Monday, 20 May 2024
Λαγονήσι
15
05
2024
Τα ρομαντικά vibes ανεβαίνουν στην τεράστια βεράντα με το ξύλινο deck και την πανοραμική θέα, η οποία μοιάζει να ίπταται πάνω από το νερό, λουσμένη στο καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα, ενώ η εξωτική διάθεση «βασιλεύει» και στην asian chic σάλα με το τεράστιο ενυδρείο. Η ταξιδιάρικη προσωπικότητα  του εστιατορίου Kohylia ταιριάζει «γάντι» με την free spirit προσωπικότητα του chef και αυτό αντικατοπτρίζεται στις δημιουργικές, signature γευστικές προτάσεις, που αποτελούν μια άκρως ενδιαφέρουσα πολιτιστική συγχώνευση. Το δείπνο στα Kohylia ξεκινά με στρείδια με απολαυστική μπεσαμέλ chorizo, περουβιανά folders, δηλαδή τραγανά φύλλα από tortilla γεμισμένα με μοσχάρι και απολαυστικά δροσερή σως Pico de Gallo, ιαπωνικά μοσχαρίσια tsukune με σως από καπνιστή μελιτζάνα που παραπέμπει σε χουνκιάρ μπεγιεντί και πρωτότυπα gyoza, γεμιστά με ιβηρικό χοιρινό σε κρέμα πράσο και αφρό αυγολέμονο. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει αυτή με τα king oyster μανιτάρια, πίκλες αγριοράπανου και σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης.   Σειρά παίρνουν τα ωμά και πιο συγκεκριμένα το απόλυτα ισορροπημένο ceviche με φρέσκο ντόπιο λαβράκι, γλυκοπατάτα, κόλιανδρο και πιπεριές Aji Amarillo, αλλά και το πικάντικο tiradito τόνου, το οποίο σερβίρεται με φλογερή σάλτσα στρειδιών. Από την ενότητα των signature nigiri στα Kohylia, αξίζει να επενδύσετε σε εκείνα με το foie gras και τη γλυκόξινη gastrique sauce. Την παράσταση στη συνέχεια κλέβουν τα κυρίως και ειδικά το πιάτο όπου η φίνα σφυρίδα συνδυάζεται αναπάντεχα με γαλάκτωμα από ρίζα Αμαζονίου taro, ενώ την ίδια στιγμή το πληθωρικό surf n’ turf παιχνίδι του αστακού με μοσχαρίσιο φιλέτο, fois gras και bisque κατακτά και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους με τη βαθιά του νοστιμιά. Το μαγικό, γευστικό ταξίδι στον γαστρονομικό κόσμο του εστιατορίου Kohylia ολοκληρώνεται γλυκά με το ανάλαφρο, αλλά μεστό σε γεύση cheesecake από την Χώρα των Βάσκων και την κρέμα καραμελωμένης σοκολάτας με crumble κακάο και παγωτό αλμυρής καραμέλας. Η αριστοτεχνικά δομημένη οινική λίστα, που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Σαλίβερος και διαρκώς ανανεώνεται ώστε να συμπληρώνει άψογα το γαστρονομικό παζλ, περιλαμβάνει κορυφαίες επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, καθώς και προσεχτικά διαλεγμένες ετικέτες παραγωγών του εξωτερικού, ενώ για τους λάτρεις των cocktails στα Kohylia υπάρχει μια μικρή λίστα με signature προτάσεις. Στην καρδιά του Grand Resort Lagonissi, δίπλα στο κύμα, τα Kohylia υπόσχονται μεγάλες γαστρονομικές συγκινήσεις και αυτό το καλοκαίρι! Kohylia 40ο χλμ. Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου Λαγονήσι (Grand Resort Lagonissi) Τηλ. 22910 76000
more
15
05
2024
Μόλις ανακοινώθηκαν οι νικητές του 50 Top Pizza Europa 2024 και ο εξαιρετικός pizzaiolo Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2022 δημιουργεί τις κορυφαίες πίτσες του στο πολυβραβευμένο Odori της Σκουλενίου, κέρδισε την 25η θέση ανάμεσα στις 50 καλύτερες πίτσες της Ευρώπης. Πέρσι ο ταλαντούχος pizzaiolo και το Odori είχαν καταλάβει την 28η θέση και ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας βρέθηκε στη "Βίβλο" της πίτσας, αλλά φέτος ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος μαζί με το Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και το Θανάση Τσουνάκα, δύο εκ των ιδιοκτητών του Odori, ταξίδεψαν ως τη Μαδρίτη και ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο στη μεγάλη γιορτή της πίτσας που διοργανώθηκε χθες το απόγευμα. Οι επιθεωρητές του 50 Top Pizza επισκέπτονται πάντα μυστικά τα εστιατόρια και κανείς δεν τους καταλαβαίνει, αφού έρχονται, δοκιμάζουν, πληρώνουν και φεύγουν. «Ειλικρινά δεν το καταλάβαμε καθόλου, δεν μπορώ να υποθέσω πότε ήρθαν, ακόμη και αν πήραν φωτογραφίες, αυτό δεν σε βάζει σε υποψία, όλοι πια φωτογραφίζουμε το φαγητό μας», μας είπε με μεγάλη χαρά στο τηλέφωνο ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο οποίος με τις υπέροχες πίτσες του κατόρθωσε να βάλει για πρώτη φορά τη χώρα μας στο ραντάρ του διεθνούς οδηγού την περσινή χρονιά και φέτος να βρεθεί τρεις θέσεις υψηλότερα με το εξαιρετικά δημοφιλές Odori να κερδίζει μία ακόμη σημαντική βράβευση για το wall of fame του.  
more
Νεστοχώρια
14
05
2024
Στην οικοτεχνία παραγωγής και επεξεργασίας μελιού της Γεύσης Τουλουμίδου, που φιλοξένησε την εκδήλωση, απλώθηκε ένα γαστρονομικό μωσαϊκό από αυθεντικές συνταγές που καταγράφουν τις ιδιαιτερότητες των πληθυσμιακών ομάδων που ζουν όχι μόνο στην Κομοτηνή αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης τα τελευταία εκατό χρόνια.    Η Θεανώ Πασχάλη και ο Ζαφείριος Τσάκος είναι οι συγγραφείς του βιβλίου «Κομοτηνή στο πιάτο», που κυκλοφορεί από την «Κάπα Εκδοτική». Οι δυο νέοι και δραστήριοι συγγραφείς, με προσπάθεια και αγάπη συγκέντρωσαν και κατέγραψαν 174 παραδοσιακές συνταγές, έτσι όπως πέρασαν από γενιά σε γενιά, μέσα στις αρχοντικές στη γεύση αλλά απλές στην εικόνα, κουζίνες των γυναικών που τις κράτησαν ζωντανές.    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που αυτό το ξεχωριστό βιβλίο αφιερώνεται σε γιαγιάδες που μαγείρεψαν, διέσωσαν και κράτησαν ζωντανές συνταγές που αποτελούν μέρος της πλούσιας διατροφικής παράδοσης του τόπου τους.    Το βιβλίο περιλαμβάνει -κατά ενότητες- αντιπροσωπευτικές συνταγές μιας σειράς πληθυσμιακών ομάδων της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης, όπως: Ανδριανουπολίτες, Ανατολικορωμυλιώτες, Σαρακατσάνοι, Κιζδερβενιώτες, Γκαγκαβούζηδες, Καρλικιώτες, Ηπειρώτες, Πομάκοι, Ρομά κ.ά. Εκπρόσωποι αυτών των ομάδων -και κυρίως γυναίκες, μοιράστηκαν με τους συντελεστές του βιβλίου όχι μόνο τις συνταγές αλλά και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτές. Μοιράστηκαν μνήμες, αρώματα και γεύσεις που έρχονται από τα παιδικά τους χρόνια και τα οποία διατηρούν ακόμα στις οικογενειακές τους εστίες, παραλλαγμένα ενδεχομένως στα δεδομένα της εποχής.    Πραγματικοί συγγραφείς οι γυναίκες που διέσωσαν τις συνταγές    Ο Ζαφείρης Τσάκος, αναφερόμενος στο βιβλίο, τόνισε πως «οι πραγματικοί συγγραφείς είναι οι γυναίκες που μας αφιέρωσαν τον χρόνο τους, μας μίλησαν για τις παραδόσεις τους και κράτησαν ζωντανές όχι μόνο τις συνταγές αλλά και στις μνήμες που τις συνδέουν».    Από τη μεριά της, η Θεανώ Πασχάλη, μιλώντας για το βιβλίο, σημείωσε πως αυτό ξεκίνησε να δουλεύεται μέσα στην περίοδο της καραντίνας και λόγω των υγειονομικών μέτρων οι περισσότερες συνεντεύξεις με τις κυρίες έγιναν από το τηλέφωνο. «Θεωρώ», συνέχισε, «πως η επικοινωνία που είχαμε μαζί τους ήταν για τις ίδιες μια μοναδική συντροφιά, περίμεναν να τις καλέσουμε στο τηλέφωνο να μιλήσουμε για να τις κρατήσουμε συντροφιά. Μέσα σε αυτή την επικοινωνία τις ζητήσαμε να μας περιγράψουν τις κουζίνες των παιδικών τους χρόνων έτσι όπως κρατήθηκαν στις μνήμες του μυαλού τους. Μέσα από το βιβλίο μάθαμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για την κουζίνα και τα τρόφιμα που ήταν άγνωστα στους περισσότερους, όπως για παράδειγμα για τη συντήρησή των φρούτων μέσα στα άχυρα».    Ο δημοσιογράφος και διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου Ξάνθης Τηλέμαχος Αρναούτογλου, που παρουσίασε την εκδήλωση, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως το βιβλίο «Κομοτηνή στο πιάτο» τεκμηριώνεται και υποστηρίζεται από ιστορικά στοιχεία και πλούσια βιβλιογραφία, γεγονός που το κάνουν να είναι πολυδιάστατο. Ολόκληρη η διατροφική ιστορία της Κομοτηνής και κατ' επέκταση της Θράκης, αποτυπώνεται στις σελίδες αυτής της ιδιαίτερα καλαίσθητης έκδοσης, που σχεδίασε ο ταλαντούχος Γιάννης Τσίγκας.    Η Γεύση Τουλουμίδου, που τα τελευταία χρόνια μέσα στο ολάνθιστο κτήμα της παραδοσιακής οικοτεχνίας μελιού «MELIGEYSIS» φιλοξενεί πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ιστορική παράδοση της ευρύτερη περιοχής της Θράκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Πομάκων Ξάνθης και την πρόεδρό του Εμινέ Μπουρουτζή, τον Σύλλογο Ποντίων Χορευτών Τραντελλένες και την Εύρηκα Πουτακίδου για τα εξαιρετικά φαγητά που μαγείρεψαν σημειώνοντας πως κάθε συνταγή, ανάλογα με τον τόπο που παρασκευάζεται, έχει διαφορετική ονομασία, αν και περιλαμβάνει τα ίδια υλικά.  
more
13
05
2024
Το κομμάτι της γεύσης έρχεται να καλύψει το FANARI Restaurant στην Οία, το «παιδί» του Fanari Villas, με επιλογές που ακροβατούν ανάμεσα στο fine dining αλλά και στα χαρακτηριστικά της ελληνικής κουζίνας, με την οποία μεγαλώσαμε εμείς αλλά την αγάπησαν ακόμα περισσότεροι οι τουρίστες. Με έμφαση στις πρώτες ύλες του νησιού και στις παραδοσιακές γεύσεις, ο executive chef Μιχάλης Ρουμπάς και ο chef Γιάννης Κονιάρης, σχεδίασαν επιλογές για lunch και dinner που ανταποκρίνονται σε αυτό το ελληνικό γευστικό κάλεσμα. Και εδώ είναι που έρχεται η ίδια η Σαντορίνη στο προσκήνιο.
more
07
05
2024
Ορισμός και Σημασία των ΠΟΠ Τα προϊόντα ΠΟΠ είναι προϊόντα τα οποία παράγονται, επεξεργάζονται και παρασκευάζονται σε μία γεωγραφική περιοχή, χρησιμοποιώντας γνωστές και αναγνωρισμένες μεθόδους παραγωγής και πρώτες ύλες από την ίδια περιοχή. Αυτή η ετικέτα εγγυάται ότι τα προϊόντα διατηρούν μοναδικές γευστικές και ποιοτικές ιδιότητες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον τόπο καταγωγής τους. Παραδείγματα Προϊόντων ΠΟΠ στην Ελλάδα Η Ελλάδα, με την πλούσια γεωγραφική και πολιτισμική της διαφορετικότητα, φιλοξενεί πολλά προϊόντα ΠΟΠ. Δείτε τα 10 πιο δημοφιλή προϊόντα: Φέτα: Τυρί από πρόβειο και αίγιο γάλα, με ξινή και πλούσια γεύση, παράγεται αποκλειστικά σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας. Καλαμάτα Ελιές: Μαύρες ελιές με πλούσια γεύση και μεγάλο μέγεθος, αναγνωρισμένες για την αυθεντικότητά τους στην περιοχή της Καλαμάτας. Κρασί Σαντορίνης: Λευκό κρασί από την ποικιλία σταφυλιών Ασύρτικο, γνωστό για την ξινή και μεταλλική του γεύση, που προέρχεται από τα ηφαιστειογενή εδάφη της Σαντορίνης. Μαστίχα Χίου: Ρητίνη που εξάγεται από το δέντρο μαστίχα στη Χίο, με ξεχωριστή γεύση και πολλαπλές χρήσεις στη μαγειρική και στη φαρμακευτική. Κεφαλοτύρι: Σκληρό τυρί από πρόβειο γάλα, γνωστό για την πικάντικη και αλμυρή γεύση του, παραγόμενο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Κοπανιστή Μυκόνου: Παραδοσιακό αλείμματος από τυρί, παράγεται στη Μύκονο, γνωστό για την πικάντικη και έντονη γεύση του. Παξιμάδι Κρήτης: Παραδοσιακό ξερό ψωμί από την Κρήτη, ιδανικό για διατήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και γνωστό για την τραγανή υφή του. Πατάτα Νάξου: Πατάτες από τη Νάξο με ιδιαίτερα γευστικές και χαρακτηριστικές ποιότητες, κατάλληλες για πληθώρα συνταγών. Σαφράν Κοζάνης (Κρόκος Κοζάνης): Παράγεται αποκλειστικά στην Κοζάνη, είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και ακριβά μπαχαρικά στον κόσμο, γνωστό για το έντονο χρώμα και άρωμα του. Μανούρι: Μαλακό, φρέσκο τυρί από πρόβειο γάλα, με απαλή υφή και γλυκιά γεύση, παραδοσιακά παρασκευασμένο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Η Σημασία των ΠΟΠ στην Τοπική Οικονομία Η ένταξη ενός προϊόντος στα ΠΟΠ μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, καθώς ενισχύει την αγοραστική δύναμη των τοπικών παραγωγών και βοηθά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Οι καταναλωτές, αναζητώντας αυθεντικά προϊόντα, επισκέπτονται συχνά τις περιοχές αυτές, αυξάνοντας τη ζήτηση και την οικονομική ευημερία. Προκλήσεις και Μέλλον Παρά τις πολλές θετικές πτυχές, η προστασία και προώθηση των ΠΟΠ αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως η παραποίηση προϊόντων και η ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους. Η συνεχής εκπαίδευση των καταναλωτών και η διασφάλιση της ποιότητας είναι ουσιαστική για τη διατήρηση της αξίας των ΠΟΠ προϊόντων. Η διαφύλαξη των ΠΟΠ προϊόντων είναι ένα ταξίδι που απαιτεί συνεργασία, προσήλωση και καινοτομία. Με τη σωστή διαχείριση και την ενίσχυση των τοπικών πρακτικών, τα ΠΟΠ προϊόντα μπορούν να συνεχίσουν να αποτελούν πυλώνες της γαστρονομικής κληρονομιάς και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.
more
Αθήνα
29
04
2024
Το Breadman είναι ένας χώρος που ξέρει να εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του είναι μοντέρνος, με λιτές γραμμές και ζεστούς τόνους που σας δίνουν την ιδέα ότι δεν πρόκειται για ένα "απλό“ αρτοποιείο / καφέ. Ο χώρος διαθέτει μόνο λίγα τραπέζια, τα οποία είναι ιδανικά για καφέ και brunch. Η φιλοσοφία του Breadman είναι να συνδυάζει την άνεση με την ποιότητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα προϊόντα - το αποτέλεσμα είναι πράγματι εξαιρετικό. Το 24ωρο, αργά ωριμασμένο ψωμί από σιτάρι με φυσικό προζύμι, ένα απο τα best seller του καταστήματος, είναι γνωστό για τη μαλακή υφή και την πλήρη γεύση του. Όσον αφορά το μενού brunch, το Breadman προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για να ικανοποιήσει κάθε γαστρονομική επιθυμία.   Το Croq Madame και το σάντουιτς με κοτόπουλο είναι δύο από τα πιο δημοφιλή πιάτα, τα οποία παρασκευάζονται με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και είναι πολύ νόστιμα. Το μενού του Breadman περιλαμβάνει επίσης club sandwiches, burgers και pinsas, προσφέροντας κάτι για τους πιο πεινασμένους. Φυσικά πρέπει επίσης να αναφέρουμε τις ιδιαίτερες γλυκές δημιουργίες του, όπως τα αφράτα ρολά κανέλας, τα μοναδικά μπισκότα λεμονιού και το κέικ σοκολάτας. Τα επιδόρπια συμπληρώνουν τέλεια την "εμπειρία" του Breadman. Το κατάστημα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.. Εκτός από την επίσκεψη, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα παραγγελίας μέσω e-food και Wolt για να παραδίδονται οι λιχουδιές κατευθείαν στην πόρτα σας. Η προσθήκη του Breadman στη γειτονιά αποτελεί αναμφίβολα μια πολύτιμη εμπειρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες airbnb του Παγκρατίου. Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο σνακ είτε θέλετε να απολαύσετε ένα πλούσιο brunch, το Breadman αποτελεί ιδανικό προορισμό. Breadman Φορμίωνος 12 και Μονής Σέκου Τηλ: 210 7234473
more
Πειραιά
29
04
2024
Μέσα από το VIBO μάθαμε να αγαπάμε το κρασί. Τις περίφημες Wine Thursdays που μας μύησαν σε νέους αμπελώνες και μετέτρεψαν το κρασί, από κάτι απλό, σε αγαπημένη συνήθεια. Μάθαμε παρέα με το VIBO όλα όσα δεν γνωρίζαμε και σε συνδυασμό με την εκλεπτυσμένη του κουζίνα, τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές επιλογές, διδαχθήκαμε και το κατάλληλο pairing.
more
22
04
2024
Τα Wines of Greece (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) στήριξαν την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το WSPC φιλοξένησαν στη Σαντορίνη 70 επαγγελματίες οινοχόους και στελέχη χονδρεμπορίου, για εξετάσεις και ξεναγήσεις στους αμπελώνες της Σαντορίνης. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με τον οινικό κλάδο της Ελλάδας, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του επώνυμου Ελληνικού κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό, εν δυνάμει πρεσβευτών του, που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης.  Ο πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης ανέφερε: «για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, είχαμε σπουδαστές του WSET Diploma και του Court of Master Sommeliers, να παρακολουθούν ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι και βιωματική. Γνωρίζουμε πως όλα βρίσκονται στο ποτήρι όταν δοκιμάζεις ένα κρασί, αλλά έχει να κάνει και με ξεχωριστούς τόπους, ξεχωριστές μεθόδους και ξεχωριστούς ανθρώπους και κουλτούρες. Για αυτό, πάνω απ' όλα, το WSPC με τα Wines of Greece ήθελαν να προσφέρουν μια αυθεντική βιωματική εκπαίδευση και εμπειρία στους σπουδαστές». Από την πλευρά του ο CEO του CMS, Ronan Sayburn, δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε 3 προγράμματα σε 5 ημέρες και όπως πάντα ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους σπουδαστές. Κάποιοι πέτυχαν, κάποιοι όχι αλλά ακόμα και αν αποτύχει κανείς, το κάνει σε ένα μέρος όπως η Σαντορίνη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστούμε πολύ τους υποψήφιους, το WSPC και τα Wines of Greece».
more
Αθήνα
18
04
2024
Και φέτος, το Nikkei Floresta με τον ωραιότερο κήπο της Αθήνας θα αναδειχθεί ακόμη μια φορά στο απόλυτο the place to be χάρη στις γευστικές προτάσεις του και τα ταιριαστά signature cocktails. Άλλωστε χάρη σε αυτά διατηρεί την αγάπη των πιστών θαμώνων του και με αυτά θα αποκτήσει νέους φίλους. Κλείνοντας αυτό το καλοκαίρι δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, με το υπέροχο, πολύχρωμο, ανανεωμένο μπαρ, μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει κατακτήσει πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, χάρη στην τόλμη του να παρουσιάζει τους πιο πρωτότυπους συνδυασμούς. Η φετινή σεζόν, λοιπόν, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το μενού του Nikkei Floresta για μια ακόμη φορά υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων. Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και λατρεύτηκε από το κοινό, αφήνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce. Εννοείται, φυσικά, ότι οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στο Nikkei Floresta: για αυτούς υπάρχει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που εμπλουτίζεται διαρκώς. __________ Nikkei Floresta (ξενοδοχείο St. George Lycabettus) Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής
more
Μιλάνο
18
04
2024
Κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση σε αυτή τη διάσημη έκθεση, η Chiquita γίνεται μία από τις πρώτες εταιρίες μπανάνας που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου. Με αφορμή αυτό το ξεχωριστό γεγονός, η Chiquita καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Chiquita House, έναν εντυπωσιακό χώρο αφιερωμένο στην πρόσφατη καμπάνια της εταιρείας "Pop by Nature" σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Romero Britto, έναν Βραζιλιάνο neo-pop ζωγράφο, γλύπτη, καλλιτέχνη μεταξοτυπίας και ιδρυτή του Happy Art Movement. Το Chiquita House προσφέρει στους επισκέπτες μια πρωτότυπη και συναρπαστική εμπειρία, αφιερωμένη στο εμβληματικό pop φρούτο: την μπανάνα Chiquita. Ο χώρος, γεμάτος με έργα τέχνης του Romero Britto, μεταμορφώνεται σε ένα ευφάνταστο και παιχνιδιάρικο σκηνικό που αντικατοπτρίζει τις αξίες και την αποστολή της εταιρείας να προάγει και να μοιράζεται στιγμές χαράς. Μοναδικά έργα τέχνης που σχεδίασε και φιλοτέχνησε ο Romero Britto, παρουσιάζονται σε ποικίλες μορφές για να γιορτάσουν την τροπική, ζωηρή και πολύχρωμη φύση της μπανάνας Chiquita και υποδέχονται τους επισκέπτες, κεντρίζοντας την περιέργεια τους. Το ταξίδι στο pop σύμπαν του Chiquita House περιλαμβάνει μια σειρά από ιδιαίτερα δωμάτια με μοτίβα εμπνευσμένα από τις δημιουργίες του καλλιτέχνη. Από μια πισίνα που ξεχειλίζει πολύχρωμες μπανάνες, έτοιμες να βουτήξουν μέσα, τη δυνατότητα φωτογράφισης με τα ειδικά art installations, μέχρι ένα δωμάτιο γεμάτο δημιουργικότητα, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να διακοσμήσουν τους τοίχους και να συμβάλουν σε ένα κολοσσιαίο συλλογικό έργο τέχνης. Τα πάντα γίνονται δυνατά στον ζωντανό κόσμο του Chiquita House! Η Mariaelena Paragone, Global Brand Marketing Lead δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε το ντεμπούτο μας στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό ορόσημο για την Chiquita, καθώς είμαστε μία από τις πρώτες εταιρίες μπανάνας που συμμετέχουν σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Η συνεργασία μας με τον Romero Britto ενσαρκώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Chiquita και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε αυτή τη μοναδική εμπειρία με επισκέπτες από όλο τον κόσμο». Το Chiquita House περιμένει τους επισκέπτες από τις 15 έως τις 21 Απριλίου στη Via San Marco 22 στο Μιλάνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διαβάστε περισσότερα για την καμπάνια Pop By Nature της Chiquita στο www.chiquita.com/pop-by-nature και για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Σχεδιασμού του Μιλάνου στο www.fuorisalone.it/en.
more
18
04
2024
Το Μέλι Μανούκα διακρίνεται για την ισχυρή του αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην παρουσία μιας μοναδικής ενότητας που ονομάζεται μεθυλγλυοξάλη. Αυτή η ενότητα χαρίζει στο μέλι Μανούκα τις ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, εγκαύματα, ερεθισμοί, και ακόμα και για τη θεραπεία της ψωρίασης και της εκζέματος. Επιπλέον, το μέλι Μανούκα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σημείων γήρανσης και της καταστροφής του κολλαγόνου. Αυτό το καθιστά έναν εξαιρετικό σύμμαχο στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης και τη φροντίδα της επιδερμίδας. Εκτός από τα οφέλη του για την επιδερμίδα, το μέλι Μανούκα είναι επίσης γνωστό για τις ενισχυτικές του ιδιότητες στο ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά, προστίθεται σε ζεστά ροφήματα ή απλά καταναλώνεται απευθείας, για να ενισχύσει τον οργανισμό και να προστατεύσει από τις λοιμώξεις. Συνολικά, το μέλι Μανούκα αποτελεί μια πολύτιμη πηγή υγείας και ομορφιάς, που διακρίνεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά. Με τη σωστή χρήση και εφαρμογή, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας και της εμφάνισης, προσφέροντας μια φυσική λύση για πολλές ανάγκες φροντίδας.
more
Αθήνα
16
04
2024
Περισσότερα από 150 ελληνικά κρασιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας πολλών ειδών και στυλ, κάθε τύπου γλυκύτητας, ήσυχα και αφρώδη, βιολογικά, ήπιας οινοποίησης και φυσικά, συνθέτουν μια βεντάλια όλων των αποχρώσεων των ροζέ, που άλλα γοητευτικά, άλλα παιχνιδιάρικα, άλλα ευκολόπιοτα και άλλα πιο αυστηρά, παραμένουν τα κατεξοχήν κρασιά του καλοκαιριού (και όχι μόνο). Ανακαλύψτε μαζί με αρκετά ροζέ κρασιά εισαγωγής, ανάμεσά τους και αστέρες που κρατούν άσβεστη τη λάμψη των ροζέ παγκοσμίως, στη φετινή εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza», που θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, 13:00-20:00, με πολλή... Pink Power! Φορέστε κάτι ροζ κι αν είστε στους πρώτους 400 που θα έρθουν θα πάρετε και δώρο, μία τσάντα Drink Pink ή μία ροζ βεντάλια. DRINK PINK, Rosé Wine Extravaganza Εισιτήριο 12€ (φοιτητικό 10€, με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας - πάσο). Περιλαμβάνεται αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο (είσοδος δωρεάν για επαγγελματίες HORECA με επίδειξη προσωπικής επαγγελματικής κάρτας).
more