Home > Αθλητικά

ΑΘΛΗΤΙΚΑ : Πρώτο θέμα

22.03.2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πανηγυρικά πρωταθλήτης ο Ολυμπιακός


Φιέστα τίτλου με... εξάρα για τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, με τρία τέρματα στο πρώτο 20λεπτο και... άλλα τόσα στο δεύτερο, συνέτριψε 6-0 την ΑΕΚ στο πλαίσιο της 27η ημέρας για τη Σούπερ Λίγκα και πανηγύρισε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο την κατάκτηση του 38ου τίτλου της ιστορίας της. Το έναυσμα για το «ερυθρόλευκο»... πάρτι έδωσε ο Τζιμπούρ στο 2ο λεπτό, για να ακολουθήσουν στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου τα τέρματα των Μέλμπεργκ (7`) και Φουστέρ (20`). Ο Τζιμπούρ με δεξί φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση διαμόρφωσε στο 60ο λεπτό το 4-0 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο 67` και το 71` πανηγύρισε ακόμη δύο γκολ με πρωταγωνιστές τους Μιραλάς και Χολέμπας αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ΑΕΚ αφού με τη συμπλήρωση δύο λεπτών αγώνα, ένας πρώην... Ενωσίτης άνοιξε το σκορ. Μετά από κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Μοδέστο πήρε την πρώτη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Τζιμπούρ σαν σε... προπόνηση άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Τα γκολ από τα... αποδυτήρια όμως είχαν συνέχεια. Στο 7ο λεπτό, από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ με προβολή από την «καρδιά» της κιτρινόμαυρης άμυνας, διπλασίασε τα τέρματα του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 15` είδε τον Σουηδό από πλεονεκτική θέση να χάνει μοναδική ευκαιρία για πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση. Το γήπεδο συνέχισε να... γέρνει προς την πλευρά της ΑΕΚ και το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, ο Τζιμπούρ πέρασε την μπάλα πάνω από τους αμυντικούς της ΑΕΚ και ο Φουστέρ που βγήκε ως κρυφός επιθετικός με ψύχραιμο πλασέ παραβίασε την εστία του Σάχα δίνοντας διαστάσεις στη νίκη της ομάδας του.

Ο Μανόλο Χιμένεθ με την έναρξη του β` ημιχρόνου έριξε στον αγώνα τον Λυμπερόπουλο στη θέση του Γκερέιρο για να εκμεταλλευτεί κάποια από τις ευκαιρίες που θα παρουσιαζόταν, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που... άγγιξε το γκολ. Στο 55`, ο Χολέμπας βρέθηκε ξεχασμένο στο ύψος της μικρής περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ωστόσο ο Τζιμπούρ, πέντε λεπτά αργότερα, φρόντισε να διορθώσει το λάθος σουτ του συμπαίκτη του. Ο Αλγερινός απέφυγε τον Μανωλά και με δεξί φαλτσαριστό σουτ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Σάχα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος πάντως δεν σταμάτησε στα τέσσερα γκολ. Στο 67` ο Μιραλάς με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 5-0, ενώ στο 71` ο Χολέμπας με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στη δεξιά γωνία του Σάχα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των γηπεδούχων.

Είναι η τρίτη φορά που ο Ολυμπιακός κάνει φιέστα τίτλου με αντίπαλο την ΑΕΚ. Η αρχή έγινε την περίοδο 1966-67, όταν οι Πειραιώτες είχαν αποσπάσει ισοπαλία 1-1 «κλειδώνοντας» τον 17ο τίτλο τους, ενώ την περίοδο 1996-97 είχαν επικρατήσει 2-0 πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα υπ` αριθμόν 26 της ιστορία τους.

Παράλληλα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έκανε το «2 στα 2» στις κατακτήσεις πρωταθλήματος επί ελληνικού εδάφους με την ομάδα του Ολυμπιακού, αφού και την πρώτη του σεζόν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο (2008/09) είχε φτάσει στο βαρύτιμο τρόπαιο στην 27η αγωνιστική μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου με 3-2.

Εκτός των άλλων, αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός σημειώνει -ως γηπεδούχος- έξι τέρματα απέναντι στην ΑΕΚ. Στις 8 Φεβρουαρίου 1981 συνέτριψε την Ένωση με 6-0 στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στην αναμέτρηση που βάφτηκε με το αίμα 21 ατόμων μετά τη λήξη της. Οι μεγαλύτερες σε σκορ νίκες στις αναμετρήσεις Ολυμπιακός-ΑΕΚ:




1965/66 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0
1973/74 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-0
1980/81 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 6-0
1991/92 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-2
2000/01 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1
2001/02 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-3



Διαιτητής: Παμπορίδης

Κίτρινες κάρτες: Ιμπαγάσα, Ριέρα, Χολέμπας



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοδέστο, Ιμπαγάσα (53` Ουρτάδο), Μιραλάς (75` Πάντελιτς), Ριέρα, Φουστέρ, Τζιμπούρ (72` Ρόμενταλ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καφές, Νασούτι, Μανωλάς, Ματέος, Γκερέιρο (46` Λυμπερόπουλος), Μίτσελ (69` Μπερνς), Λαγός, Ντιόπ, Σκόκο (81` Έντερ), Μπαχά.

 

Περισσότερα θέματα









Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved