31
08
2023
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Presents VERBAL DELIRIUM & SEBIA - Πέμπτη, 31 Αυγούστου, 2023

Μία μοναδική εμφάνιση στο φετινό Φεστιβάλ στην θάλασσα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι progers βετεράνοι της ελληνικής σκηνής Verbal Delirium έχοντας μάλιστα στο σύντομο παρελθόν κυκλοφορήσει τον τρίτο δίσκο τους, με τίτλο "Conundrum".
Μία μοναδική εμφάνιση στο φετινό Φεστιβάλ στην θάλασσα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν οι progers βετεράνοι της ελληνικής σκηνής Verbal Delirium έχοντας μάλιστα στο σύντομο παρελθόν κυκλοφορήσει τον τρίτο δίσκο τους, με τίτλο "Conundrum".

Μετά από 6 χρόνια δισκογραφικής σιωπής και μίας τρίχρονης πανδημίας, οι Verbal Delirium θυμίζουν πώς τίποτα δεν έχει τελειώσει με τον νέο δίσκο τους να ταράζει τα νερά της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας prog σκηνής για τα καλά. Μας υπόσχονται κομμάτια από την νέα τους δισκογραφική δουλειά όσο και κομμάτια από τους πρώτους δύο δίσκους που αγαπήθηκαν από το κοινό και περιμένουν μετά από την τελευταία τους παρουσία στο Temple για το presentation του Conuncrum, να τα ακούσουν. Κάποιοι γνωρίζουν ήδη τι να περιμένουν, για όσους δεν γνωρίζουν ετοιμαστείτε για ένα άκρως ατμοσφαιρικό και συναισθηματικό ταξίδι. Την μουσική τους μπορείτε να ακούσετε σε όλες τις streaming πλατφόρμες.

Μαζί τους φέρνουν τους Hard rockers Sebia για να ανοίξουν δυναμικά το επερχόμενο event έχοντας στην διάθεση τους την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Acceptance of Reality" που κυκλοφόρησε επίσημα πριν δύο μήνες. Τους είδαμε στις αρχές του Ιουνίου επίσης στο Temple με μία δυνατή εμφάνιση και περιμένουμε το αναμενόμενο. Την μουσική τους μπορείτε να ακούσετε σε όλες τις streaming πλατφόρμες.


Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες.
Οι Sebia είναι ένα Hard Rock / Metal συγκρότημα από την Αθήνα. Το συγκρότημα ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2020 από τους Νίκο Γαβαλά, Κωνσταντίνο Κυρίτση και Λεωνίδα Περιφάνη. Με αρκετά live στο ενεργητικό τους, οι Sebia είναι στα σκαριά για το Debut album τους το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023. Οι επιρροές ποικίλουν μιας και η πενταμελής
μπάντα έχει τελείως διαφορετικά ακούσματα αλλά δείχνει με τον τρόπο της να παντρεύει στυλ και να προσπαθεί να δημιουργήσει μέσω της μίξης των ειδών. Μέσω του ονόματος του group, έχουν δημιουργήσει μία ολόκληρη μυθολογία που στοιχεία της ιστορίας βρίσκονται μέσα στα κομμάτια τους.
Debut Album - Acceptance of reality
Ο πρώτος δίσκος αποτελείται από 8 κομμάτια τα οποία κινούνται μουσικά και στιχουργικά σε κοινωνικό-φιλοσοφικό ύφος. Μουσικά το Acceptance of reality, έχει επιρροές από hard rock, heavy metal και progressive στοιχεία εμπλουτισμένα με μελωδικές φωνητικές γραμμές και riffs. Θεματικά ο δίσκος, έχει ως κύριο αντικείμενο του, την αναζήτηση των ανθρώπινων προβληματισμών για την κοινωνία και τα ερωτήματα που πηγάζουν μέσα από την διαδρομή μας στην ζωή. Τραγούδια όπως το Lockdown, Voices,Shipwreck, Beyond this world περιγράφουν τον εγκλεισμό του νου, σε σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα και την δυσκολία των ανθρώπων ως προς την έκφραση των συναισθημάτων τους, με την Sebia να εμφανίζεται πάντα σαν την μορφή της ανθρώπινης συνείδησης και της λογικής φωνής στο μυαλό μας. Ακούγοντας τον δίσκο και ταξιδεύοντας στην ανθρώπινη ατελή φύση μας, καταλήγουμε στο ομότιτλο κομμάτι , Acceptance of reality, δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και της συνειδητοποίησης πως, μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων μέσα από τις δυσκολίες της ζωής, μόνο αν οι ίδιοι το επιλέξουμε.
Τα μέλη της μπάντας:

Νίκος Γαβαλάς – Bass (Backing Vocals)
Παύλος Κουναλάκης – Drums
Λεωνίδας Περιφάνης – Vocals
Κωνσταντίνος Κυρίτσης – Lead Guitar

Social Media
       

Οι Verbal Delirium δημιουργήθηκαν το 2006 από τον Jargon (τραγουδιστή, keyboard player και συνθέτη) και τον Ν. Μιχαηλίδη (Bass). Το debut album του συγκροτήματος έγινε με το δίσκο "So Close & Yet So Far Away" το 2010, και κυκλοφόρησε μέσω της Γαλλικής δισκογραφικής Musea records. Ο ήχος τους συνδυάζει στοιχεία τόσο από την alternative όσο και από 70s progressive rock σκηνή. Έλαβε πολύ θετικές κριτικές από reviewers αλλά και από το κοινό και εισήγαγε την μπάντα εξ αρχής σε ένα υψηλό επίπεδο δίνοντας ώθηση και δυναμική για να τολμήσει τα επόμενα βήματα. Κάπως έτσι το 2013, κυκλοφορούν το δεύτερο τους album "From The Small Hours Of Weakness", σε φυσική μορφή (CD) αλλα και digital. Χαρακτηριστικό του δίσκου ο ambient, σκοτεινός αλλά και πειραματικός ήχος ο οποίος φάνηκε να αρέσει ακόμη περισσότερο σε κοινό και κριτικούς. Οι κριτικές σχεδόν διθυραμβικές καθιστούν τους Verbal Delirium πλέον στις μπάντες που διεθνώς βρίσκονται στις λίστες της χρονιάς του μουσικού τύπου που παρακολουθεί το είδος αυτό.
Τρία χρόνια αργότερα το 2016, το τρίτο άλμπουμ “The Imprisoned Words Of Fear”, κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά σε (CD) και digital format από την Bad Elephant Music (UK) records. Και ενώ ο δίσκος παραμένει στους ήχους και τις επιρροές του progressive rock70s, εισάγει πιο heavy στοιχεία από την metal σκηνή που αναμιγνύονται με την περίπλοκη ενορχήστρωση , δυνατές μελωδικές γραμμές και στοιχεία jazz. H παραγωγή έγινε μαζί από τον Jargon τον Λεωνίδα Πετρόπουλο και mastered by Daniel Bowles στο Serene Sound Studio. Ο δίσκος πουλήθηκε σε σύντομο χρόνο και η μπάντα προχώρησε και σε δεύτερη έκδοση.
25 Νοεμβρίου του 2022 κυκλοφορεί το τέταρτο album με την ίδια δισκογραφική με τίτλο "Conundrum". Προς έκπληξη των ακολούθων της μπάντας το νέο album έχει συνδυάσει alternative ήχο με μοντέρνα progressive rock οπτική αλλά και κάποια σημεία 60”s και 80’s pop rock , προσφέροντας στον ακροατή ένα μάλλον περιπετειώδες ταξίδι σε πολυποίκιλα ηχητικά πεδία. Οι κριτικές σε μερικές μόνο εβδομάδες εντός αλλά κυρίως εκτός Ελλλάδος ήταν εκπληκτικές και έφεραν το album στα top 10s of the year. Λίγο μετά η μπάντα κυκλοφορεί τo πρώτο της επίσημο lyric video και έπεται συνέχεια….

Στις 31 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη οι Verbal Delirium μαζί με τους Sebia θα εμφανιστούν στη σκηνή του «Φεστιβάλ στη Θάλασσα» που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Λίγο δίπλα από το Λιμάνι του Πειραιά σε έναν Ιστορικό χώρο, το industrial περιβάλλον και η μυρωδιά της θάλασσας θα δέσουν απόλυτα με τους ήχους της μουσικής των δυο συγκροτημάτων που υπόσχονται πολλά με ήχους που ξεκινάν από την hard rock και συνεχίζουν με τον χαρακτηριστικό ήχο των Verbal Delirium.
Τα live των Verbal Delirium αποτελούν πάντα μια ξεχωριστή μουσική πρόταση και μια εξαιρετική επιλογή και οι Sebia συμβάλλουν ακόμα περισσότερο σε αυτό με το δυνατό ξεκίνημα του ντεμπούτου τους! Μην τους χάσετε!!!


Verbal Delirium on stage: Since 2006, Verbal Delirium have been constantly playing on venues in Greece and Europe. Main highlights during the band’s career have been the participation at the festivals of Eurock Marathon in Berlin (2012), ProgPower Europe in Netherlands (2013), Summer’s End in UK (2014), HRH Prog in UK (2016), Winter’s End in UK (2018), 2Days Prog +1 in Italy (2019) and Progdreams in Netherlands (2019). They shared the stage with bands such as “Wishbone Ash, Fates Warning, Haken, Von Hertzen Bros” and they were the opening act for “Riverside” and “God Is An Astronaut” live performances in Athens. Line-up: The band’s current line-up is consisted of composer and lead singer Jargon, guitarist George K., bassist Lat Trappe, drummer Will Bow and pianist and keyboardist Stratos Morianos Follow Verbal Delirium on Social:


Verbal Delirium
Facebook page: www.facebook.com/VerbalDelirium
Bandcamp: https://verbaldelirium.bandcamp.com/


Sebia
Facebook page: www.facebook.com/sebia.official

Bandcamp: https://sebia.bandcamp.com/album/acceptance-of-reality

Instagram: https://www.instagram.com/sebia.official/


Είσοδος: Ελευθερη.

Ώρα έναρξης: 21:00.


Περιοχή: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Δήμου Κερατσινίου
Δραπετσώνας