Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

21.01.2023

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Βαβυλώνα (Babylon)


Το Babylon διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1920. Λίγες μόνο λίγες δεκαετίες μετά την εφεύρεση του κινηματογράφου και το Λος Άντζελες δεν ήταν η παγκόσμια μητρόπολη που είναι σήμερα. Οι ζωές ενός Μεξικανού μετανάστη, μιας νεαρής ηθοποιού και ενός διάσημου σταρ θα μπλεχτούν την περίοδο μιας ραγδαίας αλλαγής, όταν ξεκινάει η μετάβαση στις ομιλούσες ταινίες. Εκεί ξεκινά και η άνοδος και η πτώση πολλών χαρακτήρων κατά τη διάρκεια μιας εποχής αχαλίνωτης παρακμής και εξαθλίωσης στο πρώιμο Χόλιγουντ.


Κριτική:

Το Babylon είναι ένα μακρύ, "ακατάστατο" και μαγνητικό θέαμα. Δυστυχώς, παρά τις εξαιρετικές ερμηνείες και τα σκηνικά, δεν ανταποκρίνεται στην προηγούμενη δουλειά του Chazelle.

Η ταινία θέλει να σας μεταφέρει κάτω στα απορρίμματα του Hollywood και μετά να σας τραβήξει έξω για να δείτε την ομορφιά που μεγαλώνει από τα σκουπίδια. Το πρόβλημα είναι ότι η ταινία ξοδεύει τόσο πολύ χρόνο στη λάσπη και πηγαίνει τόσο βαθιά μέσα της που όταν προσπαθεί να σε βγάλει στο τέλος είναι πολύ αργά.

Από την άλλη πλευρά, το καστ είναι υπέροχο, ειδικά η συναρπαστική ερμηνεία της Margot Robbie ως Nellie. Και όπως και στην προηγούμενη δουλειά του Chazelle, τα σκηνικά είναι καλά εκτελεσμένα και (μερικοί) χαρακτήρες είναι αξέχαστοι.

Ωστόσο, αυτά τα θετικά δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν πλήρως τα θεμελιώδη ελαττώματα της ταινίας, τα οποία είναι το να προσπαθούμε να επαναστατήσουμε το κοινό (σε σημείο παιδικής ηλικίας), να μην αφιερώνουμε αρκετό χρόνο με τους χαρακτήρες ή τις σημαντικές σκηνές και τελειώνοντας ως εντελώς προσχηματικό στο πλαίσιο του πόσο πρακτικό/κυνικό ήταν όλα όσα οδήγησαν σε αυτό.

Στο τέλος, το Babylon όντως εξυπηρετεί τον σκοπό της ως διασκεδαστικό θέαμα, αλλά όπως το Χόλιγουντ που κριτικάρει, η τέρψη του εαυτού της την εμποδίζει να επιτύχει το μεγαλείο.


- Σκηνοθεσία: Damien Chazelle

- Σενάριο: Damien Chazelle

- Ηθοποιοί: Brad Pitt, Margot Robbie, Jean Smart, Olivia Wilde, J.C. Currais, Diego Calva, Jimmy Ortega, Marcos A. Ferraez, Shane Powers, Phoebe Tonkin

- Διάρκεια: 189 λεπτά


------------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved