Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

19.08.2022

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Που Πάω Πάλι ο Άνθρωπος; (Irréductible / Employee of the Month)


Ο Vincent Peltier, είναι ένας δημόσιος υπάλληλος που πιέζεται να παραιτηθεί εξαιτίας μιας επανεξέτασης προσωπικού, όταν η κυβέρνηση ψηφίζει ένα τεράστιο σχέδιο αποταμίευσης. Όταν ο Vincent αρνείται πεισματικά την προσφορά για εθελουσία έξοδο οι υπεύθυνοι αποφασίζουν να τον μεταφέρουν στα πιο απόμακρα, επικίνδυνα και αφιλόξενα μέρη του κόσμου για να τον κάνουν να παραιτηθεί…


Κριτική:

Ο Jérôme Commandeur (πρωταγωνιστής, σκηνοθέτης και σεναριογράφος)δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει και φαίνεται να νιώθει μεγάλη ευχαρίστηση να δοκιμάζει συνεχώς νέες εμπειρίες, είτε παρουσιάζει εκπομπές, είτε ατομικές παραστάσεις, αλλά και πολλούς δεύτερους ρόλους σε ταινίες. Η απόπειρα σκηνοθεσίας της δεύτερης ταινία του είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες κωμωδίες της φετινής χρονιάς.

Μια κωμωδία με τέλειο ρυθμό, της οποίας οι εξαιρετικοί διάλογοι διαδέχονται ο ένας τον άλλο και προκαλούν πολλαπλά γέλια σε όλη τη διάρκεια, το Irréductible είναι σίγουρα η κωμωδία που πρέπει να δείτε. Ενώ οι περισσότερες γαλλικές κωμωδίες ακολουθούν προκαθορισμένες και προδιαγραμμένες καταστάσεις και δεν μας κάνουν να γελάμε πια, το Irréductible έρχεται για να μας αλλάξει τα δεδομένα.

Ανάμεσα σε ακαταμάχητους διαλόγους και ξεκαρδιστικές καταστάσεις, η ταινία βρίσκει τον ρυθμό της από τα πρώτα λεπτά και μας κρατά σε αγωνία και δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Γνωρίζαμε ήδη ότι ο Jérôme Commandeur ήταν εξαιρετικός κωμικός – αν και η πρώτη του ταινία δεν είχε σημαδέψει ιδιαίτερα τις αναμνήσεις μας – αυτό το νέο του εγχείρημα δείχνει ότι ξέρει πώς να είναι εξίσου εξαιρετικός σκηνοθέτης και πως να καθοδηγεί τους ηθοποιούς.


- Σκηνοθεσία: Jérôme Commandeur

- Σενάριο: Jérôme Commandeur, Xavier Maingon

- Ηθοποιοί: Jérôme Commandeur, Lætitia Dosch, Pascale Arbillot, Christian Clavier, Gérard Darmon, Valérie Lemercier , Estéban, Malik Bentalha, Gérard Depardieu

- Διάρκεια: 83 λεπτά


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved