Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

27.05.2022

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Top Gun: Maverick


Μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους κορυφαίους αεροπόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ο Pete Mitchell βρίσκεται ακόμα στο βαθμό του σμηναγού λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του. Πλέον ο σκοπός του είναι να εκπαιδεύσει μια ομάδα νεαρών πιλότων για μια άκρως επικίνδυνη αποστολή.


Κριτική:

Χμ! Η συγκεκριμένη ταινία δεν είναι κακή, άλλα ούτε και καλή… πολλή κουβέντα και λίγη δράση στα πρώτα 75 λεπτά. Αν θέλετε να δείτε δράση τότε μόνο τα τελευταία 45 λεπτά.

Τα πρώτα 75 λεπτά είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου γεμάτα με τον Tom Cruise να παίζει έναν δάσκαλο άλλων πιλότων, ενώ ταυτόχρονα συχνάζει σε ένα μπαρ φλερτάροντας με την πρώην αγαπημένη του.. Ούτε οι σκηνές διδασκαλίας ούτε η συζήτηση με την Jennifer Connely (η πρώην αγαπημένη) είναι με κανέναν τρόπο δραματικές ή συναρπαστικές.

Αυτό που αξίζει σε αυτή την ταινία είναι τα πλάνα των αληθινών πτήσεων με πραγματικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά στην ουσία έχουμε μόνο 10 λεπτά πραγματικών κοντινών πλάνων βλέποντας αυτούς που πετούν να είναι καλυμμένοι με κράνος και μάσκα, οπότε έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να δούμε πολλά από τις εκφράσεις του προσώπου τους.

Η δράση των τελευταίων 45 λεπτά είναι αρκετά αξιοπρεπής, αλλά η ιστορία είναι τόσο προβλέψιμη, που ακόμη και σε αυτές τις σεκάνς δράσης δεν θα ενθουσιαστείτε πραγματικά.

Όχι εκπλήξεις! Καμία πραγματική συγκίνηση! Δεν είναι τρομερά κακό, αλλά αρκετά αθώο για μια ταινία δράσης…


- Σκηνοθεσία: Joseph Kosinski

- Σενάριο: Ehren Kruger, Eric Warren Singer, Christopher McQuarrie

- Ηθοποιοί: Tom Cruise, Val Kilmer, Miles Teller, Jennifer Connelly, Bashir Salahuddin, Jon Hamm, Charles Parnell, Monica Barbaro, Lewis Pullman, Jay Ellis

- Διάρκεια: 131 λεπτά


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved