Μασσαλία
09
05
2024
ΣΠΟΡ

Η Ολυμπιακή φλόγα φτάνει στη Μασσαλία εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Μασσαλία, λίγο έξω από το Παλιό Λιμάνι, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας την Τετάρτη, 79 ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Αγώνων του Παρισιού 2024.
Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Μασσαλία, λίγο έξω από το Παλιό Λιμάνι, εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας την Τετάρτη, 79 ημέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Αγώνων του Παρισιού 2024.

Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι αναμένεται να παρευρεθούν στην τελετή μετά την εξάωρη παρέλαση του τρικάταρτου Belem, που έφυγε από την Ελλάδα στις 27 Απριλίου με τη φλόγα αφού άναψε στην Αρχαία Ολυμπία 11 ημέρες νωρίτερα.

Το πλοίο περίμεναν 1.024 σκάφη.

Περίπου 6.000 αξιωματικοί επιβολής του νόμου ασφαλίζουν την περιοχή πριν ο Florent Manaudou, ο Γάλλος Ολυμπιονίκης του 2012 στα 50 μέτρα ελεύθερου στυλ κολύμβησης ανδρών, φέρει τη φλόγα στο έδαφος λίγο μετά τις 17:30 GMT, παρουσία του προέδρου Emmanuel Macron.

Έχουν επίσης αναπτυχθεί μονάδες σκύλων της αστυνομίας και ελεύθεροι σκοπευτές των ελίτ δυνάμεων.

«Είναι ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin. «Η ζωή συνεχίζεται στη Μασσαλία αλλά σε μεγάλες συνθήκες ασφαλείας.

«Συλλάβαμε αυτήν την εκδήλωση ως μια τελετή, την πέμπτη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 (πέρα από τις τελετές έναρξης και λήξης», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παρισιού 2024, Τιερί Ρεμπούλ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις τελετές.

«Η Μασσαλία είναι το ιδανικό μέρος για να δημιουργήσεις αναμνήσεις».

Ο Florent Manaudou, ο Γάλλος Ολυμπιονίκης 2012 στα 50 μέτρα κολύμβησης ελεύθερου ανδρών, θα ανάψει το καζάνι λίγο μετά τις 17:30 GMT παρουσία του Προέδρου Emmanuel Macron.

Θα ακολουθήσει μια δωρεάν ραπ συναυλία σε πλωτή σκηνή μπροστά σε 45.000 θεατές.

Η σκυταλοδρομία θα ξεκινήσει την Πέμπτη με τους πρώην ποδοσφαιριστές της Olympique de Marseille, Jean-Pierre Papin, Didier Drogba και Basile Boli, καθώς και τον σεφ τριών αστέρων Alexandre Mazzia μεταξύ των λαμπαδηδρόμων.

Περισσότερα από 10.000 άτομα θα συμμετάσχουν στη λαμπαδηδρομία πριν η φλόγα φτάσει στο Παρίσι και εγκατασταθεί κοντά στο Λούβρο, στο Jardin des Tuileries.

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου.