22
08
2022
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς – Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Το τελευταίο διάστημα ο τραγουδιστής περνούσε δύσκολες στιγμές με την υγεία του, έχοντας δίπλα του τα τρία παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα, καθώς και την σύζυγο, Αμαλία Δημητριάδη.
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Το τελευταίο διάστημα ο τραγουδιστής περνούσε δύσκολες στιγμές με την υγεία του, έχοντας δίπλα του τα τρία παιδιά του, Αλέξανδρο, Ιλένια και Μάρθα, καθώς και την σύζυγο, Αμαλία Δημητριάδη.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Μαρτίου με τον γνωστό καλλιτέχνη να δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο στο πάγκρεας.

Τη δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε η συνεργάτιδα, φίλη του και πρώην σύντροφός του, Μπέσσυ Αργυράκη, η οποία έγραψε: “Αντίο αγαπημένε μου, μελωδέ της καρδιάς μου, Άγγελε επί της γης...Τώρα θα τραγουδάς από κει ψηλά κι εμείς θα σε ακούμε για πάντα..”.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής της ροκ μπάντας Poll. Από το 1974 ήταν επίσης ενεργός τραγουδιστής ποπ και ροκ. Εκπροσώπησε την Ελλάδα με τρεις άλλους τραγουδιστές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1977 και έφτασε με το τραγούδι “Μάθημα Σολφέζ” στην πέμπτη θέση.

Το πρώτο του άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1974 με τίτλο "Robert Williams". To 1976 σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι “Μίλα μου” από το άλμπουμ “Εσύ κι εγώ”.

Το 1991 συνέβαλε σημαντικά στην τηλεοπτική σειρά “Η Λάμψη” του Νίκου Φώσκολου, για την οποία έγραψε τη μουσική και τους στίχους για πολλά τραγούδια, με σημαντικότερο το τραγούδι έναρξης με τίτλο “Μες στην προσευχή μου”. Ήταν επίσης ο δημιουργός του ύμνου της Νέας Δημοκρατίας.

Το “αντίο” της Νέας Δημοκρατίας στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς

Η Νέα Δημοκρατία έκανε την εξής ανακοίνωση για την απώλεια του Ρόμπερτ Ουίλιαμς:

“Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Τον καλλιτέχνη που σημάδεψε τα νεανικά χρόνια μιας ολόκληρης γενιάς και συνέθεσε τον ύμνο της παράταξής μας, συνοδεύοντας με τις νότες του τους κοινούς μας αγώνες. Θα είναι πάντα μαζί μας μέσα από τις μελωδίες του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Το “αντίο” του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς

“Αντίο στον Ρόμπερτ που με τους Poll συνόδεψε τα εφηβικά όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς. Στον ευαίσθητο συνθέτη που δεν έπαψε ποτέ να τραγουδά για τους νέους. Αλλά και για τη ΝΔ που αγαπούσε και συνέθεσε τον ύμνο της. Παντοτινά νέες θα μείνουν οι νότες που μας αφήνει για συντροφιά”.


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr