10
05
2023
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έφυγε από την ζωή ο αδελφός του Στάθη Ψάλτη, Γιάννης Ρώτας

Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Γηροκομείο Αθηνών, ενώ από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο αδελφός του, Στάθης Ψάλτης, ταλαιπωρήθηκε αρκετά.
Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Γηροκομείο Αθηνών, ενώ από την ημέρα που έφυγε από την ζωή ο αδελφός του, Στάθης Ψάλτης, ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Την δυσάρεστη είδηση γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

“Μόλις πληροφορήθηκαμε από το Γηροκομείο Αθηνών, όπου πριν λίγα χρόνια είχαμε μεταφέρει με ενέργειες του ΤΑΣΕΗ τον προσφιλή μας συνάδελφο και αδελφό του Στάθη Ψάλτη, Γιάννη Ρώτα, ότι έφυγε ξαφνικά από την ζωή... Ο συμπαθής μας φίλος, ταλαιπωρημένος μετά τον θάνατο του Στάθη, έζησε τα τελευταία χρόνια στο Γηροκομείο Αθηνών όπου τον πρόσεχαν ιδιαίτερα... Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Γιάννη”.

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.

Γιάννης Ρώτας και Στάθης Ψάλτης έπαιξαν μαζί σε ταινίες όπως “Τρελός είμαι ότι θέλω κάνω”, “Και ο πρώτος ματάκιας”, “Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια” κ.α.

Σε συνέντευξή του το 2021 ο Γιάννης Ρώτας είχε μιλήσει με δάκρυα στα μάτια για τον χαμό του αδερφού του:

“Ο ίδιος μάλιστα δεν ήθελε να μάθω ότι είναι άρρωστος. Έκανε τα πάντα για να μη μάθω ότι έχει καρκίνο στο κεφάλι. Είχε απαγορεύσει ακόμα και στην κόρη του Μαρία να μου πει οτιδήποτε σε σχέση με την υγεία του, για να μη στενοχωρηθώ. Όταν μου το ανακοίνωσαν, κόντεψα να φάω τους τοίχους. Έκλαιγα νύχτα μέρα, γιατί δεν ήξερα πώς θα τον αντιμετώπιζα. Την πρώτη φορά που πήγα στο νοσοκομείο να τον δω δάγκωνα τα χείλη μου να μην κλάψω. Μέσα μου έλεγα το «Πάτερ Ημών» για να πάρω δύναμη. Όταν τον αντίκρισα, είδα έναν Στάθη ίδιο με εκείνον που παίζαμε στο θέατρο πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια. Δεν του ‘χε φύγει ούτε τρίχα από τις χημειοθεραπείες. Αντιθέτως ήταν πανέμορφος στα μάτια μου. Μάλιστα ο γιατρός του μου είπε έξω από το δωμάτιο: «Κύριε Ρώτα, εγώ τον Στάθη σε δέκα μέρες θα τον κάνω να πάει περπατώντας στο σπίτι». Το βράδυ της ίδιας μέρας τον έβαλαν στην Εντατική από λοίμωξη και μία βδομάδα μετά έφυγε από τη ζωή” είχε αναφέρει.

Σταυρούλα Λούρου