07
07
2023
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Κριτική: Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door)

Η ιστορία ξεκινά περίπου μια δεκαετία μετά τα γεγονότα των δύο πρώτων ταινιών Insidious. Η οικογένεια Lambert έχει προχωρήσει από τις προηγούμενες υπερφυσικές συναντήσεις της και κάνει μια φυσιολογική ζωή.
Η ιστορία ξεκινά περίπου μια δεκαετία μετά τα γεγονότα των δύο πρώτων ταινιών Insidious. Η οικογένεια Lambert έχει προχωρήσει από τις προηγούμενες υπερφυσικές συναντήσεις της και κάνει μια φυσιολογική ζωή.

Ωστόσο, το παρελθόν τους επιστρέφει για να τους στοιχειώσει όταν ανακαλύπτουν ότι ο δαίμονας που τρομοκρατούσε την οικογένειά τους επέστρεψε. Αυτή τη φορά, στοχεύει τον γιο του Josh, Dalton.

Κριτική:

Το “Insidious: The Red Door” μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα δυνατό και ταλαντούχο καστ, με τον Patrick Wilson να επαναλαμβάνει τον ρόλο του ως Josh Lambert, τη Rose Byrne ως Renai Lambert και τον Ty Simpkins ως Dalton Lambert. Το τρίο προσφέρει καλές ερμηνείες, με τους Wilson και Byrne να παρουσιάζουν τη χημεία τους στην οθόνη και τον Simpkins να επιδεικνύει εντυπωσιακό συναισθηματικό εύρος.

Ο Wilson, συγκεκριμένα, λάμπει ως Josh, ο οποίος παλεύει με τον απόηχο των γεγονότων των προηγούμενων ταινιών.

Η ταινία χρησιμοποιεί διάφορες κινηματογραφικές τεχνικές για να δημιουργήσει μια αίσθηση τρόμου και σασπένς. Ο σκηνοθέτης της ταινίας και επίσης πρωταγωνιστής, Patrick Wilson, χρησιμοποιεί γωνίες, φωτισμό, ηχητικά εφέ και μουσική για να δημιουργήσει μια τεταμένη ατμόσφαιρα που κρατά το κοινό στα άκρα

Μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην ταινία είναι η χρήση κοντινών πλάνων. Η κάμερα συχνά κάνει ζουμ στα πρόσωπα των χαρακτήρων, ειδικά σε στιγμές φόβου και έντασης. Αυτή η τεχνική δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας με τους χαρακτήρες και επιτρέπει στο κοινό να νιώσει τα συναισθήματά του πιο βαθιά.

Παρόλα αυτά αν και η ταινία ήταν μια ικανοποιητική κατάληξη για τη σειρά Insidious, δεν ανταποκρίνεται 100% στις προσδοκίες του κοινού.

Αν και η ταινία έχει σασπένς, ατμόσφαιρα, καλά εκτελεσμένα jump scares και δυνατές ερμηνείες μπερδεύει το κοινό με την περίπλοκη πλοκή της, την έλλειψη πρωτοτυπίας, την υπερβολική εξάρτηση από τα jump scares.. το προβλέψιμο τέλος και τα πολλά κλισέ.

Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι κάτι που πρέπει να παρακολουθήσουν οι λάτρεις του franchise του Insidious.


- Σκηνοθεσία: Patrick Wilson

- Σενάριο: Leigh Whannell, Scott Teems

- Ηθοποιοί: Ty Simpkins, Patrick Wilson, Rose Byrne, Sinclair Daniel, Hiam Abbass, Andrew Astor, Juliana Davies, Steve Coulter, Peter DagerJustin Sturgis ...

- Διάρκεια: 107 λεπτά

Σταυρούλα Λούρου