26
09
2023
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Έρχεται η κακοκαιρία Elias – Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη

Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών θα προκαλέσει η κακοκαιρία Elias μέχρι την Πέμπτη κάνει λόγο το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.
Για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών θα προκαλέσει η κακοκαιρία Elias μέχρι την Πέμπτη κάνει λόγο το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Όπως έγινε γνωστό, η κακοκαιρία Elias θα φέρει μεγάλα ύψη βροχής, καθώς επίσης χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών σε μεγάλο μέρος της χώρας και δη στις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί από την κακοκαιρία Daniel.


Αναλυτικά ο καιρός μέχρι την Πέμπτη:

Σήμερα Τρίτη (26/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Την Τετάρτη (27/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.


Πότε θα “χτυπήσει” την Αττική

Σύμφωνα με τον τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη: “Θα δούμε και εδώ στην Αττική, ιδιαίτερα Τετάρτη και Πέμπτη βροχές και καταιγίδες. Ενδέχεται τα φαινόμενα τοπικά να είναι και ισχυρά και από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα πάμε σε έναν πιο ομαλό καιρό, θα πέσει βέβαια η θερμοκρασία αλλά θα πάμε σε έναν άστατο καιρό με πιο ήπιες και πιο σταθερές βροχοπτώσεις”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει και Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη καθώς θα φεύγει.

Σταυρούλα Λούρου