19
04
2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Κατηγορίες για βαριά ποινικά αδικήματα – Κατηγορούν τον ευρωβουλευτή για βιασμό και ξυλοδαρμό

Καταγγελία για βαριά ποινικά αδικήματα σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 από τη νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κα. Ελένη Χρονοπούλου.
Καταγγελία για βαριά ποινικά αδικήματα σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 από τη νομική σύμβουλος της Κομισιόν και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κα. Ελένη Χρονοπούλου.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι η καταγγελία της αφορούσε βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Όπως ανέφερε, η καταγγελία της έγινε την αμέσως επόμενη μέρα του συμβάντος, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ τέσσερις μήνες μετά, τον Μάιο του 2020, ένιωσε έτοιμη να δώσει το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

Πλέον, το αίτημα των βελγικών αρχών για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, έπειτα από καταγγελία σε βάρος του για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως, μεταφέρεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Επιτροπή θα ψηφίσει επ’ αυτού σε μια ή δυο εβδομάδες προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας του. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα, η υπόθεση μπορεί να πάρει και μήνες.

Επιβεβαιώνεται δε, ότι η καταγγελία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020 -21. Όταν έγινε η καταγγελία η κα. Χρονοπούλου ήταν υπάλληλος της Ευρωβουλής, ενώ πλέον είναι υπάλληλος της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, φέρεται να είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και να ανήκει στη νέα γενιά στελεχών του κόμματος, ενώ θεωρείται εκ των πλέον εμπίστων στελεχών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τη Δευτέρα ο ευρωβουλευτής τέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ “έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεσή του”. Παράλληλα, ο ίδιος παραιτήθηκε από την Ευρωομάδα του κόμματος, κάνοντας λόγο για “συκοφαντική καταγγελία”.

“Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι ο ευρωβουλευτής τίθεται εκτός κόμματος μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεσή του: “Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση”.

Πληροφορίες για δεύτερη καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για μια γυναίκα που έχει αποτανθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας λόγο για περίπτωση κακοποίησης και η οποία έχει και ιατροδικαστική έκθεση.

Η δεύτερη γυναίκα -μετά την Ελένη Χρονοπούλου- φέρεται να είναι έτοιμη να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίησή της και ξυλοδαρμό! Το περιστατικό που ετοιμάζεται να καταγγείλει η συγκεκριμένη γυναίκα έλαβε χώρα, ενώ η ίδια εργαζόταν ως μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του κ. Γεωργούλη.

Πληροφορίες θέλουν τη συγκεκριμένη γυναίκα έχει προσεγγίσει ήδη γνωστό δικηγόρο των Αθηνών και είναι έτοιμη να προβεί σε καταγγελία στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Σταυρούλα Λούρου