Αθήνα
18
04
2024
ΓΕΥΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Η γεύση είναι επικοινωνία. Ανοίγει γαστρονομικούς δρόμους. Ενώνει πολιτισμούς. Όπως ακριβώς κάνει το Nikkei Florista εδώ και χρόνια συνδυάζοντας μαγικά την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα.
Η γεύση είναι επικοινωνία. Ανοίγει γαστρονομικούς δρόμους. Ενώνει πολιτισμούς. Όπως ακριβώς κάνει το Nikkei Florista εδώ και χρόνια συνδυάζοντας μαγικά την ιαπωνική με την περουβιανή κουζίνα.

Και φέτος, το Nikkei Floresta με τον ωραιότερο κήπο της Αθήνας θα αναδειχθεί ακόμη μια φορά στο απόλυτο the place to be χάρη στις γευστικές προτάσεις του και τα ταιριαστά signature cocktails. Άλλωστε χάρη σε αυτά διατηρεί την αγάπη των πιστών θαμώνων του και με αυτά θα αποκτήσει νέους φίλους.

Κλείνοντας αυτό το καλοκαίρι δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, με το υπέροχο, πολύχρωμο, ανανεωμένο μπαρ, μπορεί να περηφανευτεί ότι έχει κατακτήσει πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, χάρη στην τόλμη του να παρουσιάζει τους πιο πρωτότυπους συνδυασμούς.

Η φετινή σεζόν, λοιπόν, δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Το μενού του Nikkei Floresta για μια ακόμη φορά υπογράφει ο executive chef Νίκος Ψηλός (ex-Zuma) και οι chef de cuisine Δημήτρη Κατσάρας και Ιβάν Νετσιταϊλένκο, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και το πάθος τους για τη δημιουργία εκλεκτών γεύσεων.

Οι γευστικές προτάσεις του Nikkei Floresta έχουν ισχυρές Japanese fusion βάσεις και χρησιμοποιούν πρώτες ύλες από την Ελλάδα, μια τάση που πρωτοξεκίνησε πέρσι και λατρεύτηκε από το κοινό, αφήνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή. Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουν ο black cod με grapefruit miso και συνοδεύεται με χόρτα, το nigiri με βασιλικό καβούρι και γκρεμολάτα τζίντζερ, τα langosta bao buns με χειροποίητα ψωμάκια bao, φρέσκο αστακό και ντελικάτη Nikkei mayo sauce και το chicharrón de pescado, το τραγανό φιλέτο γλώσσας με yuzu-kosho sauce.

Εννοείται, φυσικά, ότι οι λάτρεις του κρασιού δεν θα μείνουν παραπονεμένοι στο Nikkei Floresta: για αυτούς υπάρχει μια άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που εμπλουτίζεται διαρκώς.

__________
Nikkei Floresta
(ξενοδοχείο St. George Lycabettus)
Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής