Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

24.01.2023

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«ΜΕΣΑ»: Ένας εξάωρος εικαστικός διαλογισμός από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου στο Μέγαρο


Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου μας καλεί να καθίσουμε αναπαυτικά, να ξαπλώσουμε να πιούμε, να χαλαρώσουμε, να ονειρευτούμε, ή και να κοιμηθούμε ακόμα, στη φιλόξενη ατμόσφαιρα του «ΜΕΣΑ». Η εξάωρη βίντεο-εγκατάσταση του διεθνούς δημιουργού, που φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 18 έως τις 30 Ιανουαρίου (από τις έξι το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα), μας προκαλεί να παρακολουθήσουμε τη δράση όπως θα ατενίζαμε ένα τοπίο.

Παράλληλα με τη βίντεο-εγκατάσταση πρωτοπαρουσιάζεται το «BACKSIDE» - ένα φιλμ καταγραφή των μυστικών μηχανισμών του «ΜΕΣΑ» και της ακαταμάχητης γοητείας των πρωταγωνιστών της - που γύρισε και μόνταρε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στα παρασκήνια της μαραθώνιας εξάωρης παράστασης.

Το «ΜΕΣΑ» ως video installation έχει ήδη ταξιδέψει στα φεστιβάλ του κόσμου έχοντας παρουσιαστεί στο 'Αμστερνταμ, τη Μόσχα, το Μόντρεαλ, την Ταϊπέι, το Τορίνο, τη Δρέσδη, το Μονπελιέ, τη Βασιλεία, την Καλαμάτα, το Ραβέλο και το Λούκα. Ξεκίνησε σαν ένα μεγάλων διαστάσεων καλλιτεχνικό πείραμα, μια θεατρική εγκατάσταση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 2011. Μέσα σε ένα δωμάτιο που στήθηκε στη σκηνή, τριάντα ερμηνευτές επαναλάμβαναν πανομοιότυπα μια απλή σειρά κινήσεων, παρουσιάζοντας την καθημερινή μας επιστροφή στο σπίτι μέσα από αμέτρητους συνδυασμούς και επιστρώσεις. Η σκηνική δράση ξεκινούσε πριν το θέατρο ανοίξει και συνεχιζόταν αφού είχε αναχωρήσει και ο τελευταίος επισκέπτης. Το θέατρο ήταν ανοιχτό για το κοινό έξι ώρες κάθε μέρα.

Το «ΜΕΣΑ» αντιμετώπιζε το θέατρο ως εκθεσιακό χώρο και το έργο ως έκθεμα. Ένα αμοντάριστο μονοπλάνο της εμπειρίας αυτής παρουσιάζεται στη βίντεο-εγκατάσταση.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζοντας φέτος την ανανέωση του residency του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο χώρο του, παράλληλα με τις παραστάσεις του «ΙΝΚ», προσφέρει το «ΜΕΣΑ» δωρεάν στο κοινό.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved