Αθήνα
07
12
2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα σήμερα ο Ερντογάν: Το πρόγραμμα της επίσκεψής του - Που διακόπτεται η κυκλοφορία

Η Αθήνα "δηλώνει" έτοιμη για να υποδεχθεί σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" σήμερα στις 11, με συνοδεία δύο ακόμα αεροσκαφών. Τα αεροπλάνα, εκτός από τον Ερντογάν, θα μεταφέρουν τους συνεργάτες του, αλλά και τρία αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί.
Η Αθήνα "δηλώνει" έτοιμη για να υποδεχθεί σήμερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος θα αφιχθεί στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" σήμερα στις 11, με συνοδεία δύο ακόμα αεροσκαφών. Τα αεροπλάνα, εκτός από τον Ερντογάν, θα μεταφέρουν τους συνεργάτες του, αλλά και τρία αυτοκίνητα με τα οποία θα μετακινηθεί.

Η διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στις πέντε ώρες.

Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συζητήσουν για τα επόμενα βήματα στις σχέσεις και τις επαφές των δύο χωρών με βάση τους τρεις άξονες που είχαν συμφωνηθεί κατά τη συνάντησή τους στο Βίλνιους τον περασμένο Ιούλιο: πολιτικός διάλογος, Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, θετική ατζέντα.


Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

11:00 - Άφιξη Ερντογάν στο "Ελ. Βενιζέλος"

Θα τον υποδεχθεί στο αεροδρόμιο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτης.

11:30 - Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Ερντογάν

Μια 45λεπτη συνάντηση με την ΠτΔ θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος και στη συνέχεια θα μεταβεί -δίπλα- στο Μέγαρο Μαξίμου.

12:15 Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, Γεραπετρίτη - Φιντάν και Μπούρα - Κιλίτς στο Μαξίμου

Στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στο Μαξίμου θα βρίσκονται, εκτός από τους Υπουργούς Εξωτερικών, η κ. Μαρία Μπούρα και ο κ. Τσαγατάι Κιλίτς, οι δύο διπλωματικοί σύμβουλοι των δύο ηγετών, όπως και στο Βίλνιους και στη Νέα Υόρκη.

13:00 Δηλώσεις Μητσοτάκη και Ερντογάν

Οι δύο ηγέτες μετά τις δηλώσεις δεν θα δεχθούν ερωτήσεις. Θα ακολουθήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στο Μαξίμου, παρουσία όλων των υπουργών από ΥΠΕΞ και ΛΑΕΔ.

13:30 Συνεδρίαση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας

Στη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου θα επικυρωθούν οι συμφωνίες που βρίσκονταν στα σκαριά το τελευταίο διάστημα. Θα έχει ακολουθήσει γεύμα των δύο ηγετών και των κυβερνητικών στελεχών.


Οι δρόμοι που θα κλείσουν – Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας θα υπάρξει σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του κέντρου.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά σε τμήματα των εξής οδικών αξόνων:

- Λ. Κατεχάκη
- Λ. Μεσογείων
- Λ. Βασ. Σοφίας
- Λ. Κηφισίας
- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου
- Λ. Βασ. Αμαλίας
-Λ. Αλεξάνδρας
- Μιχαλακοπούλου
- Σταδίου
- Πανεπιστημίου
- Ακαδημίας

Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται σήμερα Πέμπτη 7/12 κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση από τις 06:00 έως τις 18:00 για λόγους δημόσιας ασφάλειας, στις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ.Βενιζέλος" έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της την οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος".

Σταυρούλα Λούρου