Home > Αθλητικά > Ποδόσφαιρο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

18.03.2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επεισοδιακή πρόκριση ΑΕΚ στην Τούμπα

Οι μετασεισμικές δονήσεις των όσων συνέβησαν ένα μήνα νωρίτερα στο Καραϊσκάκη έφτασαν μέχρι την Τούμπα, συγκλονίζοντας συθέμελα για μια ακόμη φορά το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη νέα σελίδα της ντροπής την έγραψαν ορισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι άνευ λόγου και προφανούς αιτίας (δεν υπήρξε καμία πρόκληση από την πλευρά της νικήτριας ΑΕΚ ή αμφισβητούμενες αποφάσεις του διαιτητή Μάνταλου) εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό πριν από τη λήξη και διέκοψαν για περίπου 15 λεπτά τον αγώνα. Οι παίκτες της ΑΕΚ δέχθηκαν επίθεση την ώρα που αποχωρούσαν τρέχοντας στα αποδυτήρια, ενώ την μήνιν των εισβολέων δέχθηκαν και τα μέλη τηλεοπτικού συνεργείου που κάλυπταν το παιχνίδι. Αρκετοί οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντέδρασαν και κινήθηκαν απειλητικά κατά των εισβολέων, με την πλειοψηφία των φιλάθλων να αποδοκιμάζει έντονα τους ταραξίες. Η επιστροφή των παικτών στον αγωνιστικό χώρο ήταν στιγμιαία. Το ματς άρχισε μετά από 15 λεπτά και κράτησε λίγα δευτερόλεπτα, καθώς ο διαιτητής σφύριξε αμέσως τη λήξη φοβούμενος τα χειρότερα.

Πράγματι, αμέσως μετά την επισφράγιση της νίκης-πρόκρισης της ΑΕΚ με 1-0, ακολούθησε νέα εισβολή περίπου 100 οπαδών στον αγωνιστικό χώρο με πρόθεση να κινηθούν προς τα αποδυτήρια αλλά και να επιτεθούν σε φιλάθλους του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στη θύρα των επισήμων. Ακολούθησαν συμπλοκές, και για να εκτονωθεί η κατάσταση χρειάστηκε η επέμβαση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων.

Θλιβερά περιστατικά σημειώθηκαν και νωρίτερα. Ο αγώνας ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση λόγω των εκατοντάδων καπνογόνων που άναψαν στην εξέδρα, ενώ άλλες δύο φορές υπήρξε προσωρινή διακοπή λόγω ρίψεως αντικειμένων. Την πρώτη φορά στόχος ήταν ο Σκόκο, όταν πήγε να εκτελέσει κόρνερ μπροστά στη θύρα 4 και τη δεύτερη φορά ο Σάχα, ο οποίος δέχθηκε καπνογόνο στην πλάτη, με συνέπεια να διακοπεί ο αγώνας για 4 λεπτά!

Μέσα σ' αυτό το θλιβερό σκηνικό, το παιχνίδι περνά αναγκαστικά σε δεύτερη μοίρα. Η ΑΕΚ νίκησε με 1-0 και προκρίθηκε απόλυτα δίκαια στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Ατρόμητο. Το χρυσό γκολ το πέτυχε ο Δέλλας με κεφαλιά ψαράκι στο 48΄, χωρίς στη συνέχεια να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να αντιδράσει. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντα τον έλεγχο του ρυθμού και δεν κινδύνευσαν καθόλου, με εξαίρεση το τετ α τετ του Ιβιτς με τον Σάχα στο 38΄. Ο Σέρβος βιάστηκε να πλασάρει και έστειλε την μπάλα ένα μέτρο άουτ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72΄ Τσουκαλάς), Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο (80΄ Φωτάκης), Ιβιτς (68΄ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς.

ΑΕΚ: Σάχα, Καράμπελας (32΄ Λαγός), Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος (82΄ Καφές), Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (67΄ Γκερέιρο), Σκόκο, Μπλάνκο.


 

Περισσότερα θέματα


  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    Η«Τσαρίνα του μπαλέτου» Σβετλάνα Ζαχάροβα, τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής

    Η πρίμα μπαλαρίνα ή αλλιώς «Τσαρίνα του μπαλέτου» - όπως την έχουν αποκαλέσει επίσημα τα διεθνή ΜΜΕ- Σβετλάνα Ζαχάροβα, έρχεται για μία ακόμη φορά να μαγέψει το κοινό της Αθήνας, σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο γκαλά χορού, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 11,12 και 13 Δεκεμβρίου. Στο ξεχωριστό αυτό... συνέχεια
  • CHAMPIONS LEAGUE
    Ποδοσφαιρική αποθέωση και θρίαμβος της Ιντερ

    Ανέτρεψε το 2-1 της Μπάγερν σε 3-2 και πανηγύρισε μια απίστευτη πρόκριση Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο τσαλακώνεται εν μέσω κασετών και αλληλομηνύσεων, το πραγματικό ποδόσφαιρο πρόσφερε μια εκπληκτική βραδιά στους λάτρεις του, με ένα παιχνίδι απ' αυτά που θες... τέσσερα μάτια για να τα χαρείς και ποτέ δεν... συνέχεια
  • CHAMPIONS LEAGUE
    Και τώρα... οι οκτώ τους!

    Το πρώτο… ξεκαθάρισμα έγινε και πλέον οι «επιζήσαντες» από τις μονομαχίες της φάσης των «16» του Champions League ετοιμάζονται για την τελική ευθεία. Την προσεχή Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για την προημιτελική και ημιτελική φάση της διοργάνωσης. Θα γίνει δηλαδή γνωστή ποια διαδρομή θα πρέπει... συνέχεια
  • ΠΑΟΚ
    Νίκησε στο ντέρμπι ο ΠΑΟΚ

    Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με τον Τζιμπούρ στο 12΄, όμως οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ και έφτασαν στη νίκη με γκολ των Κουτσιανικούλη (+45΄) και Βιτόλο (71΄- πέναλτι). Λίγο μετά τη συμπλήρωση... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved