Αθήνα
23
04
2024
ΘΕΑΜΑΤΑ

Ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025.

Μέρος στην ακρόαση μπορούν να λάβουν παιδιά που έχουν γεννηθεί μεταξύ των ετών 2012 και 2017.

Στην Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ τα παιδιά προετοιμάζονται στο ρεπερτόριο της όπερας που αφορά σε παιδικές φωνές και εκπαιδεύονται στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας.

Η Παιδική Χορωδία αποτελείται από τα εξής τμήματα:

• Το τμήμα παιδιών που έχουν ήδη μουσικές γνώσεις (solfège) και τα οποία στελεχώνουν το Κυρίως Σώμα της Παιδικής Χορωδίας που θα μπορεί να συμμετέχει στις παραγωγές της ΕΛΣ κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2024-2025. Στο τμήμα αυτό υπάρχει η πιθανότητα να ενταχθούν και παιδιά δίχως μουσικές γνώσεις, αλλά με ιδιαίτερες μουσικές ικανότητες.

• Το Προπαρασκευαστικό τμήμα και το τμήμα του Φυτωρίου, όπου τα παιδιά διδάσκονται μουσική ανάγνωση με βιωματικό τρόπο και καλλιεργούν βασικές χορωδιακές δεξιότητες.

Η συμμετοχή κάθε μέλους της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ στην παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία θα ανανεώνεται με επαναξιολόγηση στα μέσα και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου.

Το τακτικό πρόγραμμα προβών των τμημάτων της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ που συνήθως ακολουθείται έχει ως εξής:

• Φυτώριο & Προπαρασκευαστικό: Τρίτη, 17.00-20.00

• Κυρίως Σώμα: Τετάρτη & Παρασκευή, 17.00-20.00

Να σημειωθεί ότι κατ’ εξαίρεση και λόγω καλλιτεχνικών αναγκών (όπως συμμετοχή σε παραστάσεις, προετοιμασία συναυλιών κτλ.) ενδέχεται να υπάρξουν προσωρινές τροποποιήσεις στο παραπάνω πρόγραμμα.

Η διαδικασία της ακρόασης αποτελείται από τρεις φάσεις, εκ των οποίων οι δύο τελευταίες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα.

Στην Α΄ φάση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βιντεοσκοπήσουν ένα τραγούδι της επιλογής τους δίχως συνοδεία μουσικού οργάνου (μέγεθος αρχείου έως 80ΜΒ). Οι επιλεγέντες της Α΄ φάσης θα προκριθούν στη Β΄ φάση, στην οποία θα εξεταστούν ατομικά σε ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις. Οι επιτυχόντες σε αυτήν την ακρόαση θα προκριθούν στην Γ΄ φάση, στην οποία θα εξεταστούν ατομικά και ομαδικά σε ακουστικές και ρυθμικές ασκήσεις.  

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να συμπληρώσουν την αίτηση που θα βρουν στο site της ΕΛΣ (https://www.nationalopera.gr/aitisi-symmetoxis-stin-akroasi-tis-paidikis-xorodias-e-l-s) και να ανεβάσουν και καταχωρίσουν το βιντεοσκοπημένο τραγούδι τους στο σχετικό πεδίο.

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 και ώρα 14.00.

Αιτήσεις υποψηφίων που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

Η Β΄ φάση της ακρόασης για όσους προκριθούν σε αυτή θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3, Τρίτη 4 & Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 από τις 14.00. Οι συμμετέχοντες σε αυτή θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσής τους μέσω email τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Η Γ΄ φάση της ακρόασης για όσους προκριθούν σε αυτή θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 από τις 14.00. Οι συμμετέχοντες σε αυτή θα ενημερωθούν για την ακριβή ώρα προσέλευσής τους μέσω email την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Επιμελήτρια Παιδικής Χορωδίας ΕΛΣ  ntemou@nationalopera.gr  
Διεύθυνση Σκηνής ΕΛΣ stageoffice@nationalopera.gr