11
12
2023
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Πήγαμε στην έκθεση “LIFE IN SPACE” στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή

Στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή πραγματοποιείται μέχρι τις 15 ιανουαρίου 2014 μία μοναδική έκθεση με τίτλο “LIFE IN SPACE”.
Στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή πραγματοποιείται μέχρι τις 15 ιανουαρίου 2014 μία μοναδική έκθεση με τίτλο “LIFE IN SPACE”.

Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “THE U.S. SPACE & ROCKET CENTER” και το Space Camp του, το “MARSHALL SPACE FLIGHT CENTER” της NASA και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI).

Αυτό που προσφέρει στους επισκέπτες της συγκεκριμένη έκθεση είναι μία μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο καθώς φυσικά και να δούνε από κοντά την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε από την αρχή που ξεκίνησε αυτό το μαγευτικό ταξίδι μέχρι και σήμερα.

Το Athens24 βρέθηκε εκεί για να σας περιγράψει και να σας πει για τα μοναδικά αυτά εκθέματα – 50 στον αριθμό – που βρίσκονται εκεί, καθώς φυσικά και τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μικροί και μεγάλοι.


Τι είναι αυτό που μπορείτε να δείτε λοιπόν στα 1.500 τετραγωνικά μέτρα της έκθεσης;

Αρχικά να πούμε πως το εισιτήριο για την είσοδο στην έκθεση κοστίζει 18€ (Ενήλικες) και 15€ (Παιδιά) για Σάββατο/Κυριακή/Αργίες και 15€ (Ενήλικες) και 12€ (Παιδιά) για τις Καθημερινές, βέβαια υπάρχουν ειδικές προσφορές για φοιτητές, ανέργους και πολύτεκνους.

Μπαίνοντας λοιπόν μέσα στο χώρο της έκθεσης υπάρχουνε ειδικά σήματα που σε καθοδηγούν έτσι ώστε να καταφέρεις να να δεις όλα τα εκθέματα. Σε κάθε έκθεμα υπάρχει αναλυτικά η ιστορία του, αλλά και το που χρησιμοποιήθηκε. Να πούμε ότι υπάρχουνε πάρα πολλές στολές από τις αποστολές που γίνανε κατά διαστήματα κυρίως στη σελήνη και η ιστορία των αστροναυτών που έκανα την εξερεύνηση, μάλιστα υπάρχει και ένα σημείο στο οποίο θα βρείτε ένα πραγματικό κομμάτι από την σελήνη και θα έχετε τη δυνατότητα να το αγγίξετε!

Επίσης, θα μπορέσετε να δείτε χειρόγραφες σημειώσεις για το πώς ξεκίνησε όλο αυτό το μαγικό ταξίδι για την εξερεύνηση και την κατάκτηση του διαστήματος και φυσικά να δείτε κάτω από ποιες συνθήκες οι αστροναύτες ζούνε πάνω στους διαστημικούς σταθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι θα δείτε τα πραγματικά δωμάτια που είχανε οι αστροναύτες έτσι ώστε να μπορούν να ξεκουράζονται τις τουαλέτες τις οποίες χρησιμοποιούσαν και φυσικά μπορείτε να δείτε και αρκετά δείγματα από τα φαγητά τα οποία τρώνε οι αστροναύτες στο διάστημα.

Ξεχωρίσαμε την κεφαλή από την αποστολή Apollo στη σελήνη αλλά και φυσικά τα δύο μεγάλα πιλοτήρια τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πυραύλους για αποστολές στο διάστημα.

Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι προς το τέλος της έκθεσης υπάρχει μία ένα ομοίωμα στολής αστροναύτη, την οποία μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να βγάλετε φωτογραφίες μέσα στη στολή κάτι που είναι δωρεάν και μπορεί φυσικά ο καθένας με το κινητό του να φωτογραφίσει την παρέα του ή τα παιδιά του!

Τελειώνοντας την έκθεση υπάρχει ένας ειδικός διαμορφωμένος χώρος όπου μπορείτε διαδραστικά να ζήσετε και εσείς μία εμπειρία ενός ταξιδιού στο διάστημα και όχι μόνο. Υπάρχουν αρκετοί προσομοιωτές οι οποίοι θα σας πάνε στον Άρη, θα σας κάνουνε μία ξενάγηση σε μία διαστημική βάση, θα σας βάλουν στη θέση του οδηγού ενός μαχητικού αεροσκάφους και φυσικά για τους ακόμα πιο τολμηρούς υπάρχει και ένα ειδικό μηχάνημα στο οποίο προπονούνται οι αστροναύτες πριν τα ταξίδια τους στο διάστημα.

Να πούμε πως κάθε μία από αυτές δραστηριότητες έχει έξτρα χρέωση η οποία είναι στα 3€ (για την κάθε μια ξεχωριστά)

Πριν από αποχωρίσετε από την έκθεση μπορείτε να επισκεφτείτε και το ειδικό κατάστημα που υπάρχει στο χώρο όπου μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορα σου σουβενίρ από την επίσκεψή σας στην έκθεση.

Πρόκειται πραγματικά για μία μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι θέλουν πραγματικά να δουν από κοντά το πώς ξεκίνησε όλο αυτό το μαγικό ταξίδι για την κατάκτηση του διαστήματος και ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστροναύτες και όχι μόνο.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΟΥΔΗ
Λεωφ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου 33, Αθήνα 115 27

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 13:00 έως 21:00
Τελευταία Είσοδος 20:00

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ : 10:00 έως 22:00
Τελευταία Είσοδος 21:00

- Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου

Τηλέφωνο Ταμείων Έκθεσης: 2107712647

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Καθημερινές: 15 € - Σάββατο/Κυριακή/Αργίες : 18 €
Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+ / ΑΜΕΑ / Πολύτεκνοι :
Καθημερινές: 12 € - Σάββατο/Κυριακή/Αργίες : 15 €

Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των πέντε ετών.

Σταυρούλα Λούρου