15
06
2023
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2023: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την ενημέρωση μέσω sms – Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Σήμερα, 15 Ιουνίου 2023, ανοίγει για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών η πλατφόρμα για την υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να ενημερωθούν με sms για τη βαθμολογία και τη σχολή εισαγωγής τους.
Σήμερα, 15 Ιουνίου 2023, ανοίγει για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών η πλατφόρμα για την υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να ενημερωθούν με sms για τη βαθμολογία και τη σχολή εισαγωγής τους.

Είναι η τρίτη χρονιά φέτος που οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχουν αυτή τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023.

Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι θα μπορούν να λάβουν μήνυμα SMS με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 και στην επόμενη φάση με ξεχωριστό μήνυμα θα ενημερωθούν για τη Σχολή Επιτυχίας τους.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.


Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες

Δεν αποκλείεται, η ανακοίνωση των βαθμολογιών να προηγηθεί των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Μοναδική προϋπόθεση για την γνωστοποίηση αυτή, η ολοκλήρωση της εξέτασης των ειδικών μαθημάτων. Ταυτόχρονα, θα ανακοινωθούν και τα σχετικά στατιστικά στοιχεία, όπως και ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων στις φετινές Πανελλαδικές.

Σταυρούλα Λούρου
tags: Ελλάδα