25
05
2023
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ACADDEMIA - Dense

Η τρίτη δράση του Acaddemia για τη φετινή χρονιά είναι ταυτόχρονα και η πρώτη συναυλιακή του. Την Πέμπτη 25 Μαΐου, στο νέο, μεγάλο, μουσικό χώρο της πόλης - το EON Athens στον Ελαιώνα, παρουσιάζει μια βραδιά ‘πυκνής’, σκοτεινής και περιπετειώδους μουσικής, από τέσσερα εγχώρια acts.
Η τρίτη δράση του Acaddemia για τη φετινή χρονιά είναι ταυτόχρονα και η πρώτη συναυλιακή του. Την Πέμπτη 25 Μαΐου, στο νέο, μεγάλο, μουσικό χώρο της πόλης - το EON Athens στον Ελαιώνα, παρουσιάζει μια βραδιά ‘πυκνής’, σκοτεινής και περιπετειώδους μουσικής, από τέσσερα εγχώρια acts.

Μια βραδιά αφιερωμένη σε σκοτεινά μονοπάτια της σύγχρονης μουσικής, χαρτογραφώντας την καλλιτεχνική έννοια της μουσικής “πυκνότητας”. Τρία ετερόκλητα Live Performances, από τους πρωτοπόρους του μονολιθικού, μυστηριακού sub-heavy ήχου ΜΜΜΔ, στις Vougioukli Sisters με μια εμφάνιση ειδικά “σκηνοθετημένη” για την περίσταση, με φωνητικούς πειραματισμούς και darkwave/gospel επιρροές συνοδεία πιάνου και στον πιο συνεπή Έλληνα εκπρόσωπο του μοντέρνου industrial/techno ήχου, Sawf. Τον τόνο στην έναρξη της βραδιάς θέτει με ένα DJ set ο Kondaktor, βουτώντας βαθιά στην εκτενή του δισκοθήκη.

Ώρες εμφάνισης:
20:00 - Kondaktor
21:00 - Viougioukli Sisters
22:00 - ΜΜΜΔ
23:00 - Sawf

MMMΔ
Οι MMMΔ γνωστοί και ως Mohammad κυκλοφορούν μουσική από το 2009 στα δισκογραφικά label Antifrost και Pan. Στις συνθέσεις τους συνδυάζουν χαμηλές συχνότητες, inter-modulations, σκοτεινές υφές και διακριτικά folk στοιχεία, έχοντας πια διαμορφώσει έναν πολύ ξεχωριστό ήχο. Έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη-και όχι μόνο, ενώ έχουν γράψει μουσική για soundtrack ταινιών όπως η cult ταινία τρόμου ‘Hagazussa’ του Lukas Feigelfeld. Νωρίτερα τη φετινή χρονιά κυκλοφόρησαν το “Σιδηρούν Παραπέτασμα” στην Antifrost, ένα δυνατό, μεγαλειώδες άλμπουμ τεσσάρων κομματιών, βαρύ, ογκώδες, γεμάτο με ρυθμικές εκρήξεις, επαναλαμβανόμενα μοτίβα, αιθέρια synths και σκληρά ατμοσφαιρικά φωνητικά ή κρυφές κραυγές.

Roentgentizdat (video): https://www.youtube.com/watch?v=XmlbKoJeg2Q
“Mohammad’s set-up is, to say the least, unconventional. Sterling stuff...” - FACT Mag, “...their melodies evoke liturgical chanting.” - The Wire, “You breathe it in like vaporized anesthetic and pray that it will never end.” - Tiny Mix Tapes
https://mohammadsound.bandcamp.com
https://www.youtube.com/user/mohammadsound/videos
https://www.instagram.com/mmmd_sound/
www.mmmd.eu

Sawf
Ο Sawf είναι ένας εγχώριος παραγωγός ηλεκτρονικού ήχου, με την μουσική του να χαρακτηρίζεται από έναν ακατέργαστο, industrial ήχο, καθώς και από την χρήση παραμορφωμένων ρυθμών, δημιουργώντας μια απόκοσμη ατμόσφαιρα. Οι πρώτες κυκλοφορίες του, τράβηξαν γρήγορα την προσοχή της σκηνής, καθιερώνοντας τον ως μια ξεχωριστή περίπτωση παραγωγού για το είδος. Η μουσική του συχνά εξερευνά θέματα δυστοπίας, αντλώντας έμπνευση από τη σύγχρονη πραγματικότητα. Οι ζωντανές εμφανίσεις του είναι γεμάτες ένταση και ενέργεια, ενώ έχει παίξει σε πολλά club και φεστιβάλ ανα την Ευρώπη και όχι μόνο. Ο Sawf ξεπερνά τα όρια του είδους, εξελίσσοντας συνεχώς τον μοναδικό techno ήχο του.

https://ra.co/dj/sawf
https://soundcloud.com/kloftras
https://open.spotify.com/artist/4Gk5Ahx0aaHicAhn8d9pCk...
https://music.youtube.com/channel/UCu5JahBvOha5j7vU1OxEaKw

Viougioukli Sisters
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή ξεκίνησαν από πολύ νωρίς να εξερευνούν τις μουσικές του κόσμου και να πειραματίζονται με τις δυνατότητες που προσφέρει η ανθρώπινη φωνή, ως εγγενές μουσικό όργανο. Με ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτότυπη γλώσσα και με σεβασμό στην προφορά και την εκφορά της, τραγουδούν σε πάνω από είκοσι γλώσσες και διαλέκτους, τόσο acapella όσο και με τη συνοδεία πιάνου, κιθάρας και κρουστών που παίζουν οι ίδιες. Tο ρεπερτόριό τους αποτελούν τραγούδια από τις παραδόσεις διαφόρων λαών: ρεμπέτικα και παραδοσιακά ελληνικά σε όλες τις διαλέκτους συμπεριλαμβανομένων ελληνόφωνων της Κ. Ιταλίας, τραγούδια των Βαλκανίων, πορτογαλέζικο fado, ναπολιτάνικα, ισπανόφωνα, ιρλανδέζικα, γαλλικά, τούρκικα, αραβικά, τσιγγάνικα, αμερικάνικο μπλουζ, σεφαραδίτικα καθώς επίσης και δικές τους συνθέσεις. Με τις αυθεντικές και εκρηκτικές τους ερμηνείες μαγεύουν τα ακροατήρια αναδεικνύοντας με την αμεσότητά τους τον παγκόσμιο ήχο με όχημα τραγούδια από όλο τον κόσμο αλλά και τις δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις. Έχοντας στο ενεργητικό τους εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι δύο μουσικοί-performers θα παρουσιάσουν μια μοναδική avant garde παράσταση γεμάτη μυστικισμό, φωνητικούς πειραματισμούς, βαλκανικές πολυφωνίες και gospel ξόρκια. Με μοναδικό όργανο τις φωνές τους και ένα πιάνο, θα ερμηνεύσουν τραγούδια όπου το σκοτεινό και ακραίο στοιχείο πρωταγωνιστούν.

https://www.facebook.com/vougioukli.official
https://www.instagram.com/vougioukli_official/
https://www.youtube.com/user/SouzanaEleni
https://open.spotify.com/artist/79VbME0BwbZWULI6PBVHEy

Kondaktor
Ο Kondaktor κατάγεται από την Αθήνα, είναι DJ, παραγωγός και συνιδιοκτήτης του Modal Analysis label και συνιδρυτής του φεστιβάλ Fasma. Το LP του ‘Afrikanochetos’, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω της Abstract Reality το 2017, βασίζεται στην Αφρικάνικη χορευτική μουσική και την επιρροή της στη μεσογειακή μουσική. Παρουσιάζοντας διάφορα ρυθμικά πειράματα, αντιπαραθέτει δυναμικούς ρυθμούς με απροσδόκητα μοτίβα. Μετά από πολύ καιρό απουσίας, το 2023 τον βρίσκει να πειραματίζεται με νέα έργα και να ανακαλύπτει νέα μουσικά πεδία.

https://www.instagram.com/georgekondaktor/
https://www.facebook.com/kondaktorr
https://soundcloud.com/kondaktor

ACADDEMIA
Την άνοιξη του 2022 μια νέα πολιτιστική πρωτοβουλία πήρε σάρκα και οστά. Με αφετηρία το ADD festival, αγάπη για τις τέχνες, αυθεντικό ενδιαφέρον για τα κοινά, εκπαιδευτικό χαρακτήρα και ελεύθερο πνεύμα, το ACADDEMIA αποτελεί ένα πλούσιο διαθεματικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων για την σύγχρονη κουλτούρα και τους ανθρώπους της. Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Η μουσική, ο ήχος, η εικόνα, οι παραστατικές τέχνες, η βιωσιμότητα, το κοινωνικό περιβάλλον, το τοπικό και το παγκόσμιο, οι βέλτιστες πρακτικές, αυτοί είναι μόνο κάποιοι από τους πυλώνες του ACADDEMIA.

https://acaddemia.org


Έναρξη 20:00, είσοδος ελεύθερη.



EON Athens
Εμμανουήλ Παππά 13, Ελαιώνας (https://goo.gl/maps/MdoU7L824Bouv2Gq5)



*Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.