Πάσχα στο Ναύπλιο

Πάσχα στο Ναύπλιο

Η γοητευτική πόλη στην Πελοπόννησο, προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον για να ζήσετε τις ελληνικές πασχαλινές παραδόσεις. Γνωστό για τα γραφικά του δρομάκια, την ιστορική του αρχιτεκτονική και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, το Ναύπλιο γίνεται ακόμα πιο γοητευτικό κατά τη διάρκεια των πασχαλινών διακοπών.

Στο Ναύπλιο, μπορείτε να παρακολουθήσετε από κοντά τα πλούσια ελληνορθόδοξα πασχαλινά έθιμα.

Το Σάββατο του Λαζάρου, οι γυναίκες συνήθως συναθροίζονται με τα παιδιά για να φτιάξουν τα "Λαζαράκια" και να τραγουδήσουν τα κάλαντα του Λαζάρου. Τη Μεγάλη Πέμπτη, οι δρόμοι γεμίζουν με τις αρωματικές νότες των τσουρεκιών και των κουλουρακίων που ψήνονται, ενώ το βράδυ οι γυναίκες συνήθως συγκεντρώνονται στις εκκλησίες για να στολίσουν τους Επιτάφιους.
 


Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι επιτάφιοι καθεμιάς εκκλησίας ακολουθούν τη δική τους πορεία, καταλήγοντας όλοι μαζί στην πλατεία Συντάγματος, με τη μουσική, τις ψαλμωδίες και τα φαναράκια να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ευλάβειας.

Στο Τολό, η περιφορά του Επιταφίου λαμβάνει χώρα στη θάλασσα, συνοδευόμενη από πλοιάρια και με τους ψαλμούς να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία. Το βράδυ της Ανάστασης, οι εκκλησίες γεμίζουν με πιστούς και μετά το "Χριστός Ανέστη", ο ουρανός φωτίζεται με χιλιάδες βεγγαλικά!
 


Η Κυριακή του Πάσχα είναι μια ημέρα γιορτής, με τα αρνιά να ψήνονται στη σούβλα και τις οικογένειες να συναντιούνται για γεύμα και διασκέδαση με κρασί, χορούς και παραδοσιακά τραγούδια. Η πόλη ζωντανεύει με τη μουσική και τις συγκεντρώσεις της κοινότητας που δημιουργούν μια εορταστική ατμόσφαιρα τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Πάσχα στο Ναύπλιο είναι η απόλαυση της νόστιμης κουζίνας. Από το ζουμερό ψητό αρνί μέχρι το αλμυρό κοκορέτσι, οι γιορτές της Κυριακής του Πάσχα είναι μια γαστρονομική απόλαυση. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το τσουρέκι και τη σούπα μαγειρίτσα, που σηματοδοτούν το τέλος της περιόδου νηστείας και την έναρξη των εορταστικών γευμάτων.
 


Εκτός από τη συμμετοχή στις πασχαλινές παραδόσεις και την απόλαυση λαχταριστών πιάτων, η εξερεύνηση της γραφικής ομορφιάς του Ναυπλίου προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο απόλαυσης στις διακοπές σας. Κάντε χαλαρούς περιπάτους στα πλακόστρωτα δρομάκια, επισκεφθείτε ιστορικά αξιοθέατα όπως το φρούριο Παλαμήδι ή απλά χαλαρώστε δίπλα στη θάλασσα απολαμβάνοντας το εορταστικό πνεύμα που διαπερνά την πόλη αυτή την ξεχωριστή περίοδο.
 


>> Η Τήνος το Πάσχα
<< Πίσω

Ξεκίνα από την αρχή