Αθήνα
12
03
2024
ΕΛΛΑΔΑ

H εφορία στο κινητό μας - Εως το τέλος του μήνα ενεργοποιείται η νέα εφαρμογή από την ΑΑΔΕ

Στα τέλη Μαρτίου η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για κινητά τηλέφωνα θα μπει σε λειτουργία και πλέον μέσω αυτής οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους με αυτό τον τρόπο.
Στα τέλη Μαρτίου η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ για κινητά τηλέφωνα θα μπει σε λειτουργία και πλέον μέσω αυτής οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν σχεδόν όλες τις συναλλαγές τους με αυτό τον τρόπο.

Τι θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες μέσω της εφαρμογής

Με τη νέα αυτή εφαρμογή οι πολίτες θα βλέπουν στην οθόνη του κινητού τους το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την Εφορία, ενώ θα μπορούν να πληρώνουν μέσω κάρτας από το τηλέφωνο τους, να λαμβάνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους και να αποθηκεύουν βασικά φορολογικά τους έγγραφα.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευση εγγράφων και πιστοποιητικών που χρειάζεται συχνά ο φορολογούμενους χωρίς να χρειάζεται να τα αναζητά με τους κωδικούς του taxis.

Εκτιμάται ότι με τη νέα εφαρμογή και τα μηνύματα που θα λαμβάνουν οι φορολογούμενοι θα αυξηθούν σημαντικά οι εμπρόθεσμες πληρωμές.

Η εφαρμογή θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσους εγγραφούν στην εφαρμογή και με τον τρόπο αυτό θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται να εκδίδουν τιμολόγιο το οποία αυτόματα θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία.


Ειδικότερα το νέο application της ΑΑΔΕ θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες:

-Να βλέπουν το φορολογικό προφίλ τους, τις οφειλές τους προς την εφορία, να πληρώνουν μέσω κάρτας από το κινητό τους και να παίρνουν γενικές και προσωποποιημένες ενημερώσεις για τις υποχρεώσεις τους στα κινητά τους.

-Να ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Oι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται έγκαιρα για το υπόλοιπο των δόσεων της ρύθμισης και για περιπτώσεις απώλειας κάποιας από τις τρέχουσες ρυθμίσεις. Όταν ο οφειλέτης δεν πληρώσει μία δόση το σύστημα, θα ενημερώνεται αυτόματα και στη συνέχεια θα στέλνει μήνυμα στον υπόχρεο για τη δόση που δεν κατέβαλε, αλλά και για τις κυρώσεις που θα υποστεί εφόσον χάσει τη ρύθμιση.

-Να εκδίδουν τιμολόγια ανά πάσα στιγμή,τα οποία θα ανεβαίνουν και στα ηλεκτρονικά βιβλία

-Να αποστέλλουν ψηφιακό δελτίο μέσω του κινητού. Με το ψηφιακό δελτίο αποστολής ελέγχεται η διακίνηση των προϊόντων (οικοδομής και αγροτικά). Όσοι εγγραφούν στο νέο Αpplication θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, από όπου και αν βρίσκονται, να συνδέονται με τα MyData και να εκδίδουν τιμολόγια.

Σταυρούλα Λούρου