Wednesday, 08 May 2024
08
05
2024
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μια θέση και υποχώρησε στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης, σύμφωνα με τη νέα βαθμολογία που ανακοίνωσε σήμερα (6/5) η ΑΤP. Εκτός από τον Έλληνα πρωταθλητή, μια θέση υποχώρησε και ο Κάσπερ Ρούουντ (σ.σ. «έπεσε» από το Νο 6 στο Νο 7), ενώ ο Αντρέι Ρούμπλεφ κέρδισε δύο θέσεις και «σκαρφάλωσε» από το Νο 8 στο Νο 6, ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου στο τουρνουά της κατηγορίας Masters 1000 στη Μαδρίτη. Στο μεταξύ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραμένει γι' ακόμη μια εβδομάδα στην κορυφή της κατάταξης της ATP. Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής: Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 9.990 βαθμοί Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) 8.860 Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 7.345 Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 7.195 Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 5.435 Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) 4.740 Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία) 4.535 Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ) 3.860 Χούμπερτ Χούρκατς (Πολωνία) 3.730 Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία) 3.605   Στο Νο 8 της παγκόσμιας κατάταξης υποχώρησε η Σάκκαρη Πτώση δύο θέσεων κατέγραψε η Μαρία Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη του γυναικείου τένις, τη νέα «έκδοση» της οποίας ανακοίνωσε σήμερα (6/5) η WTA. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «έπεσε» από το Νο 6 στο Νο 8, ενώ από μια θέση κέρδισαν η Μαρκέτα Βοντρούσοβα (από το Νο 7 στο Νο 6) και η Κινγουέν Ζενγκ (από το Νο 8 στο Νο 7). Στην κορυφή παραμένει η Ιγκα Σβιάτεκ, η οποία πανηγύρισε χθες τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Όπεν της Μαδρίτης, επικρατώντας της Αρίνα Σαμπαλένκα. Η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής: Ιγκα Σβιάτεκ (Πολωνία) 10.910 βαθμοί Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 7.498 Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 7.313 Ελενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) 6.673 Τζέσικα Πέγκουλα (ΗΠΑ) 4.655 Μαρκέτα Βοντρούσοβα (Τσεχία) 4.090 Κινγουέν Ζενγκ (Κίνα) 3.945 Μαρία Σάκκαρη (ΕΛΛΑΔΑ) 3.925 Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία) 3.748 Γέλενα Οσταπένκο (Λετονία) 3.493
more
Αθήνα
08
05
2024
Στην αυλή της ιστορικής εκκλησίας San Giorgio dei Greci της ιταλικής πόλης μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, τα γλυπτά ήταν εμπνευσμένα από τη μαρμάρινη κεφαλή της ρωμαϊκής εποχής της αρχαίας μούσας της κωμωδίας, Thalia, στο Μουσείο Pio Clementino του Βατικανού. Η σειρά αποτελείται από έξι κεφάλια που δημιουργήθηκαν από τον Έλληνα καλλιτέχνη με έδρα τις ΗΠΑ για να αναπαριστούν ιστορικά ορόσημα, από την Κλασική και Βυζαντινή περίοδο έως τον Ελληνικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας και από την καταστροφή της Σμύρνης και τη ναζιστική κατοχή μέχρι σήμερα. Το ίδιο το San Giorgio dei Greci στα μέσα του 16ου αιώνα είναι επίσης ένας θησαυρός, που φιλοξενεί πολλές υπέροχες εικόνες, συμπεριλαμβανομένων μερικών του Μιχαήλ Δαμασκηνού. O glýptis Giórgos Petrídis parousiázei to «Hellenic Heads», mia seirá apó proto
more
07
05
2024
"Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα πως το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρηση στη Ράφα προκειμένου να ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Χαμάς ώστε να προωθήσει την απελευθέρωση των ομήρων μας και τους υπόλοιπους στόχους του πολέμου", ανέφερε το γραφείο του Νετανιάχου σε μια ανακοίνωση. "Παράλληλα, αν και η πρόταση της Χαμάς είναι μακράν των αναγκαίων απαιτήσεων του Ισραήλ, το Ισραήλ θα στείλει μια αντιπροσωπεία εργασίας στους μεσολαβητές ούτως ώστε να εξαντλήσει την πιθανότητα εξεύρεσης μιας συμφωνίας υπό όρους αποδεκτούς στο Ισραήλ", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
more
07
05
2024
Η SBU «εξάρθρωσε ένα δίκτυο πρακτόρων» των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίο «προετοίμαζαν τη δολοφονία του Ουκρανού προέδρου», δήλωσε αυτή η πηγή σε ένα δελτίο τύπου. Άλλα «υψηλόβαθμα μέλη» των ενόπλων δυνάμεων και πολιτικά στελέχη στοχοθετήθηκαν, όπως ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού Κιρίλο Μπουντάνοφ, ανέφεραν οι ουκρανικές υπηρεσίες. Οι συλληφθέντες είναι «δύο συνταγματάρχες» της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια δημοσίων αξιωματούχων, διευκρινίστηκε. Αυτό το δίκτυο το «επιτηρούσε» η FSB και οι δύο αξιωματικοί «μετέφεραν εμπιστευτικές πληροφορίες» στη Ρωσία, σύμφωνα με τη SBU. Ήθελαν μεταξύ άλλων να στρατολογήσουν στρατιωτικούς «προσκείμενους στην υπηρεσία ασφαλείας» του προέδρου Ζελένσκι, προκειμένου να τον «πάρουν όμηρο και να τον σκοτώσουν», σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Ένα από τα μέλη αυτού του δικτύου απέκτησε ντρόουν και εκρηκτικές ύλες, όπως λέει η SBU. «Η τρομοκρατική επίθεση, που υποτίθεται ότι θα ήταν δώρο στον Πούτιν για την ορκωμοσία, συνιστά μια αποτυχία των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών», δήλωσε ο επικεφαλής της SBU Βάσιλ Μαλιούκ σύμφωνα με ανάρτηση της υπηρεσίας στο Telegram. Η Ουκρανία έχει επανειλημμένως καταγγείλει απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του προέδρου της και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Τον Απρίλιο ένας άνδρας, που θεωρήθηκε ύποπτος ότι βοήθησε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να προετοιμάσουν μία επίθεση εναντίον του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνελήφθη στην Πολωνία, σύμφωνα με τις πολωνικές και ουκρανικές εισαγγελικές αρχές.
more
06
05
2024
Ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα έφθασε χθες το πρωί στην πολιτεία Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, συνοδευόμενος από πολλά μέλη της κυβέρνησής του, για να συζητηθούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και η ανοικοδόμηση. «Η γραφειοκρατία δεν θα σταθεί εμπόδιο στον δρόμο μας, δεν θα μας εμποδίσει να αποκαταστήσουμε το μεγαλείο της πολιτείας», υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος. Η πολιτεία είναι «εμπόλεμη ζώνη», «πρόκειται για σενάριο πολέμου και θα χρειαστούμε μεταπολεμικά μέτρα», πλειοδότησε από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας Εντουάρντου Λάιτε, καλώντας να καταρτιστεί «σχέδιο Μάρσαλ». Πάνω από 3.000 στρατιωτικοί, πυροσβέστες και μέλη σωστικών συνεργείων, καθώς και εθελοντές, με βάρκες, τζετ σκι, ακόμα και κολυμπώντας, συνεχίζουν την κούρσα με τον χρόνο για σώσουν επιζήσαντες. Στην πολιτειακή πρωτεύουσα Πόρτο Αλέγκρε, ο Φαμπιάνου Σαλντάνια δήλωσε πως ο ίδιος και τρεις φίλοι, χρησιμοποιώντας τζετ σκι, έσωσαν 50 ανθρώπους τοπ σαββατοκύριακο. «Το νόμο πράγμα που ακούγαμε όταν πηγαίναμε σε κάθε δρόμο ήταν ‘βοήθεια, βοήθεια!’», αφηγήθηκε. Ο αριθμός των αγνοούμενων αυξήθηκε από τους 70 προχθές στους 105 χθες, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η οποία πρόσθεσε πως διενεργεί έρευνα για να εξακριβωθεί αν άλλοι τέσσερις θάνατοι σχετίζονταν με το κύμα κακοκαιρίας. Σχεδόν τα δυο τρίτα των σχεδόν 500 πόλεων της πολιτείας, που γειτονεύει με την Ουρουγουάη και την Αργεντινή, έχουν υποστεί πλήγματα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις και ορισμένες κοινότητες έχουν πλημμυρίσει τελείως. Τμήματα του οδικού δικτύου και γέφυρες καταστράφηκαν, εν κατέρρευσε εν μέρει μικρό υδροηλεκτρικό φράγμα στην πολιτεία. Πάω από 400.000 άνθρωποι συνέχιζαν να μην έχουν ρεύμα χθες το απόγευμα ενώ σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της πολιτείας (11 εκατ.) δεν έχει παροχή πόσιμου νερού, κατά τις αρχές στη Ρίο Γκράντε ντου Σουλ.
more
06
05
2024
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο πρέσβης Αλεξάντερ Λάμπσντορφ θα παραμείνει στο Βερολίνο για μία εβδομάδα, καθώς η κυβέρνηση «θεωρεί το περιστατικό πολύ σοβαρό» και εκτιμά ότι βρίσκεται στο ίδιο πλαίσιο με άλλα γεγονότα των τελευταίων μηνών. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ομάδα χάκερ ΑΡΤ 28, η οποία ελέγχεται από την GRU, εκμεταλλεύθηκε ένα έως τότε άγνωστο κρίσιμο κενό ασφάλειας στο πρόγραμμα Microsoft Outlook στα κεντρικά γραφεία του SPD και απέκτησε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πολλών στελεχών, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022. Κυβερνοεπιθέσεις υπέστησαν ακόμη κρατικές υπηρεσίες και εταιρίες στους τομείς των στρατιωτικών εξοπλισμών, της αεροδιαστημικής και της πληροφορικής, πρόσθεσε το υπουργείο Εξωτερικών. «Ρώσοι χάκερ επιτέθηκαν στην Γερμανία μέσω κυβερνοχώρου. Σήμερα μπορούμε να αποδώσουμε με σαφήνεια αυτή την επίθεση στην ομάδα ΑΡΤ 28, η οποία ελέγχεται από τη ρωσική μυστική υπηρεσία GRU. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν περάσει έτσι, χωρίς συνέπειες», δήλωσε και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.
more
05
05
2024
Ειδικότερα, ο Φραγκίσκος υπογράμμισε: «Στέλνω με μεγάλη στοργή τις ευχές μου στους αδελφούς και στις αδελφές των Ορθόδοξων εκκλησιών και ορισμένων Καθολικών Εκκλησιών της Ανατολής, οι οποίοι, σύμφωνα με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, γιορτάζουν σήμερα το Άγιο Πάσχα. Ο Αναστηθείς Κύριος να γεμίσει με χαρά και με ειρήνη όλες τις κοινότητες πιστών και να προσφέρει παρηγοριά σε όσες υποβάλλονται σε δοκιμασία. Τους εύχομαι καλό Πάσχα».  
more
05
05
2024
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία έκανε χρήση οκτώ πυραύλων διαφόρων τύπων και περίπου 70 τηλεκατευθυνόμενες βόμβες κατά χωριών και θέσεων του μετώπου κατά την διάρκεια της ημέρας, αφού η ουκρανική πολεμική αεροπορία κατέρριψε 13 drones Shahed που στόχευσαν την νύκτα τις περιοχές του Χάρκιβ και του Ντνίπρο. Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η Μόσχα δεν θέλει την ειρήνη. «Η Ρωσία μπορεί μόνο να εξαναγκασθεί να φύγει από την Ουκρανία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας. Η παγκόσμια ειρηνευτική σύνοδος στην Ελβετία τον Ιούνιο «πρέπει να επιτύχει», πρόσθεσε. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η 110η μηχανοκίνητη ταξιαρχία κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό Su-25 στην περιοχή του Ντονέτσκ.
more
04
05
2024
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα επιβεβαίωσε ότι αντιπροσωπεία του θα επισκεφθεί το Κάιρο αύριο, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Χαμάς στο Reuters.
more
04
05
2024
«Θα βάζουμε στο στόχαστρο όποια πλοία κατευθύνονται σε ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο Θάλασσα, σε όποια περιοχή είμαστε ικανοί να φτάσουμε», είπε ο Σαρέα. Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, το στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ και τον Κόλπο του Άντεν από τον περασμένο Νοέμβριο, ως ένδειξη της στήριξής τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας. Λόγω των επιθέσεων, πολλές ναυτιλιακές εταιρίες εκτρέπουν τα πλοία τους γύρω από τη νότια Αφρική, ακολουθώντας μια πιο χρονοβόρα και ακριβότερη διαδρομή.
more
03
05
2024
Στις 9 Απριλίου η Τουρκία είχε ανακοινώσει την επιβολή εμπάργκο εξαγωγών κατά του Ισραήλ σε 54 κατηγορίες προϊόντων, ως αντίδραση στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον πόλεμο της Γάζας. Ο τότε κατάλογος περιελάμβανε διάφορους τύπους προϊόντων, κυρίως κατασκευαστικά υλικά, όπως αλουμίνιο και χάλυβας, χρώματα, ηλεκτρικά καλώδια, δομικά υλικά, καύσιμα και άλλες πρώτες ύλες. Ο όγκος συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών κατεγράφη στα 6,8 δισ. δολάρια το 2023. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος από την τουρκική πλευρά. Την είδηση ωστόσο επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, κατηγορώντας τον Τούρκος πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «παραβιάζει τις συμφωνίες μπλοκάροντας τα λιμάνια για τις ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές» και υποστηρίζοντας ότι «έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αγνοώντας τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοώντας τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες». Ο ίδιος διευκρινίζει ότι έχει δώσει εντολή στον γενικό διευθυντή του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αν μελετήσει εναλλακτικές λύσεις, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και στις εισαγωγές από άλλες χώρες. «Το Ισραήλ θα αναδυθεί με μια ισχυρή και τολμηρή οικονομία. Εμείς κερδίζουμε και αυτοί χάνουν» καταλήγει ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.
more
02
05
2024
Το δικομματικό νομοσχέδιο με τίτλο ««Νόμος για τον Τερματισμό του Κυπριακού Εμπάργκο» κατατέθηκε από τους βουλευτές Γκας Μπιλιράκη, Κρις Πάπας, Ντίνα Τίτους, και Νικόλ Μαλλιωτάκη. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αναθέσει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να πιστοποιεί κάθε χρόνο ότι η Κύπρος συνεχίζει να εκπληρώνει όλες τις προϋποθέσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «East Med Act» προκειμένου να δίνεται η άδεια για την ετήσια αναστολή (annual waver) του εμπάργκο. Εάν το νέο νομοσχέδιο τελικά περάσει, αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι οι περιορισμοί στην άρση του εμπάργκο καταργούνται, καθώς η άρση θα ανανεώνεται αυτόματα κάθε πέντε χρόνια. Υπό αυτό το πρίσμα, οι Αμερικανοί νομοθέτες θεωρούν ότι πρόκειται για ένα λογικό βήμα που έρχεται να προστεθεί στη πλήρη άρση του εμπάργκο αλλά και την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων από την πλευρά της Κύπρου. Με αυτό τον τρόπο, εκτιμούν ότι θα είναι εφικτός ένας πιο μακροχρόνιος σχεδιασμός με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της συνεργασίας μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Λευκωσίας στον τομέα της ασφάλειας. Όπως σημειώνεται στο νομοσχέδιο, η αίσθηση που υπάρχει στο Κογκρέσο είναι ότι η Κύπρος έχει συμμορφωθεί επιτυχώς με τους όρους που ορίζονται στον Νόμο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο (East Med Act) του 2019 σχετικά με τις αμυντικές συμβάσεις. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η κατάργηση της ετήσιας ανανέωσης της άρσης του εμπάργκο προωθεί τα συμφέροντα ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, με δεδομένο ότι συμβάλει στη μείωση των υφιστάμενων εξαρτήσεων  για αμυντικό υλικό που έχει η Κύπρος από χώρες που θέτουν προκλήσεις στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ως εκ τούτου, σημειώνεται ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ: -    να συνεχίσει να υποστηρίζει τις προσπάθειες που διευκολύνουν τα Ηνωμένα Έθνη για μια συνολική διευθέτηση στο πρόβλημα της διχοτόμησης της Κύπρου. -    να ενισχύσει τη στρατηγική εταιρική σχέση και τη σχέση ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως προβλέπεται στον Νόμο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019. -    να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας και να ενισχύσει τα υφιστάμενα προγράμματα, όπως τη κοινή εκπαίδευση μεταξύ της Εθνοφρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ υπό την αιγίδα του Προγράμματος Κρατικής Συνεργασίας του Υπουργείου 'Αμυνας. -    να ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο πρόγραμμα Συνεργασίας για την Ειρήνη του ΝΑΤΟ.  Τι Προβλέπει το Νομοσχέδιο  Όπως σημειώνεται, από την ημερομηνία που θα θεσπιστεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν θα μπορεί να αρνείται εξαγωγές, επανεξαγωγές ή μεταφορές αμυντικού εξοπλισμού και υπηρεσιών που προορίζονται ή προέρχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό καλύπτει τις περιπτώσεις όπου το αίτημα υποβάλλεται από ή για λογαριασμό της Κύπρου. Επίσης, βασική προϋπόθεση είναι ότι ο τελικός χρήστης του αμερικανικού αμυντικού εξοπλισμού ή υπηρεσιών θα είναι η ίδια η Κυπριακή Δημοκρατία. Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα περιορίζεται από τον νέο νόμο στη περίπτωση που μια ενδεχόμενη άρνηση πώλησης όπλων έχει να κάνει με πολιτικούς λόγους που στηρίζονται σε αξιόπιστους προβληματισμούς για παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Επίσης, προβλέπεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει τη δυνατότητα να αναστείλει τις διατάξεις του νόμου για την περίοδο ενός οικονομικού έτους, εάν κρίνει ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Τέλος, το νομοσχέδιο προσφέρει τη δυνατότητα στον πρόεδρος των ΗΠΑ να λήξει την αυτόματη ανανέωση της άρσης του εμπάργκο μετά το πέρας μιας περιόδου πέντε ετών. Αυτή δυνατότητα ενεργοποιείται μετά την πάροδο πέντε ετών από την θέσπιση του νομοσχεδίου και θα μπορεί να ανανεώνεται εκ νέου μετά τη λήξη των επερχόμενων περιόδων των πέντε ετών. Ωστόσο, προβλέπεται ότι λίγο πριν από τέλος της πενταετίας, ο πρόεδρος θα πρέπει να υποβάλλει στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και της Γερουσίας (Επιτροπές Εξωτερικών Σχέσεων και Ενόπλων Δυνάμεων) βεβαίωση ότι η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν συνεργάζεται πλέον με την κυβέρνηση των ΗΠΑ: -    στις προσπάθειες εφαρμογής μεταρρυθμίσεων σχετικά με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και στα θέματα οικονομικής ρυθμιστικής εποπτείας.  -    στη μη παροχή πρόσβασης σε ρωσικά στρατιωτικά σκάφη στα λιμάνια για ανεφοδιασμό και εξυπηρέτηση.
more