01
12
2023
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Παιχνίδια Θανάτου (All Fun and Games)

Μια ομάδα εφήβων στο Σάλεμ ανακαλύπτει ένα καταραμένο μαχαίρι και εξαπολύει έναν δαίμονα που τους αναγκάζει να παίξουν φρικιαστικές και θανατηφόρες εκδοχές παιδικών παιχνιδιών όπου δεν υπάρχουν νικητές, παρά μόνο επιζώντες.
Μια ομάδα εφήβων στο Σάλεμ ανακαλύπτει ένα καταραμένο μαχαίρι και εξαπολύει έναν δαίμονα που τους αναγκάζει να παίξουν φρικιαστικές και θανατηφόρες εκδοχές παιδικών παιχνιδιών όπου δεν υπάρχουν νικητές, παρά μόνο επιζώντες.

Κριτική:

Αν είστε μεγάλος φαν των ταινιών τρόμου είναι σίγουρο πως όταν δείτε το καστ αυτής της ταινίας σίγουρα θα σας ενδιαφέρει. Είναι πάντα – θεωρητικά τουλάχιστον – ευχάριστο να βλέπεις μερικά οικεία πρόσωπα ειδικά στο είδος του τρόμου και μερικές φορές μπορείς να βρεις μερικά πραγματικά “διαμάντια”. Δυστυχώς, σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει...

Η υπόθεση φαίνεται πραγματικά γενική, αλλά βέβαια είναι πραγματικά δύσκολο να είσαι πρωτότυπος στις μέρες μας, καθώς οι περισσότερες ιδέες έχουν γίνει ήδη ή τουλάχιστον με παρόμοιο τρόπο.

Η αλήθεια είναι πως στη συγκεκριμένη ταινία δεν πρέπει να έχετε και μεγάλες προσδοκίες, καθώς θα λέγαμε πως έχει αρκετές “γενικούρες” και μάλλον είναι αρκετά βαρετή. Η προσπάθεια να τρομάξει το κοινό με δυνατούς θορύβους και χαρακτήρες που ουρλιάζουν δεν πετυχαίνει και ιδιαίτερα.

Για κάποιο λόγο ο τρόπος που ξεκινά η ταινία σου κινεί το ενδιαφέρον και όντως είχαν επενδύσει στους βασικούς χαρακτήρες, αλλά μόλις ξεκίνησε ο πραγματικός “τρόμος”, ήταν εντελώς συνηθισμένα πράγματα που έχουμε ξαναδεί σε αμέτρητες άλλες ταινίες. Δεν έχει ιδιαίτερα δυνατά σημεία για να ξεχωρίσει. Επίσης, υπάρχουν μερικά παράξενα γραφικά και είναι σαν να έχουν περάσει στην επεξεργασία η ένα περίεργο φίλτρο που πραγματικά δεν προσθέτει τίποτα.

Αν πραγματικά πιστεύεται ότι θα βρείτε κάτι το εξαιρετικά ενδιαφέρον και πιστεύετε ότι μπορεί να απολαύσετε το φιλμ, δοκιμάστε το αλλά μην έχετε υψηλές προσδοκίες γιατί στο τέλος θα απογοητευτείτε!


- Σκηνοθεσία: Eren Celeboglu, Ari Costa

- Σενάριο: J.J. Braider, Eren Celeboglu, Ari Costa

- Ηθοποιοί: Asa Butterfield, Natalia Dyer, Benjamin Evan Ainsworth, Laurel Marsden, Annabeth Gish, Marina Stephenson Kerr, Kolton Stewart, Erik Athavale, Matthew Lupu, Sydney Sabiston

- Διάρκεια: 76 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου