Πάσχα στην Χίο

Πάσχα στην Χίο

Φτάνοντας στο γραφικό νησί της Χίου για τις πασχαλινές διακοπές, μια επίσκεψη στη Μαστιχοχωρέα είναι απαραίτητη. Γνωστή για τις μοναδικές εξωτερικές διακοσμήσεις των σπιτιών της με τη μέθοδο "Ξυστό", το Πυργί προσφέρει μια ματιά στην παραδοσιακή ελληνική αρχιτεκτονική.

Σε μικρή απόσταση απο το Πυργί με το αυτοκίνητο βρίσκεται το διατηρητέο από την UNESCO μοναστήρι της Νέας Μονής, το οποίο χρονολογείται από το 1042 μ.Χ. και παρουσιάζει εντυπωσιακά ψηφιδωτά και ιστορικά αντικείμενα.
 


Επιχειρήστε μια βόλτα στον Ανάβατο, ένα καστροχώρι σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός βουνού κοντά στην πόλη της Χίου. Παρά το γεγονός ότι είναι εγκαταλελειμμένος, αυτός ο μεσαιωνικός οικισμός προσφέρει ένα μαγευτικό σκηνικό για εξερεύνηση. Οι επισκέπτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τη μοναδική κάτοικο, τη Σμαράγδα Παπαστυλιανού, και να βυθιστούν στην πλούσια ιστορία του χωριού στην εκκλησία του Ταξιάρχη.

Βυθίζοντας στις τοπικές παραδόσεις ζήστε τη Μεγάλη Παρασκευή στο Πυργί, όπου η περιφορά του Επιταφίου εκτυλίσσεται σε ένα σκηνικό μοναδικής αρχιτεκτονικής γοητείας. Γίνετε μάρτυρες της συγκέντρωσης των ντόπιων σε εκκλησίες και νεκροταφεία για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς, προσφέροντας μια γεύση από τα ελληνικά πασχαλινά έθιμα και τις θρησκευτικές πρακτικές.
 


Ανακαλύψτε το γραφικό χωριό Παπρίκα, μέρος της περιοχής Μαστιχοχώρια, γνωστό για τα ιστορικά κτίρια και την γαλήνια ατμόσφαιρά του. Παρακολουθήστε την τελετή λιτανείας του Επιταφίου, όπου οι ντόπιοι συγκεντρώνονται για να τηρήσουν τις πανάρχαιες παραδόσεις μέσα σε ένα γραφικό περιβάλλον.


Η παράδοση του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο


Ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη εμπειρία το Μεγάλο Σάββατο στο Βροντάδο, καθώς δύο αντίπαλες εκκλησίες εμπλέκονται σε ένα θέαμα ρουκετοπόλεμου. Γίνετε μάρτυρες της έντονης αλλά και γοητευτικής παράδοσης, όπου ρουκέτες φωτίζουν τον νυχτερινό ουρανό στο πλαίσιο ενός ετήσιου διαγωνισμού μεταξύ των εκκλησιών Παναγία Ερεθιανή και Άγιος Μάρκος.

 

>> Η Μονεμβασιά το Πάσχα

<< Πίσω

Ξεκίνα από την αρχή