04
05
2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το νέο Υπουργείο που θα ιδρύσει

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης “προχώρησε” ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή φυσικά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.
Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης “προχώρησε” ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή φυσικά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αυτό που κατέστησε σαφές – από την πρώτη στιγμή – είναι ότι ζητάει καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. “Εγώ θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μια και μοναδική κάλπη της 21ης Μαΐου. Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους, Θέλω να νικήσουμε με καθαρή διαφορά, δεν θέτω ποτέ ποσοτικούς στόχους, θέλω στις 19 εναπομείνασες ημέρες να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να δουν αυτά που θέλουμε να κάνουμε την δεύτερη 4ετία. Θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή ώστε να μην αμφισβητείται την επόμενη ημέρα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι Πρωθυπουργός”, είπε χαρακτηριστικά.

“Θα σεβαστώ απόλυτα τις συνταγματικές επιταγές, προφανώς και θα πάρω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, θα είμαστε πρώτο κόμμα και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αξιολογήσω τις κινήσεις μου” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

“Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή, ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας. Με ρωτάτε για τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σας πω τι λέει ο κ. Ανδρουλάκης, που δεν φαίνεται πολύ πειστικός όταν λέει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δε συμφωνεί στην αλλαγή του άρθρου 16, δεν ψήφισε την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μιλάμε για μεγάλες μεταρρυθμίσεις εγώ δεν έχω κρύψει ότι τάσσομαι υπέρ μονοκομματικών σταθερών κυβερνήσεων”.

Στη συνέχεια της συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σχετικά με τα νέα σχέδιά του για την επόμενη τετραετία, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει, μεταξύ άλλων, ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου Υπουργείου αν η Νέα Δημοκρατία βρεθεί για άλλη μια φορά στην Κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Με αφορμή το πρόγραμμα “Σπίτι Μου” για το οποίο προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων ώστε τελικά οι δικαιούχοι να γίνουν 20.000 από 10.000 που είναι σήμερα αφήνοντας ανοιχτό “παράθυρο” για νέους πόρους “για να το στηρίξουμε αν αυτό είναι επιτυχημένο”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στην αναδιάταξη του κράτους που θα προχωρήσει την επόμενη τετραετία, ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει ένα υπουργείο Στέγασης και Κοινωνικής Πολιτικής.

“Έχοντας 4 χρόνια εμπειρίας έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τοι πώς μπορούμε να αναδιατάξουμε το κράτος και την οργάνωση της κυβέρνησης. Το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να "σπάσει" σε δύο κομμάτια. Να μείνει, δηλαδή, το κομμάτι της κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής σε ένα ανεξάρτητο μικρότερο Υπουργείο” είπε ο Πρωθυπουργός και εξήγησε επιπλέον: “σε αυτό θα έρθει συνολικά η κοινωνική πολιτική. Δεν μιλάμε για real estate και ανάπτυξη αλλά για κοινωνική πολιτική”.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε για το ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα κυβερνήσει μαζί και απάντησε ότι “προφανώς θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες και σίγουρα θα υπάρχουν πολλές αλλαγές”.

“Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές μετά από μια 4ετια. Αλλαγές μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος φεύγει ή ότι αναλαμβάνει άλλο χαρτοφυλάκιο” πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός ο οποίος ρωτήθηκε αν θα έχουμε εσωτερικές μετακινήσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο και αρκέστηκε να απαντήσει “πολλές αλλαγές”.

Σταυρούλα Λούρου