15
12
2023
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Γουόνκα (Wonka)

Με όνειρο να ανοίξει ένα κατάστημα σε μια πόλη που φημίζεται για τη σοκολάτα της, ο νεαρός και φτωχός Willy Wonka ανακαλύπτει ότι η βιομηχανία διοικείται από ένα καρτέλ άπληστων σοκολατοποιών.
Με όνειρο να ανοίξει ένα κατάστημα σε μια πόλη που φημίζεται για τη σοκολάτα της, ο νεαρός και φτωχός Willy Wonka ανακαλύπτει ότι η βιομηχανία διοικείται από ένα καρτέλ άπληστων σοκολατοποιών.

Κριτική:

Η ταινία δεν είναι τόσο πολύ καλή, μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστική για τα μικρά παιδιά κυρίως, αλλά δεν είναι κοντά στην ταινία του Tim Burton, ούτε φυσικά στην ερμηνεία του Johnny Depp. Υπήρχε η δυνατότητα να σε μεταφέρει στον κόσμο της σοκολάτας του Willy Wonka, αλλά δεν τα κατάφερε.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας δεν νιώθεις ούτε μια φορά την ακαταμάχητη λαχτάρα για σοκολάτα και αυτό είναι λάθος. Στην ταινία του Tim Burton απολαμβάνεις τον κόσμο της σοκολάτας από την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης, η ιστορία είναι πολύ μέτρια, επικεντρωμένη κυρίως στις αρνητικές πτυχές του κόσμου που ζούμε και η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός του κόσμου της σοκολάτας και του σκληρού ρεαλισμού δεν πέτυχε καθόλου. Θα μπορούσε – όπως είπαμε και στην αρχή – και θα έπρεπε να ήταν πολύ καλύτερη, πιο μαγική, πιο ελκυστική και πιο… νόστιμη.

Η μουσική πάλι, που συνήθως σε τέτοιου είδους ταινίες σώζει την κατάσταση, δεν το έκανε. Δεν προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Υπάρχει έλλειψη ελκυστικών μελωδιών ή ελκυστικών ρυθμών.

Το χιούμορ είναι περιορισμένο και ως επί το πλείστον αποκαλύπτεται στα τρέιλερ, αφήνοντας ελάχιστα να ανακαλυφθούν στον κινηματογράφο, βασικό στοιχείο για αυτή την ταινία. Ακολουθεί έναν πολύ απλό και “ίσιο” δρόμο, χωρίς τη ζωντάνια και τη μοναδικότητα που έκανε τις προηγούμενες ταινίες “Willy Wonka” να ξεχωρίζουν.


- Σκηνοθεσία: Paul King

- Σενάριο: Simon Farnaby, Paul King, Roald Dahl (χαρακτήρες)

- Ηθοποιοί: Timothée Chalamet, Rowan Atkinson, Hugh Grant, Gustave Die, Murray McArthur, Paul G. Raymond, Bertie Caplan, Olivia Colman, Calah Lane,Paterson Joseph, Matt Lucas

- Διάρκεια: 112 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου