Home > Αθλητικά > 'Αλλα Σπορ

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

06.01.2010

ΛΕΩΝΗΣ
"Είμαι πικραμένος"


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του συνδομητικού καναλιού "Στο Φιλέ" ανέφερε ότι δεν ολοκλήρωσε τη δουλειά του στην ομάδα του Παναθηναϊκού ενώ έκανε παράλληλα και τον απολογισμό της περσινής χρονιάς.

«Είχαμε συμφωνήσει, είναι αλήθεια, με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για τον δεύτερο χρόνο. Οι υπογραφές νομίζω ότι δεν παίζουν ρόλο. Οι σχέσεις είναι αυτές, που διαμορφώνουν ένα κλίμα και είχαμε προχωρήσει στο πλάνο. Ο Παναθηναϊκός ήταν από τις λίγες φορές που τον Ιούνιο είχε τελειώσει το ρόστερ του. Βέβαια, έγιναν κάποιες αλλαγές μετά, μειώθηκε το μπάτζετ…
Επειδή το διαβάζω σε κάποιες εφημερίδες: Ο Λεώνης δεν παραιτήθηκε. Απλά, υπήρξε μία απόφαση της διοίκησης - και είναι σεβαστή η απόφαση - να απομακρύνει τον Λεώνη και να πάρει κάποιον άλλο προπονητή. Είναι απολύτως σεβαστό γιατί στον αθλητισμό ο προπονητής κρίνει τους παίκτες, ο προπονητής κρίνεται από τη διοίκηση και η διοίκηση από τον κόσμο» τόνισε ερωτηθείς για την διακοπή της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές και δεν δίστασε να εκφράσει την δυσαρέσκεια της μη ανανέωσης:

«Είναι αλήθεια ότι με ξάφνιασε αυτό το πράγμα γιατί είχε περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και όταν μιλούσαμε και για μείωση του μπάτζετ είχαν γίνει κάποιες κινήσεις στο να μειωθεί και να προχωρήσουμε. Από κει και πέρα δεν φώναξαν τον Λεώνη να του πουν πρέπει να μειωθεί κι άλλο το μπάτζετ, να ακούσουμε την άποψή σου κι αν δεν συμφωνήσουμε τότε να προχωρήσουμε σε άλλη λύση.
Στον Παναθηναϊκό ξεκινήσαμε για δύο χρόνια συνεργασία. Αισθάνομαι πικραμένος. Ακούω άλλους προπονητές να δηλώνουν σε συνεντεύξεις «δεν τελείωσα το έργο μου στον Παναθηναϊκό».

Στην συνέχεια, ο Βορειοελλαδίτης προπονητής ρωτήθηκε αν στην απόφαση της διοίκησης έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η ομάδα δεν κατέκτησε κάποιο τίτλο:

«Οι προπονητές και οι παίκτες κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν είχα πάρει κάποιον τίτλο, αλλά κάθε τελικός ήταν τελείως διαφορετικός. Εγώ πιστεύω ότι αν χάναμε, για παράδειγμα, στα πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος από τον Ηρακλή, που είχε πραγματικά καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό πέρσι, μπορεί να μην έλεγε και κανένας τίποτα. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχασε από τον Ολυμπιακό και αυτό μετράει. Πιστεύω όμως, ότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος από κάθε άποψη να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αν εξαιρέσουμε το Κύπελλο. Δεν ήταν έτοιμος να πάρει δύο παιχνίδια τόσο μεγάλα και με την Κούνεο και με την Μπέλγκορο για να σηκώσει την ευρωπαϊκή κούπα. Μακάρι να γινόταν αυτό το πράγμα.

Στα πλέι οφ παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός καλύτερος από τον Παναθηναϊκό γιατί είχε καλύτερη ομάδα, γιατί ο προπονητής ήταν καλύτερος εκείνη την χρονική περίοδο και το χειρίστηκε πιο σωστά το παιχνίδι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο ένας είναι πολύ καλός προπονητής και ο άλλος είναι άσχετος και τον ρίχνουμε στα τάρταρα. Γιατί μέσα σε τέσσερις-πέντε μήνες οδηγηθήκαμε σε άλλα πράγματα. Ο Λεώνης δηλαδή, βγήκε άχρηστος σε τέσσερις-πέντε μήνες από κάποιους δημοσιογράφους που ξέρετε πολύ καλά ότι ελέγχουν το βόλεϊ. Είναι και αυτό μία εμπειρία όμως. Στους έξι μήνες από εκεί που είσαι κάπου, γίνεσαι λούζερ. Έτσι είναι εδώ αυτά τα πράγματα. Πότε είσαι στα πάνω σου, πότε στα κάτω σου».

Πέρα από τον Παναθηναϊκό ο Αλέκος Λεώνης έδειξε μετανιωμένος για την περσινή κόντρα που είχε με τον Σουηδό κόουτς του Ολυμπιακού Άντερς Κρίστιανσον ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να «κοουτσάρει» καμία ομάδα την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν παρά τις συζητήσεις που είχε.

Για την αντιπαράθεση με τον Κρίστιανσον:
«Ήμασταν φίλοι και νομίζω πως ήταν μία άτυχη στιγμή η περσινή κόντρα μας. Ήμασταν πολλά χρόνια φίλοι και μας συνδέουν και νίκες και ήττες στα μεταξύ μας παιχνίδια. Πολλές φορές όμως, παρασύρεσαι από τα στρατόπεδα. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και για μένα και για εκείνον το να είμαστε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Νομίζω ότι και ο ίδιος το μετάνιωσε και εγώ το μετάνιωσα».

Για το ενδεχόμενο να εργαστεί κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό:
«Ο Ολυμπιακός με τίμησε πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό και ήταν οι συγκυρίες τέτοιες που δεν πήγα στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι άλλαξαν αυτά τα πράγματα. Είδαμε και παίκτες να αλλάζουν ομάδα και προπονητές έχουν αλλάξει ομάδα. Το κυριότερο είναι να κάνεις ψυχή τε και σώματι μια δουλειά όσο μπορείς πιο σωστά».

Όσον αφορά για την Εθνική ομάδα και το σύντομο πέρασμά του επισήμανε:

«Εδώ δεν μπορώ να έχω παράπονο γιατί ήταν δική μου η απόφαση να φύγω από την Εθνική ομάδα. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήμασταν εμείς τι μπορέσαμε να κάνουμε: Πέσαμε σε μία περίοδο με πάρα πολλούς τραυματισμούς. Τραυματίας ο Χριστοφιδέλης, εγχείρηση στο πόδι ο Χριστοφιδέλης. Εγχείρηση στον ώμο ο Λάππας, εγχείρηση στον ώμο ο Πανταλέων, ο Μπάεφ δεν ήθελε να παίξει…Τα λέω αυτά εν πλήρη συνειδήσει γιατί στη συνάντηση που είχα με τον Χριστοφιδέλη και τον Μπάεφ ήταν και μάρτυρες μπροστά. Ο μεν Χριστοφιδέλης, όχι πως είχε κάποιο πρόβλημα μαζί μου, αλλά δεν μπορούσε να παίξει το παιδί, ο δε Μπάεφ είπε ότι δεν ήταν ψυχολογικά έτοιμος εκείνη την περίοδο. Μετέφερα τα νέα γι’ αυτούς τους δύο παίκτες στη διοίκηση και γύρισε ο τότε πρόεδρος και μου είπε «Λεώνη η απόφαση είναι διοικητική».

Αυτά σε κόσμο μπροστά και δεν σηκώνουν συζήτηση. Και πάμε με αυτά τα προβλήματα, αλλά με πολύ καλή προετοιμασία, και το τονίζω αυτό, με πολύ καλή προετοιμασία στο Πανευρωπαϊκό όπου είχαμε μία καλή παρουσία. Όχι σαν αποτελέσματα, αλλά σαν παρουσία.
Φτάσαμε στην πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό. Πέσαμε πάνω στη Σουηδία και την Αγγλία, φανερά αδύνατες ομάδες, αποκλείσαμε όμως το Βέλγιο. Ποιο είναι το Βέλγιο; Το Βέλγιο είναι αυτό που έχασε στους πόντους την πρόκριση από την Πολωνία. Αυτά σε ενάμιση χρόνο και μπορεί να μου διαφεύγουν και κάποια άλλα πράγματα. Και νομίζω ότι έγιναν σημαντικά πράγματα».

Ο Αλέκος Λεώνης δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για την διαφωνία με την νέα διοίκηση της ΕΟΠΕ και την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας Στέλιου Προσαλίκα για το ότι η Εθνική ομάδα θα αποκτήσει ξένο προπονητή:

«Ποιο ήταν το πρόβλημα το δικό μου εάν θεωρηθεί πρόβλημα με την καινούργια διοίκηση. Εγώ, αν και είχα παραιτηθεί επί εποχής Μπελιγράτη, περίμενα από τον νέο πρόεδρο να με φωνάξει για να πω τι έγινε. Όχι τίποτα παραπάνω. «Τι βρήκες, τι συνάντησες…» αυτά ήθελα να ακούσω. Έξι μήνες δεν έγινε τέτοια συνάντηση. Ήρθε μετά ο κύριος Μαργαρίτης και είπαμε κάποια πράγματα σημαντικά. Το παράπονο του προέδρου ήταν, και το πιστεύω αυτό, όχι επειδή ήταν ο Στέλιος Προσαλίκας, μπορεί να ήταν και ο κύριος Μπελιγράτης, ότι από αυτά που συνάντησα το κομμάτι της ανάπτυξης δεν έπρεπε να το έχει ο πρώτος προπονητής. Είναι λάθος. Το κομμάτι της ανάπτυξης έπρεπε να δοθεί σε κάποιον άνθρωπο που το έχει δουλέψει στην πράξη. Είπα ότι αυτός είναι ο κύριος Μπεργελές και αυτό τον πείραξε. Μα εμείς όλοι οι άνθρωποι αποκτήσαμε το μικρόβιο του βόλεϊ από τον κύριο Μπεργελέ. Είναι ένα κομμάτι, το οποίο ήξερε πάρα πολύ καλά και είτε ήταν ο κύριος Προσαλίκας είτε ο κύριος Μπελιγράτης εγώ το ίδιο πράγμα θα έλεγα».

Για την δήλωση του Στέλιου Προσαλίκα:

«Δεν ξέρω γιατί απαξιώνει τους Έλληνες προπονητές. Διάβασα κάποιες συνεντεύξεις αυτούς τους έξι μήνες και συμφωνώ με τον κύριο Δρίκο, που είπε ότι ανεξάρτητα από το αν θα είναι Έλληνας ή ξένος πρέπει επιτέλους να μπει περισσότερη επιστήμη σε αυτό το κομμάτι. Εγώ δεν θέλω να απαξιώνεται ο προπονητής. Είτε είναι Έλληνας είτε είναι ξένος. Τι θα πει δάσκαλος δηλαδή; Απλώς, επειδή εμείς μάθαμε τον Λεώνη ή τον «χ», «ψ», Έλληνα να λέει ατάκες; Ποιος ξέρει αν έχει δουλέψει πάνω στην τεχνική ο Λεώνης; Πιστεύω ότι είμαι από τους λίγους προπονητές που έχω καταθέσει βιομηχανική ανάλυση πάνω σε επιθετικό χτύπημα ή σε άλλα τεχνικά στοιχεία στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Αυτά δεν τα ξέρει κανένας. Ξέρει όμως, ότι ο Λέωνης έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Κρίστιανσον. Οδηγούμαστε σε τέτοιες καταστάσεις δηλαδή, με αποτέλεσμα να έρχεται και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας και να λέει «θα πάρω δάσκαλο ξένο προπονητή». Να τον πάρεις, αλλά δεν υπάρχουν και δάσκαλοι Έλληνες;

Κλείνοντας, εξέφρασε την ανάγκη που είχε ο ίδιος προσωπικά να απέχει από την ενεργό δράση καθώς ήθελε να ξεκουραστεί μακρυά από τους αγωνιστικούς χώρους:

«Το χρειαζόμουν αυτό το χρονικό περιθώριο και για να ξεκουραστώ και για να δω ορισμένα πράγματα από άλλη οπτική γωνία και για να βοηθήσω περισσότερο την οικογένεια μου. Ήταν κουραστικό το να κάνεις πρωταθλητισμό τόσα πολλά χρόνια. Ασχολούμαι με την προπονητική πάνω από δεκαπέντε χρόνια εκ των οποίων τα δέκα είναι πρωταθλητισμού. Ήταν σκληρά χρόνια κακά τα ψέματα».

 

Περισσότερα θέματα


 • ΒΟΛΕΪ ΚΥΠΕΛΛΟ
  Στον τελικό ο Ολυμπιακός

  Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα που θα συμμετάσχει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ, καθώς ύστερα από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-2 στο κλειστό του Ρέντη. Στις 19 Μαρτίου, στην Ορεστιάδα, οι "ερυθρόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αυριανής αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Ηρακλής (18:00). Να σημειωθεί ότι... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Κ. Κεντέρης και Κ. Θάνου

  Παρά την εντολή των δικαστών για αυτοπρόσωπη εμφάνισή τους στη δίκη για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, απόντες είναι από το εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου. Οι δύο αθλητές δεν εμφανίστηκαν στη δίκη τους, που διεξάγεται... συνέχεια
 • ΒΟΛΕΪ
  MVP o Δημήτρης Νικολάκης

  Ο Δημήτρης Νικολάκης του Α.Ο Κηφισιάς αναδείχθηκε με το σπαθί του MVP της 15ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ των Ανδρών, χάρη στις επιδόσεις του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. ... συνέχεια
 • ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
  Ο Χάιντφελντ πιθανός αντικαταστάτης του Κούμπιτσα

  Τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Κούμπιτσα αναζητάει η Renault. Μεταξύ των ονομάτων που φέρονται ως πιθανοί αντικαταστάτες του άτυχου Πολωνού πιλότου, ο οποίος είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που παραλίγο να του στοιχήσει τη ζωή, Μπρούνο Σένα, Νικ Χάιντφελντ και Βιταντόνιο Λιούτσι. Τις μεγαλύτερες πιθανότητες έχει ο Χάιντφελντ σύμφωνα με... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved