Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

12.05.2022

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το «SNF Nostos Run» επιστρέφει στις 23 Ιουνίου


Ένας αγαπημένος βραδινός αγώνας δρόμου, το «SNF Nostos Run: Τρέχοντας προς το Μέλλον» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιστρέφει και έρχεται και πάλι την Ολυμπιακή Ημέρα, στις 23 Ιουνίου 2022.

Με φωτισμό του αγώνα το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα, η εκκίνηση θα δοθεί όπως κάθε χρόνο από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Η διαδρομή θα διασχίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης που θα είναι αφιερωμένη στους δρομείς, για να τερματίσει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Οι διαδρομές που προσφέρει το «SNF Nostos Run: είναι τρεις: 10 χλμ., 6 χλμ. και 1 χλμ. για αθλητές των Special Olympics. Η εκκίνηση των δύο πρώτων διαδρομών θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 20:30 και στις 20:45 αντίστοιχα. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α' Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ένας αγώνας γεμάτος μουσική - Για καλό σκοπό!

Σε δυο σημεία της διαδρομής, θα δίνουν ρυθμό στους δρομείς οι μουσικοί της Polyphonica και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ιωαννιτών. Με τη σειρά τους, οι δρομείς θα συνεισφέρουν, μέσω της συμμετοχής τους στον αγώνα, στο έργο των δυο μη κερδοσκοπικών οργανισμών, που έχουν ως αποστολή την ενίσχυση των νέων μέσα από τη μουσική και τις τέχνες.

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα του SNF Nostos Run, οι δρομείς καλούνται να συνεισφέρουν με ελάχιστη συμμετοχή των 5 ευρώ (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), για την υποστήριξη της Polyphonica και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ιωαννιτών.

Μετά τον τερματισμό, και την απονομή βραβείων στη σκηνή του SNF Nostos, στο Ξέφωτο θα εμφανιστούν οι Locomondo με reggae, ska και latin ρυθμούς, ενώ θα ακολουθήσει ένα εντυπωσιακό drone show που θα φωτίσει τον ουρανό πάνω από το ΚΠΙΣΝ. Ο αγώνας «SNF Nostos Run» δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα γίνεται επίσημη χρονομέτρηση, για όσους θέλουν να γνωρίζουν την επίδοσή τους.

Κάντε την εγγραφή σας εδώ: https://snfrun.randp.gr/

Λίγα λόγια για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Polyphonica και Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννιτών

Polyphonica

H Polyphonica είναι μια διαπολιτισμική «οικογένεια» που από το 2011 προσφέρει σε παιδιά με διάφορες καταγωγές και από διαφορετικές χώρες, ανεξάρτητα από τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους, τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εργαστήρια μουσικής, σύγχρονου χορού, θεάτρου, μουσικών οργάνων, μουσικού θεάτρου, κ.ά. Σκοπός της Polyphonica είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από τις τέχνες, ώστε να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, συναισθήματα βασικά για την εξέλιξή τους ως υπεύθυνοι άνθρωποι και πολίτες της κοινωνίας.

Το έργο της Polyphonica στηρίζεται αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές. Η συνεισφορά των δρομέων του SNF Nostos Run θα συμβάλει στην ενίσχυση του προγράμματος Music and Inclusion.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννιτών

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννιτών ιδρύθηκε το 1917. Σκοπός της είναι η δημιουργική παρέμβαση στα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του Δήμου Ιωαννιτών και η καλλιέργεια της μουσικής παιδείας των νέων. Συγκεκριμένα, η Ορχήστρα εστιάζει στη διδασκαλία θεωρητικών της μουσικής και τη διδασκαλία πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων, με σκοπό την ένταξη των μαθητών στη Μπάντα ή σε οποιοδήποτε μουσικό σύνολο δημιουργηθεί στο μέλλον. Παράλληλα, η Ορχήστρα συμμετέχει σε τακτικές δραστηριότητες, όπως παρελάσεις, λιτανείες, αποδόσεις Τιμών, κ.ά.

Το ρεπερτόριό της είναι πλούσιο και σπάνιο, και αποτελείται από έργα κλασικά και σύγχρονα, Ελλήνων και ξένων συνθετών. Η μπάντα αποτελείται από 55 μουσικούς και το φυτώριό της, η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, από 40 μαθητές. Σήμερα η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ιωαννιτών είναι τμήμα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και 'Αθλησης του Δήμου Ιωαννιτών. Η συνεισφορά των δρομέων του SNF Nostos Run θα συμβάλει στην κάλυψη αναγκών της Ορχήστρας για την αγορά ή αντικατάσταση μουσικών οργάνων.

Ο αγώνας SNF Nostos Run αποτελεί μέρος του SNF Nostos, που φέτος εστιάζει στο πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό, την υγεία. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του SNF Nostos Health εδώ: https://www.snfnostos.org/programma/.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved