Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

24.06.2022

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Elvis


Από την παιδική του ηλικία στο Τουπέλο του Μισισίπι μέχρι την άνοδό του, ξεκινώντας από το Μέμφις του Τενεσί και την κατάκτηση του Λας Βέγκας, ο Έλβις Πρίσλεϊ γίνεται ο πρώτος ροκ εν ρολ σταρ και αλλάζει τον κόσμο με τη μουσική του. Και όλα αυτά δοσμένα μέσα από τα μάτια τού ατζέντη του Τομ Πάρκερ…


Κριτική:

Αν περιμένετε να δείτε μια κλασική βιογραφική ταινία κάνετε λάθος. Ο Baz Luhrman (σκηνοθέτης – σεναριογράφος) τα έκανε όλα διαφορετικά, κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά σίγουρα θα σας απογοητεύσει λίγο. Η αφήγηση ειδικά στο πρώτο μισό της ταινίας δεν λειτούργησε αρκετά.

Δηλαδή αν περιμένετε κάτι σαν το Walk the line (2005) ξεχάστε το. Επίσης, να τονίσουμε για ακόμα μια φορά πως ότι βλέπουμε είναι από τη σκοπιά του μάνατζερ του, κάτι που μερικές φορές κάνει τον Elvis έναν απλό δεύτερο ρόλο.

Επίσης, υπάρχουν τραγούδια του Elvis διασκευασμένα από άλλους καλλιτέχνες, κάτι που στην συγκεκριμένη ταινία ήταν ανούσιο, γιατί αυτό που θα θέλαμε να ακούσουμε εδώ είναι τα τραγούδια της εποχής και τίποτα μοντέρνο.

Από την άλλη πλευρά ο πρωταγωνιστής Austin Butler έπαιξε πολύ καλά τον Elvis. Έκανε καταπληκτική δουλειά. Όλες οι κινήσεις και η εκφράσεις του προσώπου ήταν φοβερές και είναι σίγουρο πως χωρίς τον Austin Butler η ταινία δεν θα λειτουργούσε.


- Σκηνοθεσία: Baz Luhrmann

- Σενάριο: Baz Luhrmann, Sam Bromell, Craig Pearce, Jeremy Doner

- Ηθοποιοί: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh, Kelvin Harrison Jr., David Wenham, Kodi Smit-McPhee, Luke Bracey

- Διάρκεια: 159 λεπτά


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved