Home > News 24 > Διεθνή

ΚΟΣΜΟΣ

28.09.2022

ΚΟΣΜΟΣ
Σολτς: Δεν θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στην Ουκρανία


Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας τονίζει σε δήλωσή του που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο πως η θέση του Βερολίνου σε ό,τι αφορά κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, όπου οι φιλορωσικές αρχές οργάνωσαν τις τελευταίες ημέρες δημοψηφίσματα για την προσάρτηση τεσσάρων περιφερειών στη Ρωσία, δεν θα αλλάξει.

«Δεν θα αποδεχθούμε τα αποτελέσματα αυτών των δημοψηφισμάτων, που αποτελούν απάτη, και η υποστήριξή μας στην Ουκρανία θα συνεχιστεί αμείωτη», τόνισε ο Όλαφ Σολτς σε δήλωσή του στην εφημερίδα Neue Osnabrücker Zeitung που δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο.

Οι φιλορωσικές αρχές ανακοίνωσαν χθες την επικράτηση του «ναι» στα δημοψηφίσματα στη Χερσώνα, στη Ζαπορίζια, στο Ντανιέτσκ και στο Λουγκάνσκ, όπου διεξήχθησαν από την Παρασκευή δημοψηφίσματα με το ερώτημα της ένταξης των περιοχών αυτών στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία, που προκαλεί αντεγκλήσεις, ο κ. Σολτς επέμεινε πως το Κίεβο θα παραλάβει άμεσα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) σοβιετικού σχεδιασμού από άλλες νατοϊκές χώρες, τα αποθέματα των οποίων θα αναπληρωθούν από τη Γερμανία και άλλους στο πλαίσιο της λεγόμενης κυκλικής ανταλλαγής. Απέφυγε να αναφερθεί στην πιεστική απαίτηση του Κιέβου να της σταλούν γερμανικά άρματα μάχης τελευταίας τεχνολογίας.

«Η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία όσο περισσότερο μπορεί», όμως «ταυτόχρονα κάνει ό,τι μπορεί για να προληφθεί σύρραξη απευθείας ανάμεσα στο NATO και τη Ρωσία», είπε ο καγκελάριος στη Νόιε Οσναμπρίκερ Τσάιτουνγκ. Επέμεινε στο γεγονός πως αυτό θέλει η πλειοψηφία των Γερμανών.

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved