Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

10.12.2021

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Μην Κοιτάτε Πάνω (Don't Look Up)


Η Kate Dibiasky, μια φοιτήτρια αστρονομίας, και ο καθηγητής της, Randall Mindy κάνουν μια τρομακτική ανακάλυψη ενός κομήτη σε τροχιά εντός του ηλιακού μας συστήματος και μάλιστα σε πορεία άμεσης σύγκρουσης με τη Γη. Παρόλο που προσπαθούν να προειδοποιήσουν τηνν Κυβέρνηση και τον κόσμο για το τέλος που έρχεται κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται πραγματικά! Έτσι οι δυο τους με την βοήθεια του καθηγητή Teddy Oglethorpeη ξεκινούν μια εκστρατεία ενημέρωσης, καθώς το “κακό” θα τους “χτυπήσει” σε μόλις έξι μήνες.

Κριτική:

Ας ξεκινήσουμε από τα καλά της ταινίας. Ένα All-Star Cast που πρέπει να κόστισε εκατομμύρια στους παραγωγούς, καθώς μιλάμε για ονόματα σταθμούς στην ιστορία του νεότερου κινηματογράφου. Οι δύο πρωταγωνιστές, ο Leonardo DiCaprio και η Jennifer Lawrence, όπως πάντα, είναι υπέροχοι στον ρόλο τους, αλλά τίποτα που να αξίζει Όσκαρ. Κατά καιρούς το χιούμορ και σάτιρα “λειτουργεί” όπως θα έπρεπε. Η ιστορία είναι διασκεδαστική και επικεντρώνεται στα fake news, στην κλιματική αλλαγή και στην πολιτική σάτιρα. Ιδιαίτερη η ερμηνεία του Jonah Hill ως Jason Orlean, έκλεψε πολλές την παράσταση.

Τώρα όσον αφορά τα αρνητικά. Μερικά σημεία της ταινίας θα μπορούσαν να είναι μικρότερα, έτσι ώστε κάποιοι από τους ηθοποιούς να έχουν περισσότερο χρόνο στην ταινία. Επίσης, η συμμετοχή της Ariana Grande και του Kid Cudi, ήταν στην ουσία μόνο και μόνο γiα προσελκύσουν περισσότερους θεατές και δεν προσέφερε τίποτα extra στην ταινία.

Εν κατακλείδι ήταν μία αρκετά “αναζωογονητική” σάτιρα – κωμωδία τκαι αξίζει να την παρακολουθήσετε, κυρίως για τον DiCaprio. Ωστόσο, το σενάριο γίνεται ακατάστατο και χάνεται στην ιστορία που θέλει να πει, μαζί με την προσπάθεια να συμπεριλάβει πολλά αστεία.


- Σκηνοθεσία: Adam McKay

- Σενάριο: Adam McKay, David Sirota

- Ηθοποιοί: Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothée Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Kid Cudi

- Διάρκεια: 145 λεπτά


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved