Tuesday, 30 April 2024
Αθήνα
29
04
2024
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου στις 12.00 και θα πραγματοποιείται στα Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών και online στα www.aefestival.gr και www.more.com. Η Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Ούγκο ντε Άνα, είναι η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το 2024. Η παραγωγή που ανέβηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο το 2012 αποτελεί ένα συναρπαστικό, δραματικό ανέβασμα, απολύτως συνεπές στο πνεύμα του συνθέτη, αλλά και στο ιστορικό πλαίσιο στο οποίο αναφέρεται το λιμπρέτο. Τα εντυπωσιακά σκηνικά, ένας τεράστιος σταυρός με τον εσταυρωμένο, μια ιερή τράπεζα, ένα εργαστήρι ζωγραφικής, πλαισιώνονται από θεαματικές προβολές μνημείων της Ρώμης, θρησκευτικών συμβόλων, αλλά και βίντεο που δίνουν μια κινηματογραφική διάσταση στην παραγωγή. Για τη φετινή αναβίωση της Τόσκας η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει εξασφαλίσει δύο συναρπαστικές διανομές με τη συμμετοχή κορυφαίων πρωταγωνιστών της όπερας με διεθνή ακτινοβολία. Στον ρόλο της Φλόριας Τόσκα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να ακούσει τις διεθνώς καταξιωμένες υψιφώνους Γεβγκένια Μουραβιέβα και Τσέλια Κοστέα. Στον ρόλο του Μάριο Καβαραντόσσι δύο εξαιρετικοί τενόροι, ο Ρικκάρντο Μάσσι και ο Καρλ Τάννερ, ενώ στον ρόλο του Σκάρπια ο διεθνής βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και ο διακεκριμένος μπασοβαρύτονος Γιάννης Γιαννίσης. Μαζί τους σημαντικοί Έλληνες μονωδοί όπως, μεταξύ άλλων, οι Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς, Γιάννης Καλύβας κ.ά. «Τόσκα» (Όπερα - Αναβίωση) του Τζάκομο Πουτσίνι 1, 2, 6, 11 Ιουνίου 2024 • Ώρα έναρξης: 21.00 Ωδείο Ηρώδου Αττικού Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια: Ούγκο ντε Άνα Αναβίωση σκηνοθεσίας: Κατερίνα Πετσατώδη Βιντεοπροβολές: Σέρτζιο Μετάλλι – Ideogamma SRL Φωτισμοί: Βινίτσιο Κέλι Αναβίωση φωτισμών Χρήστος Τζιόγκας Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Κωνσταντίνα Πιτσιάκου Φλόρια Τόσκα: Γεβγκένια Μουραβιέβα (1 & 6/6) / Τσέλια Κοστέα (2 & 11/6) Μάριο Καβαραντόσσι: Ρικκάρντο Μάσσι (1 & 6/6) / Καρλ Τάννερ (2 & 11/6) Βαρόνος Σκάρπια: Τάσης Χριστογιαννόπουλος (1 & 6/6) / Γιάννης Γιαννίσης (2 & 11/6) Τσέζαρε Αντζελόττι: Τάσος Αποστόλου Νεωκόρος: Πέτρος Μαγουλάς Σαρρόνε / Δεσμοφύλακας: Βαγγέλης Μανιάτης Βοσκός: Εβίτα Χιώτη Σπολέττα: Γιάννης Καλύβας Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και την Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της αποστολής Τιμές εισιτηρίων: €25, €45, €55, €60, €85, €100 Φοιτητικό, παιδικό: €15 / ΑΜΕΑ: €15 Προπώληση: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00 | 2130885700), εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών, www.aefestival.gr και www.more.com
more
Αθήνα
26
04
2024
Η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη γαλλική πρεσβεία και αύριο (27/4) θα «επιβιβασθεί» στο τρικάταρτο «Belem», με προορισμό το λιμάνι της Μασσαλίας, όπου αναμένεται να φτάσει στις 8 Μαίου για να την παραλάβει ο Γάλλος κολυμβητής Φλοράν Μανοντού. Την σημερινή (26/4) λαμπρή εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο παρουσίασε ο Νίκος Αλιάγας, ενώ καθηλωτική ήταν η παρουσία της Νάνας Μούσχουρη, η οποία ερμήνευσε τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Γαλλίας. Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Παναθηναϊκό Στάδιο από την πρωταθλήτρια του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ενώ τελευταίος Λαμπαδηδρόμος ήταν o αρχηγός της Εθνικής Υδατοσφαίρισης των Ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, μαζί με τους συμπαίκτες του, που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
more
Αθήνα
23
04
2024
Οι James έχουν αφήσει το σημάδι τους στη βρετανική μουσική σκηνή με τη μακρόχρονη και πολυσχιδή καριέρα τους. Από τις πρώτες τους εμφανίσεις στις αρχές της δεκαετίας του '80 έως και σήμερα, οι James έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα πιο εμπορικά και καλλιτεχνικά επιτυχημένα γκρουπ των τελευταίων 40 χρόνων. Ξεκινώντας από το Μάντσεστερ στις αρχές της δεκαετίας του 1980 οι James αναδείχθηκαν στους προπάτορες της indie/ alternative ροκ σκηνής σε όλο τον κόσμο, στρέφοντας τα βλέμμα κοινού και μουσικοκριτικών πάνω τους, χάρη στο αδιαπραγμάτευτο ταλέντο τους και τα all time classic hits τους που διαδέχονταν το ένα το άλλο. “Sit Down”, “Laid”, “She’s a Star”, “Sometimes”, “Senorita”, “Getting away with it (All Messed Up)”, είναι μόνο κάποια από τα τραγούδια που καθιέρωσαν τους James ως ροκ superstars αφού έγιναν ύμνοι για γενιές και γενιές οπαδών τους. Συνολικά, η καριέρα των James αποτελεί ένα από τα πιο αξιοσημείωτα κεφάλαια στη βρετανική μουσική ιστορία. Με τη συνεχή τους εξέλιξη και τη δέσμευσή τους στην τέχνη, τη στιχουργική ευφυΐα και μουσική τους ποικιλομορφία συνεχίζουν να εμπνέουν και να κερδίζουν τις καρδιές των οπαδών τους παγκοσμίως. Έχοντας κυκλοφορήσει περισσότερα από 17 άλμπουμ, από το “Stutter” (1986) μέχρι το περσινό “Βe opened by the Wonderful” (2023) κρατούν αναλλοίωτη τη φήμη τους, χάρη στις εντυπωσιακές live εμφανίσεις τους που αποδεικνύουν ότι ο ιδιοφυής Tim Booth και η παρέα τους δεν έχουν χάσει τη σπιρτάδα και την ικανότητα να ξεσηκώνουν τα πλήθη που τους παρακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη και την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα οι James θα δώσουν δύο καθηλωτικές συναυλίες από τις οποίες δεν πρέπει να λείψει κανείς, αποδεικνύοντας πως: «We’re getting away with James, cause that’s the living»!
more
Αθήνα
23
04
2024
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν εκπονήσει μελέτη/ εργασία, που αφορά στην Ιστορία και στον Πολιτισμό των Δωδεκανήσων, οι οποίες έχουν εκδοθεί τα τελευταία τρία έτη, ώστε να κριθούν από την αρμόδια Κριτική Επιτροπή. Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 1.000€, ενώ η επιτροπή μπορεί να απονείμει μέχρι και δύο τιμητικούς επαίνους. Οι μελέτες μπορούν να υποβληθούν έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, 106 79 Αθήνα), Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης (Πρωτόκολλο), προς τη Διεύθυνση Πολιτισμού/ Τμήμα Μουσείων, Συλλογών και Πολιτιστικών Χώρων με την ένδειξη «Για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»  ή να αποσταλούν στην πιο πάνω διεύθυνση ταχυδρομικώς. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλ. 210 5151541 και 210 5142138 ( κ. Μαρία Καρώνη). Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους: - Μηνά Αλ. Αλεξιάδη – Ομότιμο Καθηγητή Λαογραφίας του Ε.Κ.Π.Α. - Ιωάννα Γεννηματά – Αναπληρωματικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) και Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων. - Μαρία ΠαναγιωτοπούλουΤακτικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.). - Νικόλαο Γιαννακόπουλο Τακτικό Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) - Εμμανουήλ Περσελή – Ομότιμο Καθηγητή Θεολογικής του Ε.Κ.Π.Α. Ως αναπληρωματικό μέλος ορίζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος της Ένωσης Συμαίων «Ο Πανορμίτης». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν την προκήρυξη από τα γραφεία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50) ή να την κατεβάσουν εδώ. Ο Βασίλης Μοσκόβης δωρητής του Δήμου Αθηναίων παρέδωσε το Δωδεκανησιακό Σπίτι με τις Συλλογές του στο Δήμο Αθηναίων, το οποίο λειτουργεί από το 1996. Ο συγγραφέας στο Δωδεκανησιακό Σπίτι παρουσίαζε και αναπαριστούσε διάφορα έθιμα και ζωντανές παραδόσεις της Δωδεκανήσου. Για το λόγο αυτό ο χώρος ονομάστηκε Δωδεκανησιακό Σπίτι και όχι Μουσείο. Από το 1977 καθιερώνει ετήσιο βραβείο για την καλύτερη μελέτη σχετικά με τον πολιτισμό της Δωδεκανήσου. Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 1996 τη συνέχιση του έργου του Βασίλη Μοσκόβη. Ανακαίνισε  το κτίριο και άρχισε να οργανώνει ειδικές ξεναγήσεις, τόσο στους ενδιαφερόμενους για την επιστημονική μελέτη, όσο και σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τροφοδοτώντας τους νέους μας με λαογραφικά στοιχεία που σιγά-σιγά εκλείπουν, μεταφέροντάς τους αυτούσιο το κλίμα της Δωδεκανήσου. Σήμερα βρίσκεται υπό την εποπτεία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, ενώ λειτουργεί και ως Κέντρο Μελετών για τα Δωδεκάνησα.
more
Αθήνα
22
04
2024
Επιπροσθέτως, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνει Εργατικό-Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Για τη Λαμπαδηδρομία Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 28 Απριλίου και θα ξεκινήσει στις 7:30 π.μ. από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, καταλήγοντας στο χώρο εκτέλεσης, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Όροι συμμετοχής:  Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν όσοι είναι μεγαλύτεροι των 14 ετών. Οι δρομείς θα συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη. Διαδρομή:  Η συνολική διαδρομή είναι 14.2 χλμ. Οι δρομείς εκκινώντας από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου «Μπλοκ 15» θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Οδός Φλούτζη – Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου – Χίου – Στρ. Καραΐσκάκη – Ιερά Οδός – Πειραιώς – Ερμού – Ασωμάτων – Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας – Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας – Λεωφ. Βασιλέως Κων/νου – Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου – Ευφρονίου – Υμηττού – Λεωφ, Πανιωνίου – Ηρώων Σκοπευτηρίου.– Θυσιαστήριο της Λευτεριάς. Σε όλη τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για την ασφάλεια των αθλητών, ενώ τους δρομείς θα ακολουθεί όχημα του Δήμου. Θα υπάρχουν τρεις (3) σταθμοί εφοδιασμού. - Ιερά Οδός & Θηβών - Γεωπονική - Βασιλίσσης Σοφίας (Σταθμός Μετρό) Με την ολοκλήρωση της διαδρομής οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν το βωμό εντός του «Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς». Δήλωση συμμετοχής: Η επικοινωνία πραγματοποιείται με τον Δήμο Χαϊδαρίου, ο οποίος έχει αναλάβει την διοργάνωση. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν. Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής και αποστείλετε την: Παρακαλούμε δηλώστε τις συμμετοχές σας έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση της Λαμπαδηδρομίας. Δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι 1 ώρα πριν την εκκίνηση. Η συμμετοχή σας συνιστά έμπρακτη συμβολή στην απόδοση τιμής και την διατήρηση της  ιστορικής μνήμης. Για τον Εργατικό – Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Η διαδρομή και η ημέρα θα είναι κοινή με αυτήν της Λαμπαδηδρομίας. Η ώρα συγκέντρωσης είναι στις 8:00 πμ, την Κυριακή 28 Απριλίου και με σημείο εκκίνησης το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ – 15 εντός του Στρατοπέδου του Χαϊδαρίου.   Για περισσότερες πληροφορίες: Χαϊδάρι: 2132047376 / 2132047354 ergatikokentropirea@gmail.com
more
Αθήνα
22
04
2024
Έκτοτε έχει χαράξει μια αξιόλογη πορεία έχοντας συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους δημιουργούς, μεγάλες ορχήστρες και ερμηνευτές σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η παρουσία του στη δισκογραφία είναι πλούσια, με αρκετούς προσωπικούς δίσκους αλλά και με πολλές συμμετοχές σε έργα παλαιοτέρων αλλά και νεοτέρων δημιουργών. Στη Διέλευση, μαζί με την Δέσποινα Στεφανίδου στο πιάνο και το τραγούδι και τον Βασίλη Ραψανιώτη στο βιολί, θα παρουσιάσει μια μουσική παράσταση με τίτλο «Το Ταξίδι». Μια μουσική διαδρομή με «μπαλάντες» που έχουν συνομιλήσει με την ιστορία, απ’ τις ωραιότερες που έχουν γραφτεί στην ελληνική αλλά και ξένη δισκογραφία, με αγαπημένα τραγούδια πολλών συνθετών καθώς και τραγούδια απ’ την προσωπική του καινούργια και παλαιότερη δισκογραφία, τραγούδια-μπαλάντες που εξέφρασαν τις πιο συγκινητικές ανθρώπινες στιγμές και αγωνίες. Με την αφηγηματική μα πάνω απ’ όλα παραστατική, γεμάτη ευαισθησία και λυρική ζεστασιά φωνή του αλλά και την πολύπλευρη ερμηνευτική του δυνατότητα, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει.   Πληροφορίες Σάββατο 11 Μαΐου 2024 | 21:30 Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη Τηλ. κρατήσεων: 210 8613739 Εισιτήρια Γενική είσοδος: 12€ |  Μειωμένο (φοιτητικό/ανέργων): 10€ Προπώληση εισιτηρίων: more.com
more
Αθήνα
21
04
2024
Το 9ο και προτελευταίο Εργαστήριο αυτού του Κύκλου έχει τίτλο “Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα”. «Διάβασα σε ένα βιβλίο, πως υπάρχει ένα καταπληκτικό πουλί, που το λένε αηδόνι και φαίνεται πως είναι, χωρίς αμφιβολία, το πιο θαυμαστό πουλί που υπάρχει στην χώρα μου και κελαηδάει υπέροχα! Φέρτε το εδώ! Θέλω οπωσδήποτε να το ακούσω!» είπε ο Κινέζος Αυτοκράτορας. Ελάτε στο Μουσείο μας, για να ζήσουμε μαζί το Παραμύθι του Άντερσεν «Το αηδόνι του Αυτοκράτορα» και να μάθουμε περισσότερα για τα πουλιά και τις φωνές τους! Κυριακή 21 Απριλίου 2024 Ώρες έναρξης: 11 π.μ. και 12.30 μ.μ. Διάρκεια: 1 ώρα Ηλικίες: 4-6 ετών (Το ίδιο Εργαστήριο θα επαναληφθεί την Κυριακή 28 Απριλίου) Εισιτήριο: 8 ευρώ ανά παιδί Απαραίτητη η παρουσία ενός ενήλικα, ο οποίος μπαίνει στο Εργαστήριο με το εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο. Με το εισιτήριο συμμετοχής στα ΕΔΑ, τα παιδιά μπορούν να επισκεφθούν όλες τις εκθέσεις του Μουσείου.
more
Αθήνα
21
04
2024
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των παρκέτων είναι η μικρή τους έκταση, που τα καθιστά εύκολα προσβάσιμα από τον περισσότερο κόσμο. Αν και μικρά σε μέγεθος, όμως, προσφέρουν ένα φιλικό περιβάλλον για χαλάρωση, ανάγνωση ή απλώς για ένα γρήγορο διάλειμμα από την καθημερινή ζωή. Η ποικιλία των φυτών και των λουλουδιών που συναντά κανείς σε αυτά τα πάρκα είναι εντυπωσιακή. Παρά τον περιορισμένο χώρο, οι κηπουροί και οι φροντιστές τους καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια πολύχρωμη και πολυδιάστατη ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά των λουλουδιών και να αποδράσουν για λίγο από το γκρίζο της πόλης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των πάρκων τσέπης είναι η διάθεση για κοινωνικές συναντήσεις που προσφέρουν. Με μικρά τραπεζάκια και πάγκους, αυτά τα πάρκα γίνονται συχνά σημεία συνάντησης για φίλους ή οικογένειες που θέλουν να περάσουν χρόνο μαζί. Είναι ένας τόπος όπου οι γείτονες μπορούν να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα πάρκα διαθέτουν παιδικές χαρές, προσφέροντας έναν ασφαλή χώρο για τα παιδιά να παίξουν και να εξερευνήσουν. Αυτό καθιστά τα πάρκα τσέπης ιδανικά για οικογενειακές εκδρομές και για γονείς που θέλουν να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Τα πάρκα τσέπης στην Αθήνα είναι ένα παράδειγμα πώς ακόμα και σε έναν αστικό ιστό όπως η πρωτεύουσα της Ελλάδας, μπορούν να βρεθούν μικρά κομμάτια φύσης που προσφέρουν αναψυχή και ηρεμία στους κατοίκους της. Αποτελούν επίσης έναν χώρο που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων. Είναι μια ευπρόσδεκτη αντίποινα στην πίεση της αστικής ζωής και ένας χώρος που αξίζει να διατηρηθεί και να επεκταθεί για το μέλλον. 5 Πάρκα Τσέπης που πρέπει να επισκεφθείτε: ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ Ένα νέο πάρκο τσέπης γεννήθηκε στα Άνω Πατήσια, έτοιμο να προσφέρει στους κατοίκους διέξοδο για ξεκούραση και αναψυχή. Με την ευγενική χορηγία της ελληνικής θυγατρικής STIHL, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», έγιναν όλες οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, διαμορφώθηκαν διάδρομοι, εγκαταστάθηκε νέο σύστημα αυτόματης άρδευσης, αποκαταστάθηκε ο υφιστάμενος αστικός εξοπλισμός, καθώς επίσης αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με led για καλύτερο φως και εξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος, συντηρήθηκε το υφιστάμενο πράσινο, φυτεύτηκαν επιπλέον 620 νέα φυτά και θάμνοι και τοποθετήθηκε χλοοτάπητας. Το παρκάκι στη συμβολή των οδών Μητσάκη και Πολυλά απέκτησε σύγχρονη και ελκυστική εικόνα, αναβαθμίζοντας τη γειτονιά. ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΙΑΠΩΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ Ο πρώτος δημόσιος Ιαπωνικός Κήπος της χώρας δημιουργήθηκε στη θέση του πάρκου Νηρηίδων στο Παγκράτι. Το νέο θεματικό πάρκο που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους αναψυχής στην Αθήνα, έκτασης 3.500 τ.μ., υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας JT International Hellas, και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα. Ο Κήπος κατακλύζεται από στοιχεία της ιαπωνικής φιλοσοφίας βασισμένης στο «Biophilic Design», έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό που στηρίζεται στην έμφυτη ανάγκη του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τη φύση μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον. O σχεδιασμός και η υλοποίηση έγιναν από την εταρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes.  ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ Στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μυκηνών μια έκταση 300 τ.μ «μεταμορφώθηκε» σε πάρκο γειτονιάς με τη συνέργεια του Δήμου Αθηναίων και της «P&G» και την υλοποίηση από την Οργάνωση Γη. Φυτεύτηκαν επτά νέα δέντρα, μεταξύ των οποίων μια ελιά στο κέντρο του χώρου, περισσότερα από 330 αναρριχώμενα φυτά και θάμνοι, καθώς και άλλα γηγενή αρωματικά φυτά. Και σε αυτό το πάρκο ανανεώθηκαν πλήρως οι αστικές υποδομές και εξοπλισμός, ενώ ενισχύθηκε ο φωτισμός από αυτόνομο φωτοβολταϊκό στοιχείο. ΣΕΠΟΛΙΑ Στα Σεπόλια δημιουργήθηκε ένας ακόμη βιοκλιματικός θύλακας και μια «πράσινη ανάσα» στον αστικό ιστό της Αθήνας, με τη συνέργεια του Δήμου Αθηναίων και της «P&G» και την υλοποίηση από την Οργάνωση Γη. Ο εγκαταλελειμμένος χώρος στην οδό Δράμας μετατράπηκε σε κήπο λεβάντας με στόχο την περιβαλλοντική αποσυμφόρηση της γειτονιάς των Σεπολίων. Συνολικά φυτεύτηκαν 190 νέα αρωματικά φυτά, εδαφοκαλυπτικά και μεγάλοι θάμνοι με κυρίαρχα τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, την μυρτιά και το θυμάρι. Επιπλέον, διατηρήθηκαν και ανανεώθηκαν κάποια στοιχεία που υπήρχαν στο χώρο από παρέμβαση που είχε γίνει στο παρελθόν από την ομάδα των Atenistas, όπως η εντυπωσιακή τοιχογραφία του Φίκου. ΑΝΩ ΚΥΨΕΛΗ Το πρώτο πάρκο τσέπης δημιουργήθηκε στην Άνω Κυψέλη τον Ιούλιο 2020, με τη δωρεά του Deloitte Foundation. Ένας “πνεύμονας” πρασίνου που προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στους κατοίκους και τους περαστικούς της περιοχής και αποτελεί σημείο συνάντησης για τη γειτονιά.
more
Αθήνα
20
04
2024
Ένα 2ήμερο γεμάτο αναμνήσεις, συλλέκτες που θα παρουσιάσουν τους μοναδικούς θησαυρούς τους και θα μας ταξιδέψουν.... Το “ATHENS COLLECTIBLE FESTIVAL” η Συλλεκτική Έκθεση Αθηνών, έρχεται στις 20-21 Απριλίου στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ( Πολυχώρος Ω2) για όλους τους λάτρεις συλλεκτισμού αλλά και για όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν την κοινότητα  η οποία διαφυλλάτει την ιστορία, ανταλλάσσοντας αντικείμενα, εμπειρίες και ιδέες. Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς κ΄Νήσων και της International Action Art. Επίσημοι Συνεργάτες η Vendora.gr , η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία, η Πανελλήνια Νομισματική Ένωση, ο οίκος δημοπρασιών Attica Auctions και η DL Cards. Σκοπός είναι να συγκεντρώσουμε όλους τους επαγγελματίες και μη, που ασχολούνται με τη συλλογή σε ένα χώρο όπου εκθέτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να αγοράσουν, να πουλήσουν, να εκτιμήσουν ή να ανταλλάξουν συλλεκτικά αντικείμενα. Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία και διάσωση των συλλεκτικών αντικειμένων καθώς επίσης και η προβολή της ιστορίας μας. Ο οίκος δημοπρασιών ATTICA AUCTIONS θα διοργανώσει δημοπρασία εντός της έκθεσης,  με τιμή εκκίνησης από  1 ευρώ!! Το Σάββατο 20/4 στις 15.00. Κατηγορίες εκθετών: Χαρτονομίσματα – νομίσματα – μετοχές εταιριών Γραμματόσημα – φάκελοι Τηλεκάρτες- χρονοκάρτες κλπ. Μετάλλια – παράσημα Κοσμήματα - pins Βιβλία - περιοδικά – έγγραφα - εφημερίδες Φωτογραφίες Δίσκοι βινυλίου LP – κασέτες VHS – CD Υπολογιστές - ραδιόφωνα – τηλεοράσεις – τηλέφωνα Φωτογραφικές μηχανές - κάμερες Παιχνίδια - λούτρινα Αρχειακό υλικό Ψιλικά Εποχής και κάθε είδους άλλα συλλεκτικά αντικείμενα….   ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ   Προπώληση μέσω More.com  & Public  3€ ημερήσιο | 5€ διήμερο   →   https://www.more.com/happenings/festival/athens-collectible-festival/    Από το γκισέ της έκθεσης :  5€ ημερήσιο | 8€ διήμερο Ώρες διεξαγωγής : 10:00 - 22:00 ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ  για: Παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών Δημοσιογραφικά πάσα ΑΜΕΑ Ακολουθήστε εδω για να ενημερώνεστε άμεσα... https://www.facebook.com/athenscollectiblefestival https://www.instagram.com/athenscollectiblefestival/   Πρόσβαση: Το Ωδείο Αθηνών βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από το Χίλτον. Ο πλησιέστερος σταθμός Mετρό είναι η στάση “Ευαγγελισμός” (Γραμμή 3, Αγία Μαρίνα-Δουκίσσης Πλακεντίας/Αεροδρόμιο). Διερχόμενες γραμμές λεωφορείων από τη Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου, στάση “Εθνικό Ίδρυμα Έρευνών”: 550 (Π.Φάληρο-Κηφισιά) και 10 (Τζιτζιφιές-Χαλάνδρι). Στάσεις λεωφορείων επί της Βασιλίσσης Σοφίας: Ρηγίλλης και  Βυζαντινό Μουσείο-Ρηγίλλης. Κοντινά πάρκινγκ αυτοκινήτων: Αφοι Κορακιανίτη (Βασ.Γεωργίου B’ 20 – και στο ParkAround) & Polis Park Ριζάρη (Ριζάρη 5 & Βασ.Κωνσταντίνου 45). Πρόσβαση ΑΜΕΑ από οδό Ρηγίλλης ( να προηγηθεί τηλέφωνο στο 6986518225 )    
more
Αθήνα
20
04
2024
Η παράσταση «Οι Άθλιοι», που έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία και την έχουν ξεχωρίσει και αγαπήσει άνθρωποι όλων των ηλικιών κατεβάζει αυλαία στις 28 Απριλίου 2024, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Τη σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή του δημοφιλούς αριστουργήματος του 19ου αιώνα του Βίκτορος Ουγκό υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, μαζί με έναν θίασο 23 καταξιωμένων και ταλαντούχων ηθοποιών.   Η Μαρία Φιλίππου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Χριστίνα Φωτεινάκη τις χορογραφίες, η Μελίνα Μάσχα τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, ο Γιάννης Οικονόμου την πρωτότυπη μουσική και τα live τραγούδια, σε στίχους Μαγδαληνής Παλιούρα, η Βικτωρία Βελοπούλου το video art και ο Ραφαέλ Αριστοτέλους τη μουσική διδασκαλία. Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου είναι η Κατερίνα Σβορώνου, βοηθός χορογράφου η Δέσποινα Τριάντου και μακιγιέζ η Ράνια Γιαννάκη.   Γιάννης Αγιάννης, ο Ιβάν Σβιτάιλο Ιαβέρης, ο Μιχάλης Μαρκάτης Πρωταγωνιστούν: Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Ειρήνη Αγγελοπούλου,   Βασιλική Ανδρίτσου και ο Τάσος Χαλκιάς   Μαζί τους, οι ηθοποιοί: Ελίνα Γιαννάκη, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Στεφανία Δράκου, Νικόλας Καλιδώνης, Στέφανος Καλτσής, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Ρίνο Τζάνι, Λυδία Τσαγκάρη, Τζούλι Τσόλκα, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Γιώργος Τσουρουνάκης, Γιάννης Φιλίππου Τάσος Χαλκιάς, Ορέστης Τρίκας, Νίκη Παλληκαράκη Πληροφορίες:   Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 14:30 & κάθε Κυριακή στις 11:30 Τιμές εισιτηρίων:     Κανονικά εισιτήρια: €16, €14, €12 (θεωρείο)     Ισχύουν ειδικές τιμές για ΑμεΑ, φοιτητές, νέους & ανέργους     Ειδικές τιμές για ομαδικές κρατήσεις (από 20 άτομα και πάνω) και οικογενειακά εισιτήρια Προπώληση εισιτηρίων:     Στα ταμεία του Θεάτρου (Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78)     Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hellenic-cosmos.gr/athlioi     Τηλεφωνικά, στο 212 254 0300 Κρατήσεις για σχολεία - ομάδες: Τμήμα Κρατήσεων και Εισιτηρίων «Ελληνικού Κόσμου», T. 212 254 0300 & K. 698 254 0300, e-mail: tameio@hellenic-cosmos.gr «ΘΕΑΤΡΟΝ»   Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος Τ. 212 254 0300 www.theatron254.gr Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
more
Αθήνα
20
04
2024
Διάρκεια έκθεσης: 22-28 Απριλίου με ώρες λειτουργίας Τρίτη-Παρασκευή 11.00-19.00 & Σ/Κ 10.00-15.00. Εγκαίνια: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 19.00 με ζωντανή παρουσίαση τραγουδιών της Ανδρομάνας. Ό Λαογράφος Κώστας Χρυσάκης γράφει για το έθιμο της Ανδρομάνας : ‘’ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΣΜΑ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ – ΑΝΔΡΟΜΑΝΑ’’ Το έθιμο του ξεπροβοδίσματος της Πασχαλιάς με την Ανδρομάνα στην Δεσκάτη δεν αναβιώνει, αλλά συνεχίζεται. Οι ρίζες του βρίσκονται σε αρχαία δρώμενα που συνδέονται με την ανακύκληση της φύσης και την αναπαραγωγή (Χειμώνας- Άνοιξη, Περσεφόνη- Δήμητρα). Είναι γνωστό πως τα δρώμενα της άνοιξης έχουν επίκεντρο την γυναίκα, θηλυκό γένος (Λαζαρίνες, Πρωτομαγιά,Πάσχα, Κλήδονας),ενώ στα δρώμενα του χειμώνα κυριαρχούν άντρες (Ρουγκατσάρια, Μωμόεροι, Αποκριές με τα αθυρόστομα τραγούδια). Συνεπώς τα πασχαλιάτικα τραγούδια της Δεσκάτης είναι αφιερωμένα στο θηλυκό γένος (Δέσπω, Αγγελίνα, Μπεΐνα, Μάρω, Μούλα, γυναίκα του τεμπέλη, κοράσιο που τραγούδησε στο γεφύρι…) και το περιεχόμενό τους είναι κοινωνικό, σατιρικό, ιστορικό (ακριτικά, εποχή Τουρκοκρατίας), παραλογές κ.α, ενώ τα βήματά τους είναι τελετουργικά και όχι εύθυμα. Η Ανδρομάνα ανήκει στους δίπατους-τρίπατους χορούς, μια αρχέγονη συνήθεια κι άλλων χωρών της Μεσογείου, που σήμερα επιβιώνει μόνο στην Ελλάδα, στη Δεσκάτη Γρεβενών και στην Ισπανία, στην Καταλονία. Συνεπώς είναι διακριτή και αποτελεί αντικείμενο μελέτης εθίμων του λαϊκού πολιτισμού από μελετητές διαφόρων χωρών. '' Η πλατεία γεμίζει με ομόκεντρους γυναικείους κυρίως κύκλους με τους συγκλονιστικούς στίχους του τελευταίου τραγουδιού να τραντάζουν ολόκληρο τον τόπο και να συνοδεύουν ολονών τις μνήμες μέχρι το επόμενο ξεπροβόδισμα. Ν’ ώρα καλή σου Πασχαλιά κι πίσου να γυρίσεις. Όπους μας άφ’κις να μας βρεις κι ακόμα κι καλύτιρα. Τούτουν του χρόνου τουν καλό, τουν άλλουν ποιος τουν ξέρει. Για ζούμι, για πιθαίνουμι, για σι άλλουν τόπου πάμι.
more
Αθήνα
20
04
2024
  Αυτό το Σάββατο, 20 Απριλίου, οι ONIRAMA μοιράζονται τη σκηνή με τους ΜΠΛΕ. «Δύσκολος καιρός για πρίγκηπες», «Φοβάμαι», «Ο Χορός», «Νιώθω Ενοχές», «Κλεψύδρα», «Πιάνω Φωτιά», και δεκάδες άλλες διαχρονικές επιτυχίες των δυο συγκροτημάτων που έχουν αφήσει το δικό τους μοναδικό στίγμα στην ελληνική δισκογραφία, θα μας παρασύρουν σε ένα μοναδικό πάρτυ!   Οι ONIRAMA, με την ανεξάντλητη και εντυπωσιακή τους ενέργεια, για ακόμα μια φορά «ανακατεύουν» μελωδίες, ήχους και διαφορετικές μουσικές εποχές και γεμίζοντας τις βραδιές μας με καλά τραγούδια, ρυθμό και χορό! Οι πόρτες ανοίγουν: 21:00 Έναρξη: 22:00 Προπώληση: https://www.more.com/music/onirama-and-guests/  
more