάσταση αναφέρεται πως ο αριθμός των υπό αφανισμό ζώων, φυτών και άλλων οργανισμών συνέχισε να μειώνεται το 2007 και για ορισμένα είδη όπως οι τίγρεις της Σιβηρίας και οι ορχιδέες η απειλή αφανισμού έχει προς το παρόν αποτραπεί.

Η λαθροθηρία, ο ιός Έμπολα και η πολιτική αστάθεια στις χώρες της κεντρικής Αφρικής, έχουν οδηγήσει στη μείωση του πληθυσμού των γορίλων μέχρι 60% κατά τα τελευταία 25 χρόνια, ενώ ο πληθυσμός των τζάγκουαρ είναι 6 με 7 φορές μικρότερος στην Αργεντινή, την Παραγουάη και την Βραζιλία σε σχέση με το 1990, τονίζει η WWF.

Στον αντίποδα, αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από τη Ρωσία, όπου για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια βρέθηκαν βόρεια του ποταμού Αμούρ ίχνη σιβηρικών τίγρεων.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην κόκκινη λίστα που δημοσιεύθηκε από τη Διεθνή Ένωση για Διατήρηση της Φύσης και των Φυσικών Πόρων, 39% από τα φυτά και τα ζώα κινδυνεύουν με αφανισμό.

Ακόμα, και παρά τα αυστηρά μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, από τις τοπικές αρχές, ο πληθυσμός των λυγγών στις βορειοδυτικές Άλπεις στην Ελβετία είναι σημαντικά μειμένος λόγω της λαθροθηρίας.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  Συντρίμμια κινεζικού πυραύλου θα εισέλθουν στη γήινη ατμόσφαιρα το πρωί της Κυριακής

  Τα απομεινάρια του μεγαλύτερου πυραύλου της Κίνας, ο οποίος εκτοξεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να πέσουν στη Γη αργά σήμερα το βράδυ ή νωρίς αύριο, Κυριακή, ανακοίνωσε ένα χρηματοδοτούμενο από την κυβέρνηση αμερικανικό κέντρο διαστημικής έρευνας και ανάπτυξης. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, πως τα περισσότερα από τα συντρίμμια... συνέχεια
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  Αυξάνεται στο 85% η πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων

  Αυξάνεται στο 85% η πληρότητα των τουριστικών λεωφορείων, σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού, κατόπιν παρέμβασης του υπουργείου Τουρισμού στην αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού για τη στενή συνεργασία και ευελπιστεί σύντομα να είναι σε θέση να... συνέχεια
 • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Εργαστήρια "πράσινης" επιχειρηματικότητας στην Κρήτη

  Τη δράση των πρώτων εργαστηρίων πράσινης επιχειρηματικότητας, στην Κρήτη, που θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο του έργου GreenTecLab «Ενδυνάμωση νεοσύστατων επιχειρήσεων για την προστασία του κλίματος», ανακοίνωσαν σήμερα το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης. Τα εργαστήρια πράσινης επιχειρηματικότητάς θα διεξαχθούν στις 25, 26 και... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Με 5 απευθείας πτήσεις στην Αθήνα American Airlines και United Airlines

  Εκτενείς και αναλυτικές συζητήσεις με ανώτατα στελέχη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών «American Airlines» και «United Airlines» είχε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ. Κύριο αντικείμενο των συζητήσεων ήταν το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού το 2021, η υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών και η απλοποίηση των διατυπώσεων ώστε να ενθαρρυνθεί το... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved