Home > News 24

ΕΛΛΑΔΑ

07.06.2023

ΕΛΛΑΔΑ
Εκλογές 2023: Συμφωνία για νέο ντιμπέιτ στις 15 Ιουνίου με την συμμετοχή των πέντε πολιτικών αρχηγών


Τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων συμφώνησαν, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου τα μέλη της διακομματικής επιτροπής, που συνεδρίασαν σήμερα, με βασικό θέμα συζήτησης την τηλεμαχία.

Το ντιμπέιτ θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Ειδικότερα στο ντιμπέιτ θα πάρουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Αυτοί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Από το ντιμπέιτ θα απουσιάζει λοιπόν – σε σχέση με αυτό που προηγήθηκε των εκλογών του Μαϊου – ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή.

Οι θεματικές ενότητες αναμένεται να είναι περισσότερες, ενώ ο προσανατολισμός – αυτή την ώρα τουλάχιστον – είναι να υπάρξει η περίφημη “ελεύθερη ερώτηση” δημοσιογράφων στους αρχηγούς.

Η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής έλαβε χώρα στο κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Μιλώντας λίγη ώρα πιο πριν στο ραδιόφωνο του Alpha, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Ακης Σκέρτσος σε ερώτηση για το τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία, απάντησε: “ένα ντιμπέιτ με τους πέντε αρχηγούς”.


Δύο ντιμπέιτ ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ πριν τη συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής, ανέφεραν ότι το κόμμα τους προσέρχεται σ’ αυτήν με πρόταση για δύο ντιμπέιτ. Ένα μεταξύ των πέντε αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων και ένα μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα, που όπως αναφέρουν “είχε δεχθεί” ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved