Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

26.05.2023

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Στα Άκρα (On The Fringe)


Η ζωή τριών διαπλεκόμενων χαρακτήρων κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου που παλεύουν να κρατήσουν τη ζωή τους σε ισορροπία. Ο Rafa, ένας δικηγόρος – ακτιβιστής που έχει σκοπό να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν έξωση στο σπίτι και βάζει την οικογενεία του σε δεύτερη μοίρα, η Azucena μια ταμίας που είναι έτοιμη να χάσει το σπίτι της και η Teodora μια ηλικιωμένη γυναίκας που έχασε το σπίτι της μετά την παροχή χρηματικής εγγύησης στον γιο της.


Κριτική:

Αυτή η ταινία μας αφηγείται μια πραγματική ιστορία, μια απλή ιστορία χωρίς περιττό πρόσθετο δράμα, γιατί το πραγματικό δράμα είναι τόσο δυνατό που δεν χρειάζεστε περισσότερες υπερβολές. Η υποκριτική είναι υπέροχη. Το πλαίσιο και τα γεγονότα είναι πολύ καλά προσαρμοσμένα.

Η ταινία αφηγείται τρεις ιστορίες που έχουν σαν βασικό άξονα την έξωση. Δείχνει ξεκάθαρα πώς στις μέρες μας η κοινωνία εγκαταλείπει πολλούς ανθρώπους στο “περιθώριο” της καθημερινότητας. Πόσο ο επιθετικός καπιταλισμός δεν νοιάζεται για τους αδύναμους. Είναι οδυνηρό να βλέπουμε πόσο μόνοι και ευάλωτοι μπορούμε να γίνουμε όλοι μας. Επίσης, για τον δικηγόρο που προσπαθεί τόσο απεγνωσμένα να αποδώσει δικαιοσύνη και το σύστημα επίσης τον απωθεί.

Στην ουσία η ταινία “μιλάει” για ένα μεγάλο ποσοστό των Ευρωπαίων που αγωνίζονται να αποκτήσουν στέγη πάνω από τα κεφάλια των οικογενειών τους, μια ταινία για τη φτώχεια, την απληστία, την απελπισία, τις εξώσεις και τελικά τον θάνατο μεταξύ του μέσου πληθυσμού της Ισπανίας, που διέθετε μερικά από τα καλύτερα συστήματα πρόνοιας πριν από 30 χρόνια, προτού αρχίσει η χρήση του ευρώ.


- Σκηνοθεσία: Juan Diego Botto

- Σενάριο: Juan Diego Botto, Olga Rodriguez

- Ηθοποιοί: Penélope Cruz, Luis Tosar, Christian Checa, Aixa Villagrán, Ame Aneiros, Adelfa Calvo, Font García, Juan Diego Botto

- Διάρκεια: 105 λεπτά


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved