Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

08.09.2022

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Fumetti dal mare -Κόμικς από τη θάλασσα» έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών


Έκθεση αφιερωμένη στα σύγχρονα κόμικς, με ανέκδοτα έργα έξι διεθνών καλλιτεχνών εγκαινιάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών (Πατησίων 47).
Με τίτλο «Fumetti dal mare -Κόμικς από τη θάλασσα» παρουσιάζονται έργα που δημιούργησαν για την έκθεση οι καλλιτέχνες Shpend Bengu (Αλβανία), Gianluca Costantini (Ιταλία), Έλενα Γώγου (Ελλάδα), Thomas Gilbert (Γαλλία), Roberta (Joe1) Muci (Ιταλία), και Marco Paschetta (Ιταλία).

Τα κόμικς είναι εμπνευσμένα από τη θάλασσα που, «σαν χειροπιαστή αλλά και αλληγορική έννοια, τους δίνει την ευκαιρία να αφηγηθούν τον κόσμο και το τοπίο, ένα αρχέγονο και ζωτικής σημασίας στοιχείο που ενώνει πολιτισμούς, που γίνεται χώρος συνάντησης, διέλευσης, ένταξης και ανακάλυψης» σημειώνουν οι επιμελήτριες Elisabetta Tramacere (αρχισυντάκτρια των εκδόσεων Diabolo edizioni) και η Donata Bologna.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία για την Ελλάδα με το διεθνές φεστιβάλ Comicdom Con Athens και σε συντονισμό της Αφροδίτης Οικονομίδου και της Alice Bottega.

Εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Από την Προοπτική της Θάλασσας. Φεστιβάλ Κόμικς στα Νοτιοανατολικά» με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας των σύγχρονων, εθνικών και διεθνών κόμικς. Η πρωτοβουλία βραβεύτηκε από τη δημόσια προκήρυξη «Προώθηση των Κόμικς 2021» της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονης Δημιουργικότητας του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Lecce, σε συνεργασία με τους Diabolo Edizioni, LedA Laboratori, Picturebook Fest και με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Τιράνων, του Πανεπιστημίου Marin Barleti, του Comicdom Con Athens, του BJCEM - Association Internationale pour la Biennale des Jeunes Créateurs d'Europe et de la Méditerranée και του Institute of Mediterranean Cultures.

Πριν φτάσει στην Αθήνα, η έκθεση παρουσιάστηκε στην Ιταλία, στο Μουσείο Castromediano του Lecce και στην Αλβανία, στο Murat Toptani των Τιράνων.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved