12
08
2022
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: SAS Ειδικές Δυνάμεις: Κόκκινος Συναγερμός (SAS: Red Notice)

Η Grace Lewis και η ομάδα της, η οποία αποτελείται από βαριά οπλισμένους εγκληματίες πολέμου, καταλαμβάνουν την ταχεία Λονδίνο – Παρίσι στο τούνελ της Μάγχης και κρατούν ομήρους εκατοντάδες επιβάτες.
Η Grace Lewis και η ομάδα της, η οποία αποτελείται από βαριά οπλισμένους εγκληματίες πολέμου, καταλαμβάνουν την ταχεία Λονδίνο – Παρίσι στο τούνελ της Μάγχης και κρατούν ομήρους εκατοντάδες επιβάτες.

Η Grace απειλεί να αποκαλύψει τα πιο σκοτεινά μυστικά της βρετανικής κυβέρνησης και να ανατινάξει τη σήραγγα της Μάγχης αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της για λύτρα. Η μόνη ελπίδα των επιβατών είναι ο χειριστής των Ειδικών Δυνάμεων, Tom Buckingham, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο τρένο με την αρραβωνιαστικιά του, Dr Sophie Hart.


Κριτική:

Η αλήθεια είναι ότι με ένα μισό αξιοπρεπές καστ (γιατί το άλλο μισό είναι πραγματικά ότι χειρότερο υπάρχει), δεν είναι δυνατόν να μην καταφέρνει κανείς να “συμπεριφέρεται” πειστικά. Νομίζω ότι έχει να κάνει πολύ με το σενάριο που είναι κωμικά κακό, γεμάτο “τρύπες” η πλοκή, τα κίνητρα και η συνέπεια των χαρακτήρων που είναι άφαντη. Οι ενέργειες των χαρακτήρων δεν έχουν νόημα πολλές φορές, κάτι που θα ήταν εντάξει αν η δράση συνέφερε την ταινία, αλλά οι σεκάνς δράσης είναι επίσης αρκετά κακές.

Η δράση είναι σαν ένα ανόητο πυροτέχνημα και μάλιστα άσχημα χορογραφημένη και πολύ συγκινητική. Αν δει κανείς τους τίτλους θα καταλάβει πως πολλοί είναι οι άνθρωποι που δούλεψαν στην ταινία, αλλά απ’ ότι φαίνεται ξέχασαν να προσλάβουν στρατιωτικούς συμβούλους.

Ακόμη και η ιστορία αγάπης είναι πραγματικά αστεία και δεν λειτουργεί. Μερικοί από τους διαλόγους, ειδικά στο τέλος, είναι πραγματικά απίστευτα κακοί.

Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο, αλλά αν είναι τόσο κακό, υποθέτω ότι έγινε ταινία μόνο επειδή γράφτηκε από έναν πρώην στρατιώτη της SAS. Δεν υπάρχει τίποτα πιστευτό εδώ!


- Σκηνοθεσία: Magnus Martens

- Σενάριο: Laurence Malkin, Andy McNab (βιβλίο)

- Ηθοποιοί: Sam Heughan, Ruby Rose, Andy Serkis, Hannah John-Kamen, Tom Hopper, Noel Clarke, Owain Yeoman, Jing Lusi, Ray Panthaki, Richard McCabe

- Διάρκεια: 124 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου