Monday, 29 April 2024
Αθήνα
29
04
2024
Το Breadman είναι ένας χώρος που ξέρει να εντυπωσιάζει από την πρώτη στιγμή. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του είναι μοντέρνος, με λιτές γραμμές και ζεστούς τόνους που σας δίνουν την ιδέα ότι δεν πρόκειται για ένα "απλό“ αρτοποιείο / καφέ. Ο χώρος διαθέτει μόνο λίγα τραπέζια, τα οποία είναι ιδανικά για καφέ και brunch. Η φιλοσοφία του Breadman είναι να συνδυάζει την άνεση με την ποιότητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στα προϊόντα - το αποτέλεσμα είναι πράγματι εξαιρετικό. Το 24ωρο, αργά ωριμασμένο ψωμί από σιτάρι με φυσικό προζύμι, ένα απο τα best seller του καταστήματος, είναι γνωστό για τη μαλακή υφή και την πλήρη γεύση του. Όσον αφορά το μενού brunch, το Breadman προσφέρει μια πληθώρα επιλογών για να ικανοποιήσει κάθε γαστρονομική επιθυμία.   Το Croq Madame και το σάντουιτς με κοτόπουλο είναι δύο από τα πιο δημοφιλή πιάτα, τα οποία παρασκευάζονται με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και είναι πολύ νόστιμα. Το μενού του Breadman περιλαμβάνει επίσης club sandwiches, burgers και pinsas, προσφέροντας κάτι για τους πιο πεινασμένους. Φυσικά πρέπει επίσης να αναφέρουμε τις ιδιαίτερες γλυκές δημιουργίες του, όπως τα αφράτα ρολά κανέλας, τα μοναδικά μπισκότα λεμονιού και το κέικ σοκολάτας. Τα επιδόρπια συμπληρώνουν τέλεια την "εμπειρία" του Breadman. Το κατάστημα είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ.. Εκτός από την επίσκεψη, προσφέρει επίσης τη δυνατότητα παραγγελίας μέσω e-food και Wolt για να παραδίδονται οι λιχουδιές κατευθείαν στην πόρτα σας. Η προσθήκη του Breadman στη γειτονιά αποτελεί αναμφίβολα μια πολύτιμη εμπειρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες airbnb του Παγκρατίου. Είτε ψάχνετε για ένα γρήγορο σνακ είτε θέλετε να απολαύσετε ένα πλούσιο brunch, το Breadman αποτελεί ιδανικό προορισμό. Breadman Φορμίωνος 12 και Μονής Σέκου Τηλ: 210 7234473
more
Πειραιά
29
04
2024
Μέσα από το VIBO μάθαμε να αγαπάμε το κρασί. Τις περίφημες Wine Thursdays που μας μύησαν σε νέους αμπελώνες και μετέτρεψαν το κρασί, από κάτι απλό, σε αγαπημένη συνήθεια. Μάθαμε παρέα με το VIBO όλα όσα δεν γνωρίζαμε και σε συνδυασμό με την εκλεπτυσμένη του κουζίνα, τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές επιλογές, διδαχθήκαμε και το κατάλληλο pairing.
more
22
04
2024
Τα Wines of Greece (Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου) στήριξαν την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το WSPC φιλοξένησαν στη Σαντορίνη 70 επαγγελματίες οινοχόους και στελέχη χονδρεμπορίου, για εξετάσεις και ξεναγήσεις στους αμπελώνες της Σαντορίνης. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με τον οινικό κλάδο της Ελλάδας, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του επώνυμου Ελληνικού κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό, εν δυνάμει πρεσβευτών του, που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης.  Ο πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης ανέφερε: «για πρώτη φορά στη Σαντορίνη, είχαμε σπουδαστές του WSET Diploma και του Court of Master Sommeliers, να παρακολουθούν ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι και βιωματική. Γνωρίζουμε πως όλα βρίσκονται στο ποτήρι όταν δοκιμάζεις ένα κρασί, αλλά έχει να κάνει και με ξεχωριστούς τόπους, ξεχωριστές μεθόδους και ξεχωριστούς ανθρώπους και κουλτούρες. Για αυτό, πάνω απ' όλα, το WSPC με τα Wines of Greece ήθελαν να προσφέρουν μια αυθεντική βιωματική εκπαίδευση και εμπειρία στους σπουδαστές». Από την πλευρά του ο CEO του CMS, Ronan Sayburn, δήλωσε: «Ολοκληρώσαμε 3 προγράμματα σε 5 ημέρες και όπως πάντα ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους σπουδαστές. Κάποιοι πέτυχαν, κάποιοι όχι αλλά ακόμα και αν αποτύχει κανείς, το κάνει σε ένα μέρος όπως η Σαντορίνη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστούμε πολύ τους υποψήφιους, το WSPC και τα Wines of Greece».
more
Αθήνα
18
04
2024
Και φέτος, το Nikkei Floresta με τον ωραιότερο κήπο της Αθήνας θα αναδειχθεί ακόμη μια φορά στο απόλυτο the place to be χάρη στις γευστικές προτάσεις του και τα ταιριαστά signature cocktails. Άλλωστε χάρη σε αυτά διατηρεί την αγάπη των πιστών θαμώνων του και με αυτά θα αποκτήσει νέους φίλους. Κλείνοντας αυτό το καλοκαίρι δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, με το υπέροχο, πολύχρωμο, ανανεωμένο μπαρ, μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει κατακτήσει πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, χάρη στην τόλμη του να παρουσιάζει τους πιο πρωτότυπους συνδυασμούς. Η φετινή σεζόν, λοιπόν, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το μενού του Nikkei Floresta για μια ακόμη φορά υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων. Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και λατρεύτηκε από το κοινό, αφήνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce. Εννοείται, φυσικά, ότι οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στο Nikkei Floresta: για αυτούς υπάρχει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που εμπλουτίζεται διαρκώς. __________ Nikkei Floresta (ξενοδοχείο St. George Lycabettus) Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής
more
Μιλάνο
18
04
2024
Κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση σε αυτή τη διάσημη έκθεση, η Chiquita γίνεται μία από τις πρώτες εταιρίες μπανάνας που συμμετέχουν στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου. Με αφορμή αυτό το ξεχωριστό γεγονός, η Chiquita καλωσορίζει τους επισκέπτες στο Chiquita House, έναν εντυπωσιακό χώρο αφιερωμένο στην πρόσφατη καμπάνια της εταιρείας "Pop by Nature" σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Romero Britto, έναν Βραζιλιάνο neo-pop ζωγράφο, γλύπτη, καλλιτέχνη μεταξοτυπίας και ιδρυτή του Happy Art Movement. Το Chiquita House προσφέρει στους επισκέπτες μια πρωτότυπη και συναρπαστική εμπειρία, αφιερωμένη στο εμβληματικό pop φρούτο: την μπανάνα Chiquita. Ο χώρος, γεμάτος με έργα τέχνης του Romero Britto, μεταμορφώνεται σε ένα ευφάνταστο και παιχνιδιάρικο σκηνικό που αντικατοπτρίζει τις αξίες και την αποστολή της εταιρείας να προάγει και να μοιράζεται στιγμές χαράς. Μοναδικά έργα τέχνης που σχεδίασε και φιλοτέχνησε ο Romero Britto, παρουσιάζονται σε ποικίλες μορφές για να γιορτάσουν την τροπική, ζωηρή και πολύχρωμη φύση της μπανάνας Chiquita και υποδέχονται τους επισκέπτες, κεντρίζοντας την περιέργεια τους. Το ταξίδι στο pop σύμπαν του Chiquita House περιλαμβάνει μια σειρά από ιδιαίτερα δωμάτια με μοτίβα εμπνευσμένα από τις δημιουργίες του καλλιτέχνη. Από μια πισίνα που ξεχειλίζει πολύχρωμες μπανάνες, έτοιμες να βουτήξουν μέσα, τη δυνατότητα φωτογράφισης με τα ειδικά art installations, μέχρι ένα δωμάτιο γεμάτο δημιουργικότητα, όπου οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να διακοσμήσουν τους τοίχους και να συμβάλουν σε ένα κολοσσιαίο συλλογικό έργο τέχνης. Τα πάντα γίνονται δυνατά στον ζωντανό κόσμο του Chiquita House! Η Mariaelena Paragone, Global Brand Marketing Lead δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κάνουμε το ντεμπούτο μας στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου, σηματοδοτώντας ένα ιστορικό ορόσημο για την Chiquita, καθώς είμαστε μία από τις πρώτες εταιρίες μπανάνας που συμμετέχουν σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Η συνεργασία μας με τον Romero Britto ενσαρκώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Chiquita και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστούμε αυτή τη μοναδική εμπειρία με επισκέπτες από όλο τον κόσμο». Το Chiquita House περιμένει τους επισκέπτες από τις 15 έως τις 21 Απριλίου στη Via San Marco 22 στο Μιλάνο. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Διαβάστε περισσότερα για την καμπάνια Pop By Nature της Chiquita στο www.chiquita.com/pop-by-nature και για τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Σχεδιασμού του Μιλάνου στο www.fuorisalone.it/en.
more
18
04
2024
Το Μέλι Μανούκα διακρίνεται για την ισχυρή του αντιμικροβιακή δράση, χάρη στην παρουσία μιας μοναδικής ενότητας που ονομάζεται μεθυλγλυοξάλη. Αυτή η ενότητα χαρίζει στο μέλι Μανούκα τις ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για την αντιμετώπιση διαφόρων δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, εγκαύματα, ερεθισμοί, και ακόμα και για τη θεραπεία της ψωρίασης και της εκζέματος. Επιπλέον, το μέλι Μανούκα είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σημείων γήρανσης και της καταστροφής του κολλαγόνου. Αυτό το καθιστά έναν εξαιρετικό σύμμαχο στη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης και τη φροντίδα της επιδερμίδας. Εκτός από τα οφέλη του για την επιδερμίδα, το μέλι Μανούκα είναι επίσης γνωστό για τις ενισχυτικές του ιδιότητες στο ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική υγεία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά, προστίθεται σε ζεστά ροφήματα ή απλά καταναλώνεται απευθείας, για να ενισχύσει τον οργανισμό και να προστατεύσει από τις λοιμώξεις. Συνολικά, το μέλι Μανούκα αποτελεί μια πολύτιμη πηγή υγείας και ομορφιάς, που διακρίνεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τα πλούσια θρεπτικά συστατικά. Με τη σωστή χρήση και εφαρμογή, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας και της εμφάνισης, προσφέροντας μια φυσική λύση για πολλές ανάγκες φροντίδας.
more
Αθήνα
16
04
2024
Περισσότερα από 150 ελληνικά κρασιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας πολλών ειδών και στυλ, κάθε τύπου γλυκύτητας, ήσυχα και αφρώδη, βιολογικά, ήπιας οινοποίησης και φυσικά, συνθέτουν μια βεντάλια όλων των αποχρώσεων των ροζέ, που άλλα γοητευτικά, άλλα παιχνιδιάρικα, άλλα ευκολόπιοτα και άλλα πιο αυστηρά, παραμένουν τα κατεξοχήν κρασιά του καλοκαιριού (και όχι μόνο). Ανακαλύψτε μαζί με αρκετά ροζέ κρασιά εισαγωγής, ανάμεσά τους και αστέρες που κρατούν άσβεστη τη λάμψη των ροζέ παγκοσμίως, στη φετινή εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza», που θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου 2023, 13:00-20:00, με πολλή... Pink Power! Φορέστε κάτι ροζ κι αν είστε στους πρώτους 400 που θα έρθουν θα πάρετε και δώρο, μία τσάντα Drink Pink ή μία ροζ βεντάλια. DRINK PINK, Rosé Wine Extravaganza Εισιτήριο 12€ (φοιτητικό 10€, με επίδειξη ακαδημαϊκής ταυτότητας - πάσο). Περιλαμβάνεται αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο (είσοδος δωρεάν για επαγγελματίες HORECA με επίδειξη προσωπικής επαγγελματικής κάρτας).
more
11
04
2024
Ανακαλύψτε μαζί μας τις γευστικές εμπειρίες που μπορείτε να δημιουργήσετε με το Metaxa, προσφέροντας μια νότα ελληνικού χαρακτήρα και απολαυστικής απόλαυσης σε κάθε γουλιά. METAXA 5 Stars Mojito   Το METAXA 5 Stars Mojito είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο και γευστικό κοκτέιλ, ιδανικό για μια δροσιστική γουλιά περιμένοντας το καλοκαίρι. Συστατικά: - 50 ML METAXA 5 Stars - 20 ML fresh lime juice - 20 ML sugar syrup - 60 ML top up soda - σφήνα λάιμ - φύλλα μέντας Γαρνιτούρα: - Βατόμουρα και κλαδάκι μέντας Βήμα 1 Ανακατέψτε τη φέτα λάιμ στο ποτήρι. Βήμα 2 Προσθέστε όλα τα υλικά, τα παγάκια και τα φύλλα δυόσμου. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε καλα. Βήμα 3 Συμπληρώστε με σόδα και θρυμματισμένο πάγο. Βήμα 4 Γαρνίρετε με βατόμουρα και ένα κλαδάκι μέντας. METAXA 12 Stars Eggstra Special Sour   Το METAXA 12 Stars Eggstra Special Sour είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός παιχνιδιάρικων νοτών από άνθη και κλασικού κοκτέιλ. Μια τέλεια επιλογή τόσο για το Πάσχα όσο και για τις ανοιξιάτικες γιορτές. Συστατικά: - 50 ML METAXA 12 Stars - 20 ML φρέσκο χυμό λεμονιού - 20 ML ασπράδι αυγού - 10 ML σιρόπι τριαντάφυλλο - 10 ML λικέρ από elderflower Γαρνιτούρα: - Σκόνη σοκολάτας Βήμα 1 Προσθέστε πάγο και όλα τα συστατικά σε ένα σέικερ και ανακινήστε καλα. Βήμα 2 Σουρώστε και ανακινήστε στεγνά Βήμα 3 Αδειάστε το κοκτέιλ επάνω στον πάγο Βήμα 4 Γαρνίρετε με σκόνη σοκολάτας METAXA 5 Stars Blossom Tonic   Το METAXA 5 Stars Blossom Tonic φέρνει μια ελαφριά και αναζωογονητική γεύση ιδανική για μια χαρούμενη ανοιξιάτικη εποχή! Συστατικά: - 40 ML METAXA 5 Stars - 20 ML Cointreau - 60 ML top up τόνικ Γαρνιτούρα: - Γιασεμί και λευκή σοκολάτα Βήμα 1 Ρίξτε όλα τα συστατικά σε ένα ποτήρι με πάγο Βήμα 2 Αναδεύστε με κυκλικές κινήσεις καλά όλα τα συστατικά Βήμα 3 Συμπληρώστε με τόνικ Βήμα 4 Γαρνίρετε με γιασεμί και λευκή σοκολάτα METAXA 12 Stars Tiramisu Tale   Το METAXA 12 Stars Tiramisu Tale είναι ένα εξαιρετικό κοκτέιλ που γοητεύει με την αισθησιακή του εμφάνιση και γεύση. Συστατικά: - 50 ML METAXA 12 Stars - 15 ML λικέρ καφέ - 2 τζούρες λικέρ κρέμας ή Baileys - 10 ML σιρόπι βανίλιας - 1 κουταλιά της σούπας mascarpone Γαρνιτούρα: - Τριμμένος καφές και κόκκοι καφέ Βήμα 1 Προσθέστε όλα τα συστατικά στον αναμεικτήρα Βήμα 2 Ανακατέψτε καλά μαζί με μερικά παγάκια Βήμα 3 Αδειάστε το κοκτέιλ σε ένα ποτήρι Βήμα 4 Γαρνίρετε με μια πρέζα τριμμένο καφέ και κόκκους καφέ _____ Η ιστορία του METAXA Η Metaxa, ένα ξεχωριστό ελληνικό απόσταγμα, ξεκίνησε το ταξίδι της το 1888 από τον Σπύρο Μεταξά. Με μια μοναδική συνταγή και την παράδοση του ελληνικού αμπελουργίας, ο Μεταξάς δημιούργησε ένα απόσταγμα που συνδυάζει εκλεπτυσμένα τη γεύση του κρασιού με τα αρώματα και την πλούσια χροιά ελληνικών βοτάνων. Αυτή η μοναδική συνταγή έχει ταξιδέψει μέσα από τους αιώνες, αναδεικνύοντας το Metaxa ως ένα από τα πιο εμβληματικά αποστάγματα παγκοσμίως.
more
07
04
2024
Ωστόσο, η πιο πρόσφατη γεύση, η Coca-Cola Spiced, αποτελεί το πρώτο μόνιμο νέο προϊόν με γεύση μετά από πολύ καιρό. Αυτή η κίνηση αποτελεί την τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να προσαρμοστεί στις εποχικές αλλαγές και στις δημογραφικές μεταβολές στην Αμερική. Η Coca-Cola παρουσίασε τη νέα γεύση, Spiced, υπογραμμίζοντας ότι συνδυάζει την κλασική γεύση της Coca-Cola με βατόμουρο και αρώματα μπαχαρικών. Θα διατεθεί σε εκδόσεις με ζάχαρη και χωρίς ζάχαρη όταν κυκλοφορήσει στα ράφια των καταστημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά τις επόμενες εβδομάδες. Η Coca-Cola αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από μικρότερες εταιρείες που προσφέρουν ποτά με πιο έντονες και φρουτώδεις γεύσεις, όπως το Olipop και το Poppi, τα οποία έχουν κερδίσει την προτίμηση του κοινού. Το 2022, οι πωλήσεις της παραδοσιακής Coca-Cola, της Coca-Cola Zero και της Coca-Cola Light σημείωσαν αύξηση μόλις 1% στη Βόρεια Αμερική, ενώ οι πωλήσεις άλλων αναψυκτικών με γεύσεις από άλλες εταιρείες αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 3% την ίδια περίοδο. Η Coca-Cola σπάνια παρουσιάζει νέες γεύσεις στα προϊόντα της. Η Spiced προστίθεται σε λίγες άλλες υπάρχουσες γεύσεις, όπως το κεράσι και η βανίλια. Η επιλογή της πικάντικης γεύσης βασίστηκε σε έρευνα της εταιρείας, με καταναλωτές να δηλώνουν ότι «θα ήταν πιθανότερο να δοκιμάσουν μια πιο πικάντικη γεύση», ενώ το βατόμουρο επελέγη από πάνω από 5 εκατομμύρια καταναλωτές μέσω σχετικής έρευνας. Η νέα γεύση αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Βόρεια Αμερική στις 19 Φεβρουαρίου, αλλά η ημερομηνία κυκλοφορίας σε άλλες περιοχές, όπως η Ευρώπη, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.
more
06
04
2024
Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «The American Journal of Clinical Nutrition», αναλύθηκαν στοιχεία από πάνω από 48.000 γυναίκες ηλικίας 38 έως 59 ετών. Οι ερευνητές παρατήρησαν σημαντικά μειωμένα περιστατικά καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη και υποχώρηση της γνωστικής και ψυχικής λειτουργίας στις γυναίκες που ενσωμάτωναν στη διατροφή τους αυξημένες ποσότητες πρωτεΐνης από φυτικές πηγές, όπως φρούτα, λαχανικά, ψωμί, όσπρια και ζυμαρικά, σε σχέση με εκείνες που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες. Ειδικότερα, οι γυναίκες που προτιμούσαν φυτική πρωτεΐνη είχαν 46% μεγαλύτερες πιθανότητες να διατηρήσουν καλή υγεία στα επόμενα χρόνια. Αντιθέτως, οι γυναίκες που κατανάλωναν αυξημένες ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης είχαν 6% λιγότερες πιθανότητες να παραμείνουν υγιείς καθώς γερνούσαν. Η ζωική πρωτεΐνη συσχετίστηκε ελαφρώς με λιγότερους φυσικούς περιορισμούς στην υψηλότερη ηλικία, αλλά η φυτική πρωτεΐνη κατέδειξε ισχυρότερη και πιο σταθερή σχέση σε όλα τα μοντέλα που εξετάστηκαν και συνδεόταν στενά με την καλή ψυχική υγεία αργότερα στη ζωή. «Η κατανάλωση πρωτεΐνης στη μεσήλικη ηλικία φαίνεται να συνδέεται με την προαγωγή της καλής υγείας στα γηρατειά», δηλώνει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επιστήμονας στο Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινης Διατροφής για τη Γήρανση «Jean Mayer» του Πανεπιστημίου Tufts, Αντρέ Άρντισον Κοράτ. Αναφέρει επιπλέον ότι «η πηγή της πρωτεΐνης έχει σημασία. Η επιλογή να προσλαμβάνεται η πλειοψηφία της πρωτεΐνης από φυτικές πηγές στη μεσήλικη ηλικία μαζί με ένα μικρό ποσοστό ζωικής πρωτεΐνης φαίνεται να οδηγεί στην καλή υγεία και σε αυξημένη επιβίωση κατά τη διάρκεια των μεταγενέστερων ετών». Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα οφέλη από τη φυτική πρωτεΐνη μπορεί να προέρχονται από την αυξημένη παρουσία θρεπτικών συστατικών στα φυτικά τρόφιμα και όχι αποκλειστικά από την πρωτεΐνη καθεαυτή.
more
22
03
2024
Πέρα από το κύρος και την αναγνώριση που έχει σε διεθνές επίπεδο, το συγκεκριμένο βραβείο ανθεκτικότητας αναγνώρισε την επιχειρηματική πορεία της κας Χατζάκου, ιδιαίτερα την πρόσφατη, που σχετίζεται με την αγάπη, την τόλμη, την επιμονή, τις προσπάθειες που κατέβαλε, να μετατρέψει σε πρόκληση κάθε δυσκολία και να παραμείνει η ΜΕΒΓΑΛ ελληνική και οικογενειακή, να ξαναμπεί σε στέρεες βάσεις και να έχει ένα ισχυρό μέλλον. Το 2016 που επανήλθε στην εταιρεία, η ΜΕΒΓΑΛ ήταν στα πρόθυρα πώλησης σε fund ξένων συμφερόντων ως μόνη λύση για τη διάσωσή της. Η κα Χατζάκου επέλεξε να απορρίψει ελκυστικές προσφορές και στη συνέχεια χρειάστηκαν οκτώ χρόνια προσπαθειών, για να επανέλθει η ΜΕΒΓΑΛ στο σημείο του τζίρου που είχε την εποχή της προηγούμενης ακμής της. Σήμερα ο κύκλος εργασιών αγγίζει τα 185 εκ. € (2023), αυξημένος κατά 20% σε σχέση με την περασμένη χρονιά (2022). Η πλούσια ιστορία, οι σημερινές επιδόσεις της εταιρείας, οι εξαγωγική της δραστηριότητα σε 35 χώρες, οι επενδύσεις και η τεχνολογία, οι καινοτομίες της, η σύνδεση που έχει με την κοινωνία, η φροντίδα της για το περιβάλλον αλλά και για τη γυναικεία ενδυνάμωση προσμέτρησαν καθοριστικά στην απόφαση της κριτικής επιτροπής. Ο φετινός διαγωνισμός της ΕΥ, ένατος κατά σειρά, συνέδεσε την επιχειρηματικότητα με την τέχνη, για να αναδείξει κάθε πτυχή που εμπνέει και καταλήγει σε ένα δημιουργικό αποτέλεσμα, το οποίο ωφελεί και τον δημιουργό και όσους το απολαμβάνουν. Η κα Χατζάκου, κατά την παραλαβή του βραβείου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα καθώς και για την προσωπική και επαγγελματική μου οικογένεια. Τελικός συντελεστής της επιτυχίας είναι ο κάθε άνθρωπος που επιλέγει τα προϊόντα μας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι -καθημερινά- εδώ και 74 χρόνια επιδεικνύουν πίστη στην ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία που προσφέρουμε, αγκαλιάζουν κάθε μας καινοτομία και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Ως γυναίκα επιχειρηματίας με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ΜΕΒΓΑΛ, ως άνθρωπος με πείσμα απέναντι σε ότι με ταλαιπώρησε, πιστεύω στο επιχειρείν που προοδεύει και εξελίσσεται. Ως Ελληνίδα εκφράζω την πίστη και την αφοσίωσή μου στα ελληνικά προϊόντα που γίνονται πρεσβευτές της χώρας μας. Η ΜΕΒΓΑΛ είναι η δική μου Ιθάκη. Μου χάρισε ένα ταξίδι διάσπαρτο από εμπόδια και αντιξοότητες, γνώσεις και εμπειρία, αλλά και ανθρώπους που με πίστεψαν και με συντρόφευσαν. Με πίστη, τόλμη, αγάπη και ανθεκτικότητα φτάνουμε στον προορισμό μας.»
more
19
03
2024
«Η φετινή χρονιά έχει μια πλούσια "σοδειά", ενώ παράλληλα είναι πιστή στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθυντής των Οδηγών MICHELIN Guides, Gwendal Poullennec κατά την παρουσίαση της 115ης έκδοσής του.  
more