Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

28.03.2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ: “Στη ζωή μου λέω ποτέ μη λες ποτέ”











Είναι νέα, όμορφη και πολυτάλαντη. Η Σοφία Βερβελέ είναι ηθοποιός και αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στο σήριαλ “Το προξενιό στην πόρτα σου”σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νεκτάριου Χατζαντώνη, αλλά και στην θεατρική παράσταση “Ο Θάλαμος” σε κείμενο και σκηνοθεσία της Πηνελόπης Μπουρλή. Παρόλο το φορτωμένο της πρόγραμμα, το Athens24.gr την συνάντησε και είχε μαζί της μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.


ATHENS24: “Ο Θάλαμος” σε κείμενο και σκηνοθεσία της Πηνελόπης Μπουρλή. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ:
“Με την Πηνελόπη όπως και με την υπόλοιπη ομάδα ήμασταν συμφοιτητές στη Δραματική σχολή και με κάποιους ήμασταν φίλοι και πριν τη συνεργασία μας. Αφού είχαμε αποφοιτήσει πλέον, μια μέρα μας ανακοίνωσε η Πηνελόπη ότι έχει γράψει ένα κείμενο και θα ήθελε να συνεργαστούμε. Δέχτηκα πριν καν διαβάσω το έργο, γιατί για μένα η εκτίμηση και ο σεβασμός προς τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι είναι το σημαντικότερο. Όλα τα αλλά βρίσκονται. Βέβαια όταν το διάβασα ήμουν πλέον βέβαιη ότι έπραξα σωστά, γιατί έχει το στοιχείο της τέχνης που θέλω να εκπροσωπώ”.


ATHENS24: Πρόκειται για μια σύγχρονη κοινωνικό έργο. Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση.

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ:
“ “Ο Θάλαμος” είναι ένα έργο που θίγει βαθιά κοινωνικά ζητήματα με άκρως χιουμοριστικό αλλά και δραματικό τροπο. Ιστορίες που προκαλούν γέλιο και συνάμα συγκίνηση. Παρουσιάζει πολλές ασύνδετες φαινομενικά ιστορίες που όλες έχουν στόχο να μιλήσουν για την αδικία της σημερινής κοινωνίας, τον έρωτα και τον φόβο. Μιλάει για όλα αυτά που μας τρομάζουν, για αυτά που πρέπει να ανεχθείς. Αληθινές και ωμές ιστορίες ανθρώπων που ζουν ανάμεσα μας. Και σας ρωτώ, γιατι δεχόμαστε το άδικο γύρω μας; Γιατί δεχόμαστε το άδικο πάνω μας;”


ATHENS24: Ποιό χαρακτήρα υποδύεσαι στην παράσταση; Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ της Σοφίας και του χαρακτήρα που υποδύεσαι;

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ:
“Στην παράσταση υποδύομαι τη Στέλλα. Η Στέλλα είναι μια νέα κοπέλα που έχει πληγωθεί από την αγάπη όπως όλοι μας. Στην σχέση αυτή που θα δείτε επι σκηνής, υπήρχε τοξικότητα και εξωτερικοί παράγοντες που οδήγησαν στο τέλος αυτής, χωρίς να έχει “φύγει” ο έρωτας ή να έχει σταματήσει η αγάπη, αλλά υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας και την ψυχική μας υγεία πάνω απΆ όλα. Ναι βρίσκω αρκετά κοινά στοιχεία με τη Στέλλα και αυτό με κάνει να την αγαπώ παραπάνω. Ταυτίστηκα σε κάποια σημεία από την πρώτη στιγμή. Την Στέλλα, όπως κι εμένα, την ελκύει η μοναδικότητα των ανθρώπων γύρω της και το πάθος τους για ζωή. Είναι πολύ δοτική και δένεται βαθιά όταν αγαπάει”.

ATHENS24: Τελικά είναι δύσκολο στην Ελλάδα του σήμερα για έναν νέο δημιουργό να πραγματοποιήσει το όραμά του;

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ:
“Δυστυχώς αυτό είναι μια πικρή ιστορία. Η τέχνη στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται όπως στις άλλες χώρες,αντιθέτως υποτιμάται διαρκώς όπως έχουμε δει με την εξίσωση των πτυχίων μας με αυτά των απολυτήριων λυκείου. Είναι λυπηρό και ειρωνικό να συμβαίνει αυτό στη χώρα που έχει γεννήσει το θέατρο. Υπάρχει επίσης έντονα το φαινόμενο των “κλειστών ακροάσεων”. Οπότε ναι είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να πραγματοποιήσουμε το όραμα μας. Για αυτό κι εμείς φτιάξαμε κάτι δικό μας, το οποίο βέβαια απαιτεί ακόμα περισσότερο κόπο και δουλειά. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά και ο κόπος ανταμείβονται κάποτε”.


ATHENS24: Αν κάποια στιγμή δυσκολευόσουν με την ζωή σου στην Ελλάδα, θα έφευγες στο εξωτερικό;

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ:
“Κοίταξε, γενικά στη ζωή μου λέω ποτέ μη λες ποτέ. Ίσως σε μια μεγάλη ευκαιρία να ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση και να πιεζόμουν, αλλά είμαι άκρως συναισθηματική και πολύ δεμένη με την οικογένεια μου. Τους έχω ήδη μακριά καθώς κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και το πατρικό μου βρίσκεται εκεί,αλλά το εξωτερικό είναι τελείως διαφορετικό. Δεν μπορώ να φανταστώ να τους έχω τόσο μακριά, να απουσιάζω σε σημαντικές στιγμές και να μην μπορώ να τρέξω αν χρειαστεί. Είμαι αρκετά παρορμητική βέβαια, ίσως και να ρίσκαρα,αλλά σίγουρα θα ήταν ένα μεγάλο δίλημμα για μένα”.


ATHENS24: Αλήθεια, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ:
“Θα ήθελα σε 10 χρόνια από τώρα να έχουμε καταφέρει όλοι να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο άδικο και με έντονη εν συναίσθηση παντού τριγύρω. Να έχω πετύχει πολλά πράγματα και να έχω συνεργαστεί με σπουδαίους ανθρώπους στον χώρο της υποκριτικής και να ασκώ ενεργά αυτή τη δουλειά. Να συνεχίσω να εξελίσσομαι φυσικά γιατί ποτέ δεν υπάρχει τέλος σε αυτό. Και να είμαι ευτυχισμένη. Με ότι συνεπάγεται αυτό. Με ψυχική και σωματική υγεία”.


ATHENS24: Έχεις κάποια φράση που σε εκφράζει και αν ναι ποια είναι αυτή;

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ:
“Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη φράση που με εκφράζει. Πιστεύω στο ένστικτο, στη θετική ενέργεια των πάντων γύρω μου και πιστεύω πως αυτή δείχνει τον δρόμο. Αν έπρεπε να διαλέξω κάποια κλισέ ατάκα, θα επέλεγα το “καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν βρήκες το θάρρος να κάνεις” ”.


ATHENS24: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΒΕΛΕ:
“Έχουμε στα σκαριά την διαδικτυακή κωμική σειρά “Το προξενιό στην πόρτα σου” σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νεκτάριου Χατζαντώνη την οποία θα μπορείτε να παρακολουθήσετε πολύ σύντομα και υπόσχεται πολύ γέλιο. Επίσης έρχονται πολλά καινούργια πράγματα από την ομάδα του Θαλάμου. Προς το παρόν ανυπομονούμε να δει το κοινό τον “Θάλαμο”. Ελπίζω και εύχομαι να ταυτιστεί και να τον αγαπήσει και ο κόσμος όσο κι εμείς”.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved