ΚΟΣΜΟΣ
22.05.2022
ΚΟΣΜΟΣ
Σαουδική Αραβία: Για πρώτη φορά, το πλήρωμα μιας πτήσης από το Ριάντ στην Τζέντα αποτελείτο αποκλειστικά από γυναίκες
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους flyadeal ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε την πρώτη πτήση στη Σαουδική Αραβία με πλήρωμα αποτελούμενο αποκλειστικά από γυναίκες.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Ιμάντ Ισκανταρανί, επρόκειτο για μια πτήση από το Ριάντ με προορισμό την Τζέντα. Και τα επτά μέλη του πληρώματος ήταν γυναίκες - οι έξι από αυτές Σαουδαράβισσες. Η εθνικότητα της έβδομης, της κυβερνήτριας του αεροσκάφους, δεν διευκρινίστηκε.
Η σαουδαραβική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας επιβεβαίωσε την ανακοίνωση της flyadeal, που είναι θυγατρική της κρατικής εταιρείας Saudia και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή γυναικών στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών.
Το 2019 πραγματοποιήθηκε στη Σαουδική Αραβία η πρώτη πτήση με συγκυβερνήτη μια γυναίκα.
Περισσότερα θέματα
-
ΚΟΣΜΟΣ
Νέος σεισμός 5,6 βαθμών στην Τουρκία- 4.365 νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τα 7,8 Ρίχτερ- Αγώνας δρόμου για να σωθούν επιζώντες
Σεισμική δόνηση 5,6 βαθμών καταγράφηκε στην κεντρική Τουρκία, ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα, κατά την ίδια πηγή.
Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι συνεχής στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Τουλάχιστον 4.365 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Φονικός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας - Τουλάχιστον 161 νεκροί
Σεισμός ισχύος 7,8 βαθμών έπληξε τα ξημερώματα τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 100 ανθρώπους στις δύο χώρες και προκαλώντας τεράστιες και εκτεταμένες υλικές ζημιές, με βάση τους ως τώρα -ακόμη προσωρινούς- απολογισμούς στις δυο πλευρές των συνόρων.
Τουλάχιστον 111 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες συριακές πόλεις,... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
ΗΠΑ: Στην "κατάψυξη" οι βορειοανατολικές ΗΠΑ-Θερμοκρασία ρεκόρ -78°C στο Νιου Χαμσάιρ
Οι βορειοανατολικές ΗΠΑ και ο ανατολικός Καναδάς βιώνουν ένα παγωμένο Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να καταγράφει αρνητικά ρεκόρ και τους ψυχρούς ανέμους να δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες, οι οποίες ωστόσο αναμένεται ότι από αύριο Κυριακή θα αρχίσουν σταδιακά να βελτιώνονται.
Στο όρος Ουάσινγκτον, στην Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, η αισθητή θερμοκρασία (σ.σ.... συνέχεια
-
ΚΟΣΜΟΣ
Ο Μακρόν κατήγγειλε τη «φυγή προς τα εμπρός» του Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε χθες Πέμπτη το βράδυ, μετά το δείπνο που παρέθεσε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, τη «φυγή προς τα εμπρός» του Ιράν σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας, προειδοποιώντας την Τεχεράνη πως η τροχιά που χαράσσει δεν θα μείνει χωρίς... συνέχεια
Last News
Next News