Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

25.11.2022

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
The Fabelmans


Μεγαλωμένος στην Αριζόνα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο νεαρός Sammy Fabelman φιλοδοξεί να γίνει σκηνοθέτης καθώς φτάνει στην εφηβεία, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ένα συντριπτικό οικογενειακό μυστικό και εξερευνά πως η δύναμη των ταινιών μπορεί να τον βοηθήσει να δει την αλήθεια.


Κριτική

Η ταινία είναι βασισμένη στην παιδική ηλικία του Steven Spielberg που μεγάλωνε στην Αριζόνα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από την ηλικία των επτά ετών ως τα δεκαοκτώ.

Είναι μια εξαιρετική ταινία για τον καλλιτέχνη, γιατί έχει να κάνει με την αγάπη για την τέχνη και την ευφυΐα σου να θυσιαστείς για αυτήν την τέχνη. Είναι επίσης για όσους έχουν κολλήσει ή αισθάνονται κολλημένοι επειδή αισθάνονται ανίκανοι να εκφραστούν πραγματικά. Μια φανταστική ιστορία για έναν άντρα που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να ακολουθήσει τα όνειρά του.

Επίσης, το φιλμ αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι αν η παιδική και εφηβική ηλικία του Spielberg ήταν τόσο ενδιαφέρουσα ή είναι ο Spielberg τόσο καλός στο να λέει μια ιστορία που θα μπορούσε να κάνει τη ζωή οποιουδήποτε να φαίνεται ενδιαφέρουσα. Ίσως ισχύουν λίγο και από τα δύο, αλλά αν σκεφτούμε όλες τις ταινίες που έχει κάνει, συμπεριλαμβανομένης αυτής, μάλλον πρέπει να ισχύει το δεύτερο.

Αυτή η ταινία πραγματικά σε τραβάει και είναι αδύνατο να κοιτάξεις μακριά. Η Michelle Williams και ο Paul Dano σίγουρα ετοιμάζονται σε μια θέση στα όσκαρ και ο νεοφερμένος Gabriel LaBelle έπαιζε καταπληκτικά τον ρόλο του Sammy Fabelman. Οι δεύτεροι ρόλοι από τους Seth Rogen και Judd Hirsch ήταν επίσης μια πολύ διασκεδαστική προσθήκη.


- Σκηνοθεσία: Steven Spielberg

- Σενάριο: Steven Spielberg, Tony Kushner

- Ηθοποιοί: Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Paul Dano, Judd Hirsch, Seth Rogen, Mateo Zoryon Francis-DeFord, Keeley Karsten, Alina Brace, Julia Butters
Reggie Fabelman

- Διάρκεια: 151 λεπτά


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved