Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

05.05.2022

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το 7ο Horrorant Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα – Οι ταινίες Έναρξης και Λήξης


Το Horrorant Film Festival επιστρέφει για 7η χρονιά και μας υπόσχεται 11 νύχτες φόβου και αγωνίας με τα καλύτερα θρίλερ!

Ο κινηματογράφος ΕΛΙΖΕ από τις 5 ως 15 Μαΐου θα φιλοξενήσει ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ των τελευταίων ετών. Φέτος οι “Νύχτες Τρόμου” παρουσιάζουν 62 συνολικά ταινίες, 25 εκ των οποίων μεγάλου μήκους, όλες τους σε αποκλειστική πανελλήνια πρεμιέρα. Τα 37 μικρού μήκους αλλά μεγάλης αξίας διαμαντάκια που έχουν επιλέξει, είναι χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες, τα Ελληνικά με 5 συμμετοχές, τα διεθνή με 25, τα οποία θα προβάλλονται παραδοσιακά πριν τις Μεγάλου μήκους ταινίες, και τα animated που φέτος θα έχουν την ολόδική τους προβολή για να μπορέσουν να τα απολαύσουν συγκεντρωμένα οι αποδεδειγμένα φανατικοί οπαδοί του είδους.

Φέτος, την έναρξη των “Νυχτών Τρόμου” θα σημάνει η επίσημη πρόταση της Ουγγρικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα Όσκαρ, Post Mortem.

Ο έμπειρος Péter Bergendy (The Exam, Trezor) παρουσιάζει την πρώτη – χολυγουντιανών προδιαγραφών – ταινία τρόμου της χώρας, μια μεταπολεμική ιστορία φαντασμάτων που ξέρει πως για να πετύχει το σκοπό της δεν χρειάζεται φτηνά jump scares αλλά στοιχειωτική ατμόσφαιρα, φαντασμαγορική φωτογραφία, έξυπνη πλοκή και γοητευτικούς ήρωες.

Σύνοψη: Αμέτρητα φαντάσματα έχουν παγιδευτεί στον κόσμο ως αποτέλεσμα του 1ου Παγκόσμιου Πολέμου και της επιδημίας της Ισπανικής γρίπης. Τον παγωμένο χειμώνα του 1918, ο Τομάς, ένας περιπλανώμενος μεταθανάτιος φωτογράφος, οδηγείται από την 10χρονη ορφανή Άννα στο μικρό χωριό της. Εκεί αρχίζει να βιώνει ανεξήγητα παραφυσικά φαινόμενα και αποφασίζει να ερευνήσει τη προέλευσή τους. Έχοντας πάντα στο πλάι του την ατρόμητη Άννα, αναζητούν την αιτία της οργής των φαντασμάτων.

Έντεκα ημέρες αργότερα, το φεστιβάλ θα σας αποχαιρετήσει με κάτι τελείως διαφορετικό, το κλειστοφοβικό sci-fi θρίλερ Méandre.

Μετά από τη θητεία του ως βοηθός δίπλα σε σκηνοθέτες σαν τους Quentin Tarantino, Stephen Sommers, Luc Besson και Fred Cavayé, ο Mathieu Turi χαράζει το δικό του δρόμο, που φαίνεται πως τον οδηγεί στο είδος του τρόμου, αφού τέσσερα χρόνια μετά το πολυβραβευμένο Hostile, επιστρέφει με μια all-time classic “ποντίκι-σε-κλουβί” ιδέα που απογειώνεται χάρη στην non-stop ένταση και τα έξυπνα twists ‘n’ turns (pun intended) και πρωταγωνίστρια την ακαταμάχητη Gaia Weiss (Vikings – History Channel).

Σύνοψη: Μια νεαρή γυναίκα ξυπνά σε ένα ασφυκτικά στενό τούνελ γεμάτο θανατηφόρες παγίδες. Για να μην πεθάνει, πρέπει να συνεχίσει να προχωράει…

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καλεσμένοι και φέτος οι “Νύχτες Τρόμου” θα υποδεχτούν τον πολυβραβευμένο Filip JanRymsza, σκηνοθέτη του Οργουελικού The Other Side Of The Wind, που θα έρθει στην Αθήνα για να παρουσιάσει το νέο του πόνημα, Mosquito State.

Για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να παρουσιάσουν τις μικρού μήκους δημιουργίες τους, στο ΕΛΙΖΕ θα βρεθούν και οι σκηνοθέτες των Βίβιαν Παπαγεωργίου, Srdjan Milosavljevic, Κωνσταντίνος Γουργιώτης και Βαχάγκν Καραπετιάν.

Τέλος, μην ξεχνάτε πως την Κυριακή 10 Μαΐου θα υπάρξουν οι βραβεύσεις των ταινιών που λαμβάνουν μέρος και στο διαγωνιστικό κομμάτι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών θα το βρείτε στο: horrorantfilmfestival.com

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: Απλό 7€, Μειωμένο: 5€ για άνεργους, φοιτητές, ΑΜΕΑ και άνω των 65, Ημερήσιο 10€ , Full Pass 40€ (Εισιτήρια και full passes θα μπορείτε να προαγοράσετε ηλεκτρονικά μέσω του Viva.gr, ενώ οι ημερήσιες κάρτες θα είναι διαθέσιμες μόνο από το ταμείο του κινηματογράφου)

Κινηματογράφος ΕΛΙΖΕ
Νυμφαίου 12, Ιλίσια


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved