05
04
2023
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε αύξηση 8% στα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ κατά 8% ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα: “Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική”.
Την αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ κατά 8% ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα: “Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική”.

“Σημασία έχει”, είπε, “να νιώσει και ο καθημερινός πολίτης ότι από τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών προκύπτει και η δική του καλύτερη ζωή. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής που πρεσβεύουμε: η ανάπτυξη να διευρύνει τον δημόσιο πλούτο. Και μέρισμα από αυτόν να μετατρέπεται σε περισσότερη απασχόληση. Σε καλύτερες αμοιβές. Και σε μεγαλύτερη φροντίδα για τους πιο ευάλωτους. Ένας δίκαιος συνδυασμός, δηλαδή, συνολικής προόδου και προσωπικής ευημερίας. Κι όταν μιλώ για φροντίδα στους ευάλωτους, το εννοώ. Ξέροντας, λοιπόν, ότι ενώ οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν, αντισταθμίζοντας μέρος του πληθωρισμού, δεν τις ακολούθησαν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Γι΄ αυτό και επέλεξα ως τελευταία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, την άμεση αύξησή τους κατά 8%. Ενισχύοντας, έτσι περίπου 200.000 συμπολίτες μας με το μέρισμα που μας επιτρέπει η καλή πορεία της οικονομίας μας”.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας είπε ότι σε λιγότερο από 45 μήνες και μάλιστα μέσα από πολλές κρίσεις ο τόπος κατάφερε να συμβαδίσει με το διεθνές περιβάλλον. Κατάφερε να κάνει άλματα τα βήματά του για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο ώστε η Ελλάδα να αποτελεί σήμερα την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης.

Όπως είπε “το 2019 κάναμε μια νέα αρχή και έκτοτε έχουμε εκτινάξει εξαγωγές και επενδύσεις. Το κλείσιμο του 2022 μας βρίσκει με τη δεύτερη ισχυρότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Σε συνδυασμό με τις επιδόσεις του τουρισμού είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μας βοηθήσει να αντέξουμε παρά τις διεθνείς αναταράξεις”.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον πληθωρισμό λέγοντας ότι “συμπιέζει τα εισοδήματα αλλά είναι αισθητά κάτω σε σχέση με την ευρωζώνη» και κάλεσε όλους να κρατήσουν το γεγονός ότι «η Ελλάδα εξέδωσε επιτυχώς 5ετες ομόλογο μια ημέρα μετά την προκήρυξη των εκλογών απόδειξη ότι η διεθνής κοινότητα εμπιστεύεται το παρόν και το μέλλον της χώρας”.

“Δεν έγιναν όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού. Το 2019 δεν είχα υποσχεθεί θαύματα αλλά σας είχα περιγράψει ένα όραμα και είχα υποσχεθεί σκληρή δουλειά. Είχα περιγράψει την οικονομική πολιτική ως ένα τρίγωνο με πρώτη πλευρά τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις” συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγησε:

“Η δεύτερη πλευρά αφορούσε την αλλαγή στο δημοσιονομικό μείγμα μετά την ιδεοληπτική αντίληψη της υπερφορολόγησης της εργατικής τάξης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Υποσχεθήκαμε ότι θα μειώσουμε φόρους και τους μειώσαμε. Ακολουθήσαμε μια ευέλικτη και αναπτυξιακή φορολογική πολιτική χωρίς να κινδυνεύσει η δημοσιονομική σταθερότητα”.

Ειδικά, δε, για το πρωτογενές έλλειμμα του 2022 με αφορμή τις αναφορές του Χρήστου Σταϊκούρα, είπε ότι “θα είναι πολύ χαμηλότερο του αναμενομένου και ισχύει η δέσμευση το 2023 η χώρα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα”.

Σταυρούλα Λούρου