29
03
2024
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Baghead: Η Μάγισσα των Νεκρών (Baghead)

Μια νεαρή γυναίκα κληρονομεί μια υποβαθμισμένη παμπ και ανακαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό στο υπόγειό της. Πρόκειται για ένα πλάσμα που έχει την ικανότητα να παίρνει τη μορφή νεκρών.
Μια νεαρή γυναίκα κληρονομεί μια υποβαθμισμένη παμπ και ανακαλύπτει ένα σκοτεινό μυστικό στο υπόγειό της. Πρόκειται για ένα πλάσμα που έχει την ικανότητα να παίρνει τη μορφή νεκρών.

Έτσι, η νεαρή γυναίκα αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί και έναντι αμοιβής να φέρνει σε επαφή πελάτες με το πλάσμα, έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με δικούς τους ανθρώπους που δεν βρίσκονται στη ζωή... όχι όμως χωρίς συνέπειες.


Κριτική:

Το Baghead είναι μια πολύ "ασφαλής" ταινία τρόμου καθώς ακολουθεί μια δοκιμασμένη φόρμουλα και δεν παίρνει πάρα πολλά ρίσκα. Ως αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθεί μια αρκετά ήπια και χωρίς έμπνευση ταινία.

Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι πολύ ατυχές, καθώς η υπόθεση φαίνεται ότι είχε γερές βάσεις και μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Σίγουρα δεν είναι κακό το στήσιμο, αλλά δεν πιέζει αρκετά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Υπάρχει μια μίζερη προσπάθεια να εξηγηθεί το παρασκήνιο για αυτή την οντότητα, η οποία σε ορισμένα σημεία γίνεται ανόητη.

Δεν προκαλεί καθόλου τρόμο, παρόλο που η ατμόσφαιρα και το σκηνικό είναι καλά στημένα, αλλά ο τρόμος και το σασπένς δεν δημιουργείται με τίποτα. Όλα αυτά δημιουργούνται πολύ επιφανειακά μέσα από jump scares.

Επίσης, δεν βοήθησε το γεγονός ότι οπτικά η ταινία ήταν πολύ σκοτεινή, με φρικτό φωτισμό σε κάποια σημεία που αποσπούσε την προσοχή.


Σκηνοθεσία: Alberto Corredor

Σενάριο: Christina Pamies, Bryce McGuire, Lorcan Reilly

Ηθοποιοί: Freya Allan, Jeremy Irvine, Ruby Barker, Peter Mullan, Anne Müller, Svenja Jung, Ned Dennehy, Julika Jenkins, Saffron Burrows

Διάρκεια: 94 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου