18
07
2023
ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη – Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που θα ισχύσουν για το δεύτερο κύμα καύσωνα

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ μαπό την Πέμπτη και μετά θα έχουμε τριήμερο καύσωνα με θερμοκρασίες που θα “λιώσουν” τη χώρα.
Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ μαπό την Πέμπτη και μετά θα έχουμε τριήμερο καύσωνα με θερμοκρασίες που θα “λιώσουν” τη χώρα.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη (20/7) οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, ενώ από την Παρασκευή (21/7) έως και την Κυριακή (23/7) η νέα θερμική έξαρση θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και η υποχώρηση αναμένεται από ενώ τη Δευτέρα (24/7) και από τα βόρεια αναμένεται υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Μάλιστα, την Πέμπτη (20/7) οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν στα ηπειρωτικά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 39 με 41 και στα νησιά του Αιγαίου τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την Παρασκευή (21/7) έως και την Κυριακή (23/7) προβλέπεται περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά με τις μέγιστες τιμές να φθάνουν τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που θα ισχύσουν για το δεύτερο κύμα καύσωνα

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό ανέφερε πως για το δεύτερο κύμα καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες μέρες η απόφαση που θα ισχύσει θα είναι ακριβώς η ίδια με το προηγούμενο κύμα.

“Σέβομαι ιδιαιτέρως και ενδιαφέρομαι για τους εργαζόμενους γι’ αυτό το λόγο βγάλαμε και για πρώτη φορά απόφαση με υποχρεωτική ισχύ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα. Για πρώτη φορά έγινε υποχρεωτική για τους ντελιβεράδες, γι’ αυτούς που δουλεύουν στην οικοδομή, γι’ αυτούς που δουλεύουν στα ναυπηγεία”, τόνισε.

Παράλληλα τόνισε πως φέτος καταγράφουν ρεκόρ οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Όπως διευκρίνισε, αυτοί είναι εφέτος 20% πάνω από πέρσι και θα πλησιάσουν τους 70 χιλιάδες.

Σταυρούλα Λούρου