01
08
2023
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Χαρδαλιάς: Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας - Δεν κατεβαίνει ο Πατούλης για Περιφερειάρχης Αττικής

Και με τη “βούλα” πλέον ο Νίκος Χαρδαλιάς θα δώσει μια νέα εκλογική μάχη, αυτήν τη φορά για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητά του.
Και με τη “βούλα” πλέον ο Νίκος Χαρδαλιάς θα δώσει μια νέα εκλογική μάχη, αυτήν τη φορά για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη στήριξή της στην υποψηφιότητά του.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ως ο νέος “εκλεκτός” της Νέας Δημοκρατίας κατεβαίνει στις προσεχείς εκλογές με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο ίδιος έχει προγραμματιστεί να δει τον πρωθυπουργό την Τρίτη, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου θα επιχειρήσει να “κλείσει” το “κεφάλαιο Πατούλη” εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου.

Η επίσημη ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει χαρακτηριστικά: “Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς”, μια ανακοίνωση που δεν αφήνει πλέον κανένα περιθώριο αμφιβολίας σχετικά με τον μέχρι πρότινος “εκλεκτό” του κόμματος, Γιώργο Πατούλη.

Τις τελευταίες μέρες ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς είχε διαρκή επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά και τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου στο πρόσωπο του νυν επικεφαλής στην Περιφέρεια Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Το Σάββατο, έπειτα από την επιθεώρηση η οποία έγινε στα συστήματα πυρασφάλειας των στρατοπέδων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, ο Νίκος Χαρδαλιάς συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο. Τότε ήταν που “κλείδωσε” και η υποψηφιότητά του.

Η παραίτηση του κ. Χαρδαλιά από τα υπουργικά του καθήκοντα θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία ελπίζει ότι η απόφαση του Πρωθυπουργού θα γίνει σεβαστή από τον Γιώργο Πατούλη και τα στελέχη του συνδυασμού του καλούνται να συστρατευτούν με τη νέα προσπάθεια. Παράλληλα, δεν απέκλεισε διαγραφή του Γιώργου Πατούλη, καθώς δεν απάντησε σε σχετική ερώτηση για το εάν θα διαγραφεί ο νυν περιφερειάρχης εάν κατεβεί αυτόνομα, όπως έγινε με τον πρώην βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη που κατεβαίνει στη Δυτική Μακεδονία.

Η απόφαση Πατούλη να μην είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

Περίπου τρεις ώρες μετά το επίσημο χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία στον Νίκο Χαρδαλιά ο Γιώργος Πατούλης έλαβε την απόφαση να μην κατέλθει ως υποψήφιος για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής.

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα Πατούλη

Η αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη στην Περιφέρεια της Αττικής ξεκίνησε από ένα ζεϊμπέκικο και συγκεκριμένα από το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο την ώρα που η χώρα καιγόταν και εν μέσω πένθους στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον χαμό των δύο πιλότων του μοιραίου Canadair, που κατέπεσε στην Κάρυστο.

Ωστόσο, πληροφορίες ανέφεραν πως το ζεϊμπέκικο αυτό ήταν αφορμή για την απόσυρση της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στον Γιώργο Πατούλη. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι στο Μαξίμου υπήρχε διάχυτη δυσαρέσκεια για μία σειρά από αστοχίες του νυν περιφερειάρχη Αττικής αναφορικά με τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών, όπως οι πυρκαγιές, αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα με τα χιόνια.

Σταυρούλα Λούρου
tags: Ελλάδα