15
08
2023
ΕΛΛΑΔΑ

Market Pass: Πότε θα ανοίξουν οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr

Το επίδομα για αγορά τροφίμων (Market Pass 2) πήρε επίσημα παράταση τριών μηνών, αλλά οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr καθυστερούν.
Το επίδομα για αγορά τροφίμων (Market Pass 2) πήρε επίσημα παράταση τριών μηνών, αλλά οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr καθυστερούν.

Αρχικά, η πρώτη πληρωμή του Market Pass θα γινόταν τον Σεπτέμβριο και μάλιστα θα ήταν διπλή, ενώ θα ακολουθούσε άλλη μία και τελευταία τον Οκτώβριο. Πλέον αυτό το σενάριο έχει ανατραπεί και ο λόγος είναι η παράταση που έλαβαν οι φορολογικές δηλώσεις έως 31 Αυγούστου 2023. Θα πρέπει πρώτα να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις 2023 και μετά να ανοίξει η πλατφόρμα. Δηλαδή, η πλατφόρμα θα ανοίξει για αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο, αφότου εκκαθαριστούν οι φορολογικές δηλώσεις.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να δώσει το επίδομα σε μία, αλλά τριπλή δόση τον Οκτώβριο. Οι δικαιούχοι, δηλαδή, θα δουν τα χρήματα είτε στην ψηφιακή τους κάρτα, είτε «ψαλιδισμένα» κατά 20% στον τραπεζικό τους λογαριασμό μέσα στον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται, ότι το Market Pass για τους επόμενους τρεις μήνες θα δοθεί με βάση τα εισοδήματα του 2022.


Ποιοι δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση

Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις (θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα). Αν λάμβαναν τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.


Πως γίνεται η αίτηση στο vouchers.gov.gr για το Market Pass

Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για Market Pass 2, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr , χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς για το TAXISNet.


Ακολουθεί η εξής διαδικασία:

- Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

- Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

- Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.

- Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας – στο κινητό τηλέφωνο θα λάβετε έναν κωδικό με SMS, ενώ στο e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.

Σταυρούλα Λούρου
tags: Ελλάδα